annemi dinlemedim oğlumu kabız ettim :((( acilll

KuzeyinGelini

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2010
603
6
5 aylık oğlum var, hergün 1 elmayı cam rendede rendeleyip temiz suda kaynatılmış beyaz tülbentten geçirip biberonuna koyup veriyordum.
2 gün önce tülbentten geçirmedim ve rendeleyim kaşıkla yedirdim (aynı hesap sandım)
annem verme öyle kabız olur dedi, ne alaka aynı şey dedim veeee oğlum kabız dünden beri ((
yavrum zorluyor kendini, kızarıyor ve çıkaramıyor ((
ne yapmalıyım, ilaç vermek istemiyorum.
1 kayısıyı temiz suda kaynattım az önce verdim kaşıkla ((

Bir kaşık zeytinyağı içirmeyi dene.Bağırsakları yumuşatıyor.internetten de zeytinyağını araştırabilirsin.Kolay gelsin.

Son düzenleme:
ayçiçek olmaz cnm verme sakın zeytinyağı olması lazım hemen yumuşatır bağırsaklarını Allah şifa versin

öncelikle sakin ol canım 2 günük kabızdan hiçbir şey olmaz korkma.kabızlıının nedeni elmanın püresine henüz alışamamış olmasıdır ama zamanla alışır.
sabah ilk içeceği süte 1 çay kaşığı dolusu saf zeytinyağı koy bunu aksatma her sabah yap kabızlığı geçene kadar.zeytinyağının hiçbir zararı yok ben hep veriyordum.
ancak kabız olduğu için yapması zor olacağı için sana tavsiyem eczaneden bebekler için gliserin fitil var onu al yarısını kes yanlarından da biraz inceltip uygula.onunla bi bağırsakları temizlensin sonra başla zeytinyağına.meraklanma zamanla düzene girer.bebek bunlar elbette kabız da olacaklar hiç telaş yapma çok normal.geçmiş olsun.

hepimizin yaşadığı problem bu.ama elmanın kendisi zaten kabız yapar .üst üste birkaç gün verildiğinden olmuştur diye düşünüyorum.o yüzden elma ve muzu hergün vermemeye çalışıyorum.5 aylık bebek elmanın posasını yutamayabilir.aman vermeyin bu ayda ,elma püresi sabıkalı mamalardandır.suyunu verin
benimki şu an 7.5 aylık.kabız olduğunda gliserinli fitili aynen anlatıldığı gibi incecik hale getirip uyguluyordum.ama anı kurtarır,alışkanlık yapmamak lazım.
öğün aralarında su vermek çok işe yarar.ayrıca organik siyah kayısı kaynatıp suyundan 3-4 kaşık vermek , barsaklarını hemen harekete geçirecektir.
ayrıca anne sütünde 7 günde bir kaka yapması bile,normaldir.gerçi her anne bebeğinin kabız olup olmadığını en iyi kendisi anlar.fitilden çekinmeyin.makatta kabızlıktan dolayı çatlak olmasından iyidir.

Bünye ile alakalı sanırım,ben oğluma elmayı hep püre olarak verdim hiç suyunu vermedim,kabız falanda olmadı..kayısı püresi ver bence,inşallah sıkıntısını atlatır bebeğin..Ya da arkadaşların dediği gibi zeytin yağı..

Ben oğluma hep püre veriyorum, şimdiye kadar birşey olmadı ama..bünye ile alakalı sanırım.
Sırf elma verme. Arada bir armut da ver. Bağırsakları daha düzenli çalışır o zaman

düne kadar benim kızım da kabızdı.bitanecim ıkınıyo ıkınıyo yok.sonra ağlıyo.internetten bakmıştım bende saf zeytin yağını bir tatlı kaşığı verdim.15 dk sonra yine çok zorlanarak çok az yaptı.başka bi sitede kayısıs kavun ve armutun kabızlığa ii geldiğini okudum.hemen rendeleyip yedirdim.minik aşkım 5 günün acısını çıkardı.yani armut zeytinyağından daha ii geldi.bide mutlaka öğün aralarında bol su.

benimde oğlum 5 aylık, bazen 2 gün yapmıyor kakasını bazende günde2 kez yapıyor, ek gıdaya geçildiğinde böyle olur. bazen kakası baya katı oluyor bazende su gb. doktorlar 2 -3 gün kakasını yapmayan bebeğe kabız demiyorlar. ancak çok zorlanıyorsa ve kakası keçi pisliği gibiyse sANIRIM KABIZ DİYORLAR... üzülme. ben alıştım :) bence elmayla pek alakalı değil. elmanın kabız yaptığınıda ilk kez duyoyrum. elmanın kabız yapacağına şahsen inanmıyorum ama 1-bünye meselesi 2-yeni yeni alışıyor ek gıdaya bence bundan. mesela bir oturuşta 1 kilo muz yediğim zamanlarda olmuştur ama hiç kabız olmadım...

Ben de tadına baksın, tepkisi ne olacak diye oğluma azıcık elma vermiştim. Tuvaletini düzenli yapan oğlum geciktirdi. Daha fazlasını verseymişim kabız olacakmış yavrum...
Bağırsakları yabancı maddelere pek alıştırmamak lazım. Demek istediğim şu ki her kabız olduğunda ya da yapamadığında yapsın diye birşeyler verirsek buna alışır bağırsakları ve hep takviye bekler. Çok nadir yardımcı olmalıyız. Bağırsak kendi işlevini kendi yapabilmeli.
Hiç bir anne bebeğinin kabız olup yapamamasına dayanamaz onun için En başta bebeklerimizi kabız olmaktan korumalıyız.

sadece anne sütü alan bir bebeğe ek gıdaya geçtiğinde illaki kabız olur ishal olur.... bu kadar sorun etmemek lazım, asıl sorun eğer devamlı kabızsadır...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…