Annemi anlamıyorum

bu cahillik degil kotuluk bence..

Siz anne misiniz peki anne olunca belki bu duygularınız değişir anneniz sizi seviyordur bence öyle düşünmeyin

kesinlikle terapi almalisin, yasadiklarin normal degil. benim annem de sinirli birisiydi ama hic bir zaman hakaret ya da baskasina sikayet gibi seyler yapmadi.
Ekonomik özgürlüğümü kazanmamla ilk yapacağım şey bu olacak. Terapiye çok ihtiyacım var biliyorum.

Bana beni sevmediğini söyledi ama bende ona demiştim. Anne değilim olamamda bu kafayla.
Yazdıklarınızı okuyunca kendi anneliğimi sorguladım gözlerim doldu annelik çok zor ama hiçbir anne evladına sizin gibi hissettirmemeli benim kızım neler hissediyor acaba bunu ona sormalı mıyım 10 yaşında benimde kızıma sinirlenip kızdığım anlar oldu oluyor

Bilmiyorum ki bunun sınıri nedir. Yine de çocuğu zedelemeyin cocuklukta yasandigiyla kalmıyor bunlar. Sormak iletişim kurmak iyi olur çocuğunuz kendini değerli hisseder önemi olduğunu anlar.

Benimde annemle çok iyi muhabbetimin olmasını isterdim ama olmadı. Olanlara çok imreniyorum açıkçası benimde evlatlarım var arkadaş olmaya çalışıyorum onlara inşallah olabilirim de. Annem bana eziyet etmedi ama depresyon geçirmişti çocukluğum zehir oldu bana. Bizlerin de öyle olmaması için elimizden geleni yapmamız lazım. Zaman gerçekten çok kötü. Herkesin psikolojisi bozuk durumda ama iyi olmak da bizim elimizde kendimizi bırakmamız lazım. Terapi için illa paraya gerek yok devlette de psikologlar var ordan da yardım alabilirsiniz. Ama annenizin de psikolojisi çok iyi değilmiş bence evliliği de sıkıntılı olduğu için agresif leşmiş ve babanıza da bişey diyemediği için çocuklar dan çıkarmış hıncını bence. Annenizin de bi tedaviye kesinlikle ihtiyacı var. Yoksa sizi seviyodur.

Doğru annemin yaşadıklarıda zor. Evlilikte anlasamamak ciddi bir problem onu da anlıyorum fakat bana karşı tavrinda haklı bulmuyorum. Hayatını mahvediyor ona da ayrı üzülüyorum kendi için bir tane yaptığı iyi bir şey yok. Çok özel şey söylemiş olucam belki ama annem yakın zamanda ben psikoloğa gidicem artık sizinle uğraşmak istemiyorum dediğinde babam resmen tedirgin olmuş orada bencilliği destekler şekilde konusuyorlar vs demiş. Adamın içi almıyor bulmuş her şeye yetişen Kadını korkuyor geri çekilir diye. Bu hikayede olan anneme oluyor belki de. Ben yine okuyorum isim gücüm olacak inşallah bir şekilde toparlarım kendimi ama annem nolacak?

Annenizi alın gidin bi psikoloğa bence toparlanmak lazım. Bazen kendi kendimize yetemiyoruz başka dokunuşlar olması iyi olur. Psikologlar bu işin uzmanı sonuçta annemde yıllardır depresyon hapları kullandı öyle ayakta kaldı. Bazı haplar var kafaya birşey takmasını önlüyor. Daha iyi durumda yani. İnşallah sizde daha iyi olursunuz. Bir hobi edinin. Bir iş bulun kendınıze en azından kafanız dağılır. Ortamdan uzaklaşmak lazım biraz da. Tebliği mekanda ferahlık varmış derler. Allah yardımcınız olsun.

