Merhabalar,
Aslında tam olarak ne yazacağımı ve hatta neden yazdığımı bilmiyorum.
Seneler önce anneme sol kulağının arkasında iyi huylu bir tümör olduğu teşhisi konmuştu. Annem o dönem ameliyat olacaktı; ameliyattan korktu, sonra bir daha fırsat olmadı, filan.
Son 1 yıldır baş dönmesi, yüzünün sol tarafında uyuşma gibi şikayetleri vardı. Bu hafta itibariyle ilgili muayenelerine başladık. Önce nörolog gördü, MR talep etti ve acil olarak beyin ve sinir cerrahisine sevk etti. Biz de gittik.
Gittiğimiz doktor annemde her an, bir hapşırıkla, bir öksürükle hipoksi oluşabileceğini, tümörün beyin sapına kadar genişleyip sapı ittiğini, hayatî fonksiyonların büyük kısmının buradan yönetildiğini, acil ameliyat gerektiğini söyledi. Hatta anneme "Her an ölebilirsiniz" dedi.
Acil ameliyat olacak tabii, bunun kaçışı yok. Hoca "Ameliyat 25-35 bin arasına mâl olur" dedi. Bir şekilde halledeceğim ama çok bunaldım be kızlar. Babam denen adam evlenme peşinde başkasıyla, tek bir hayrı olmaz. Bırakın maddî yardımı, ameliyat esnasında yanımızda bile olmayacak muhtemelen. Olayın hem maddî hem manevî boyutu belimi büküyor böyle. Ne olacak bilemez hâldeyim.
Dertleşmek istedim; ne olur bana biraz moral verin.