• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemi Bir Daha Görebilsem

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU1

Ziyaretçi
İngiltere'de doğup büyüyen on beş yaşındaki Zana ile on dördündeki Nadia, geçirecekleri altı haftalık tatilin heyecanıyla, babalarının 'düşler ülkesi' olarak tanımladığı Yemen'e giderler ve orada bin üç yüzer strerlin karşılığı kocaya satılmış olduklarını anlarlar. Birbirinden yarım saatlik yürüme mesafesinde iki ayrı dağ köyüne yerleştirilen genç kızlar, suyu ve elektiriği olmayan evlerde, hareketlerini kısıtlayan vahşi hayvanlar ve silahlı adamlarla kuşatılmış bulurlar kendilerini. Tecavüz, ağır gündelik işler, hakaret ve dayakla tam bir cehennem hayatına katlanmak zorunda kalırlar. Sekiz yıl sürer bu işkence. Anneleri tarafından uyarılan uluslararası medyanın olayı bütün boyutlarıyla işlemesi üzerine Yemen hükümeti devreye girer ve Zana için bir umut ışığı doğar. Oğlu Marcus'u, çocuklarını terk etmek istemeyen Nadia'ya bırakıp ülkesine geri döner. Zana'nın oğlunu, kız kardeşini ve yeğenlerini İngiltere'ye getirtebilmek için giriştiği umutsuz savaşım bugün hâlâ sürüyor.
:çok üzgünüm:​

Yazarını yazmayı unutmuşum.:kedi:
Kitabın yazarı ZANA MUHSEN

Ne babalar var ya, yazık çok yazık...kötükedihüso

Merak ettim valla, bulursam okumak istiyorum...

34964.jpg

Şimal bende yeni aldım ış yerimin kütüphanesinden.
Kızım Olmadan Asla'yı okuduysan buda onun çektiklerinin benzerini Zana da cekmiş.Onları anlatıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
:çok üzgünüm: Kitabı az önce bitirdim.
Bende bittim kitapla birlikte :çok üzgünüm:
Kitabı eger tarafsız olarak okursanız.Yani bir kadın olarak yada bir insan olarak o zaman gerçekten içinden çıkamıyorsunuz olayların.
Okuduğunuz zaman daha iyi anlarsınız dediğimi :gitme:
Sevgilier.a.s.

nan oğlum işini bilion sen ha...kitap kurdu..kitabın iisini bilion senn

çook güzel bir kitap arkadaşlar okumak isteyenlere tavsiye ederim 4 sene önce okumuştum okuduklarım hala aklımda insan unutamıyor

bnde tavsiye ediorm çok güzel bi kitap bnm öle babam olsa öldürürdüm falla ya bide bu kitabın 2.si var nadiaya sözüm var. die onu okuyan varmı

bnde tavsiye ediorm çok güzel bi kitap bnm öle babam olsa öldürürdüm falla ya bide bu kitabın 2.si var nadiaya sözüm var. die onu okuyan varmı

Aaa yeni duydum ilk fırsatta alacam.
Çünkü hikaye yarım kalmış oluyo bu kitapta.
Teşekkürler bilgilendirdiğin için vereliniortak

bişey diil cnm bnde gidip bakıcam acaba nadiyayı çocuklarını falan kurtarabiliomu çlok merak ediorm

insan ağlamadan edemiyour
çok dokunaklı... gerçek hayat hikayeleri hep böyle değilmi
köle okumanızı tavsiye ederim... yazarın adını hatırlamıyorum ama

Ay ben okudum bu kitabı çok acıklı
biri orda kalmıştı
bi okusanız ne hayatlar var dersiniz
allah kimseye yaşatmasın
sonunda ağlamıştımm

insan ağlamadan edemiyour
çok dokunaklı... Gerçek hayat hikayeleri hep böyle değilmi
köle okumanızı tavsiye ederim... Yazarın adını hatırlamıyorum ama

yazar zana muhsen olmalı

Orta okulda okumuştum bu kitabı ..
2 kez okumuştum..
Çok üzücü bir kitap ..
Özellikle annesinin kızının yanına geldiğinde kızının değiştiğini gördüğünde çok garip olmuştu içim..

Back