annemin bana ettigi laflar

sizde de boyle oluyor mu bilmiyorum ama bu durum canımı cok yakıyo
20 yasındayım ama sankı 15 yasındakı kız gıbıyım. her bakımdan gorunusumde oyle, haklarımda oyle ..
şöyle anlatayım annem ustumde cok baskı yapıyo dedıgını hep yapmamı ıstıyo..
okumuyorum da calısmıyorumda, mesela gecen bı ıs varmıs temizlik uzerıne gıtmek ıstemedıgımı, benım onu yapamayacagımı, ıstemedıgımı soyledım. vay sen mısın ıstemıyorum calısmıyorum dıyen saymadıgı laf kalmadı
dun sabah kalktıgımda da bska sorunlar yuzunden yıne kavga ettık..
dediği laflar oyle boyle degıl canımı o kadar acıtıyor kı sankı yuregım sızlıyor, simdi yazarken bile aglayasım gelıyo.. :KK43:
sen nasıl bırısın ne biçim cocuksun herkes bı cocugundan cekermıs benım cekmemde sende olcakmıs bız ne dersek sen tam tersıne gıdıyon tersıne yapıyosun tuhh sana yazıklar olsun bız sana naptıkta boylesın suratsızsın 20 yasındakı kız neselı olur bı kendıne bak diger kızlarımdan cekmedım senden cektıgım kadar vs:KK43:
ben bu kadr sozlerı ısıtecek ne yaptım ya elim tıtrıyo ınanın ben annemı uzmek ıstermıyım aman uzulmesın dıye benı gezmeye gondermıyo erkek arkadasımı ogrendıgı ıcn karsı cıkıp gıtcem bıle demedım 2 ay oldu evden dısarı cakmadım cıksam bıle annemle gıttım.. gecen arkadasım gelmıs hastaneye gıdelım dedı ona bıle annem surat yaptı, diğer ıkı ablam evlı kapalı,ben acıgım ona bıle babam laf yapıyo, ıstedıgı kısılerle evlendıler pekı benım sucum bu lafları ısıtmem bunlar yuzunden mı evet bence oyle ama ben 10 yasında kız degılım 20 yasına geldi bırakında kararlarımı ben vereyım ya, hasta, uzulmesın dıye annme bısı dıyemıyorum karsı gelmıyorum ama dedıklerı benı cok uzuyo :KK43:

Bence aciktan da olsa oku canim. İlerde cok pisman olursun. Liseyi.bitirdin mi bilmiyorum eger bitirdiysen kpss ye hazirlan ve memurluk dene bos durma bir seyler icin cabala. Universiteyi de ihmal etme derim. Elinde diploman olsun ve bir hedefin olsun. Bak.annenin dedikleri bile ne kadar zoruna gitmis yarin birgun evlensen kocana karsi basin dik dursun. Bunun icin bile okuyup meslek sahibi olmak lazim en basta. Annen de bunun icin sıkıyor olabilir seni. Hayat acimasiz canim giden zaman geri gelmez bir an.once ciz yolunu ve kendi ayaklarin uzerinde dur. Ne.zamana kadar birilerinin yaninda calisacaksin? Kendini garantiye al. Belki de hayatin zorluklarıni anla diye temizlige gitmeni istemistir annen? Ablalarin okudu mu? İs ve es durumlari nasil belki de onlar sıkıntı yasiyorsa senin yasamani istemiyordur. Ya da ailenin ekonomik durumu.iyi degilse katkin olsun istoolyorlardir. Hayatina dair.bilgim olmadigi icin sadece ihtimalleri degerlendirdim canim yanlis anlama. Ama kesinlikle oku! Kizlarin okumasi sart!

ben zaten calısıyodum samsunda oturuyoruz simdi bidaha giricem zaten magzaya

İşe girip neden çalışmıyorsun manasında dememiştim. Hayalinde bir meslek yok mu? Hayalindeki mesleğin satış temsilciliği olduğunu sanmıyorum. Gençsin daha okusan?

halk eğitimin kurslarına gidebilirsin.

belki seçtiğin alan ileride mesleğin olur bence ilgi alanlarını araştır karar ver.

aslında yaşınız çoook büyük değil. iş yok okul yok. tabiki anneniz sizin üzerinizde baskı kuracak. siz kendi ayaklarınızın üzerinde durmuyosunuz ki. acı ama gerçek bu. biraz söz dinlemeli ve kendinize düzenli bir iş bulmalısınız. daha doğrusu bişeyler için çabalamalısınız.

X