Annemin Böbrek Taşına çaresi olan var mı:?

berHAYAL

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2008
29
0
41
arkadaşlar acil yardım edin
annemi geçen gün acile kaldırdım çok fazla sancısı vardı böbrek taşı çıktı küçükmüşler birgün yattı serum falan verdiler çıktıktan sonra iyiydi ama dünden sonra tuvalete girmesi tam bir ızdırap oldu
tuvalete giriyor bişey yok ama yanma hissi ve ağrısı binayı ayağa kaldıracak cinsten
çıcak suya koyuyorum ama bunun dışında taşın düşmesini sağlayacak yada yanmayı engelleyecek bişey var mı lütfen tecrübelerinizi bana da yazın artık annemi o halde görmek istemiyorum

canım geçmiş olsun..
bildiğim kadarıyla bol su içmesi gerekıyor...ve bol yururyüş..
evin içinde dolaşsın sürekli...
acil şifalar...

canım çok geçmiş olsun çeken bilir böbrek ağrısını, ben 4 yıl önce taş düşürdüm, benim taşımı kırdılar ve kırdıktan bir iki gün sonra düştü kum gibi, çok da büyük değildi 3mm.di yanılmıyorsam, bence taşını kırdırın canım, daha çabuk ve kolay düşer, büyüklüğü ne kadar anneninkinin?

günde en az 4 litre su içmeli ve bol hareket etmeli, doktor bana evde ip atla demişti, gel görki sancı gelince kımıldayamıyorsun bile bırak ip atlamayı, çok geçmiş olsun canım, deneyimli biri olarak sorularını yanılayabilirim.

bir de yoğurt suyu ve maydanoz suyu iyi geliyor, ama en önemlisi bol su ve hareket, hoplamak zıplamak.

teşekkür ederim anneminkiler küçük enbüyük sorun tuvalete çıkınca yanma hissi resmen feryat ediyor
taşın düşmesini bekleyeceğiz artık allah herkese acil şifalar versin çok kötü bi durum bütün vucudu altüst ediyor

canım bendede var bobrek taşı..ne amalıyatla alınacak buyuklukteymiş nede düşecek kadar küçükmüş
o yuzden...böbrek tası hastanede kırıldı lazerle...
ınanılmaz tarıfı ımkansız bır acı agrı oluyor..kıvranıyorsun...ıdrarda yanma oluyor...
ben bol su içtım..yuruyuş yaptım..tam bır işkence...
ama en ıyı merdıvenden hızlı hızlı ınmek geldı...
taşlar dustu...ama yıne böbrekte kırılacak taş var ınan canım o agrıyı cekmeyım korkusundan doktora gıtmıyorum..
gecmış olsun canım ..

geçmiş olsun cnm bendew acililk oldum
annen gibidöküyom şuan taşları eriten bir hap verdi doktorum onla döküyom bolda su içiyom cnm 6igne yedim agrı kesici çok fayda ediyo dogum sancısı gb oluyo allah yardımcısı olsun hala döküyom ben taş

geçmiş olsun.ben yaklaşık 10 yıldır çekiyorum...en iyi gelen ayrık otu ve bal kabağı .balkabağını 1 su bardağı rendeleyip 5 litre su dolu olan tencereye ayrık otu ile birlikte atın 10 dakika kaynatın ..sabah akşam aç karnına 1 su bardağı için...farkını görürsünüz...acil şifalar dileğiyle...

Hepinize teşekkürler ŞİMDİ BAYAĞI DÜZELDİ şu içmek annem için tam bi işkence olsada işe yarıyor

ya ben de biranın iyi geldiğini duymuştum..
ama herkes içemez..
içmek istemeyenler de olabilir tabi ama iyi geldiğini duydum bi çok kişiden..
çok geçmiş olsun.. sancısı çok kötü oluyomuş..
doğumdan bile çok zor olduğunu söylüyolar.. acil şifalar..

canısı şimdi hemen bütün işini bırak doktora gidin acile götür
sanarım bu acil bir durum
yani en güzel tavsiyeyi doktro verir hiç bişi yapmasalar en azından yanmayı engellicek bişiler yaparlar acilde

gecmıs olsun o agrı cok zordur annemde cektı
bızım burda sıfalı su getırmıslerdı tanıdıklar o ıse yaramıstı
annende bol su ıcıp hareket etsın ve kuvetı suyla doldurup oturmak ıyı gelıuyomus

bol bol su içsin
annemdede var ordan biliyorum cnm
bunun ialcı yok
sadece bol su

sevgili berhayal.bi kaç ay böbrek taş kırma polikiliniğinde çalışmamdan dolayı az buçuk bilirim bu hastalığı.bi hastamız vardı soğan suyuyla düşürmüş taşlarını bol bol soğan suyu içmiş ve bütün taşlar dökülmüş.ama sen yinede doktora danışmadan bunu yapmayın belki ters tepki yaparsa belki ağrıları şiddetlenir.ama benim bildiğim eğer yanma ve ağrısı varsa buda yavaş yavaş taşları döküyo demektir. geçmiş olsun.

canım benim eşimdede var arkadaşın dediği gibi yoğurt suyu iyi geliyor birde çilek diye biliyorum ve kesinlikle bol su...

X