Sanırım anneniz de iyi değil belki çok erken anne oldu belki istemeden oldu bir şeyler hayatında.
Aslında naif de bir insan ama toplum ve aile baskısı ile bunu da tam gösteremedi kendi içinde bir iyi polis, bir kötü polis oynayıp gitti diye hissettim.
Size kızmak,kötü söz söylemek veya hoşa gitmeyecek davranış göstermek istemiyordu ama bir şekilde yaptı sonra pişman oldu kendince pişmanlığını gösterdi ama pişmanlığını gösterecek bir altyapısı yoktu büyük ihtimalle.
Biz annelerimize kızıyoruz. Siz kızıyorsunuz ki başka yazanlar olmuş onlarınki daha kötü.
Ama annelerimiz de zor şeyler yaşamış ve anlatacak ne birileri ne böyle platformlar ne de terapi diye bir şeyden ne de haberleri olsa da çoğunun gidecek gücü varmış.
Şu zamanda bile konu açıp gücüm yok diyen bir sürü hemcinsimiz var.
Benim annem anlattığınızın yarısı diğer anlatanların yüzde onu kadar bile değildi ama benim de kırıldığım ve uzak durayım biraz dediğim zamanlar oldu.
Ama yine de bakınca-annemin kendi annesini bildiğim için- çok fazla bile iyi kendi çocukluğunu,gençliğini bir şekilde iyileştirip bize olabileceğinin iyisi olmuş diye bakıyorum.
Mesela annelerimizin de şansı vardı belki kendini iyileştirmek için ayakları üzerinde durabilmek için ama onların annelerinin-anane,Babanne- nerdeyse şansı bile yoktu.
Onun için aileden şikayetçi plan çoğu kişi ben tam tersi oldum diyor şimdi neden elimizde daha gazla güç vardı bizden sonrakilerin daha da fazla güç olacak.
Olaya annem diye bakarken acaba o nasıl çocukluk geçirdi ve kendini iyileştirmek ve kendi kararları verebilecek duruma gelmek için şansı,zamanı oldu mu diye bakarsanız belki başka kapı açılır önünüzde.
Neden bu kadar uzun yazdım sanki annenizi tamamen kötü görmüyorsunuz sizi çok kırmış ama yine de aslında sizi sevmediğine inanmıyorsunuz da ondan.
Belki bir şekilde affetme yolu arıyorsunuz.
Ben bir kadın olarak şahsen anne ve üst soylarına ve neler yaşadıklarına da bakıyorum onların iyi veya kötü bizden farklı neler yaşadıklarını dinlemek hoşuma gidiyor.
Ve çok da kolay hayatları olmamış kimsenin.
Süz terapiye devam edin ilişkiyi minimumda tutun ama terapi sürecinde daha ince düşünün derim

Tebliği değil tedbili mekanda derler*

Çok doğru diyorsunuz. Başka türlü de olabileceğini bilseydi önünde bir örnek, bir bilen olsaydı annem böyle yapmazdı. Bunun ileride bana zarar vereceğini bilseydi yapmazdı biliyorum en azından kendine daha hakim olmaya çalışırdı. Şimdi de değişti. Sanırım ona haksızlık ediyorum. Belki de ben geçmişe sığınıyorum faturayı geçmişe kesiyorum. Ama kendimi o kadar değersiz hissediyorum ki. Yine de aşılır şeyler

ahh ahh içim yandı okurken ..
küçük bi çocuğun bunları yaşaması ne acı.... büyüyünce bile geçmiyor acısı.

İşte anneniz de maalesef herkesin anne olmaması gerektiğini gösteren bir örnek. Ne yaşadı kendi içinde, ne düşünüyor bilemeyiz ancak bunu size nefretiyle, kalbinizi kırarak yansıtması çok yanlış. Anne, baba olmak fedakarlık ister. Ben evlat sahibi olmayı hiç düşünmüyorum ama her zaman şunu savunurum; çocuğuna sevgi, saygı, merhameti, eğitimi göstermek için elinden gelenin fazlasını yapmalısın. Sizin sağlıklı bir psikoloji ile devam edebilmeniz için annenizden uzakta yaşamanız lazım. Çünkü o değişmez.. Muhtemelen kendisini de sevmiyor. İnsanı en çok ailesi yaralıyor ne yazık ki. Az çok biliyorum ben de yaşadım ve yapılacak hiçbir şey yok kendimizi kurtarmak dışında.

Annenin psikolojik sorunları var ve bunu çözmeyip sorununu sana yansıtmış maalesef sende cocuk halinle ne yapa bilirsin ki imtihan işte... Kıyamam ya bende terapi aldık evlendikten sonra şükür atlattım. Ama bende ailem küçükken çok ezerdi sen yapamazsın sen becereksizsin bir hata yaptığım da hemen kızarlar hala aynı evlenince kurtuldum. Ama bu sefer de eşimin ailesi çektirdi ama onlardan da mesafemi koyarak sıyrıldım şimdi kendimi ve eşimi yaşıyorum yaşadığımı yeni fark ettim. Yaşadıkça mutlu oldukça şükür ettim. Meğer mutluluk ne kadar önemli bir nimet miş darısı sana inşallah

bu cahillik degil kotuluk bence..
Mutsuz bir kadın ve kendi mutsuz olan insan çevresinede mutsuzluk yaşatır. Çevremden biliyorum ama mutlu olan da pozitif neşe saçar ben kendi ailemden ve eşimin ailesinden uzaklaştıran sonra eşim bile bana sen ne kadar pozitif neşeli biriymişsin aslında dedi ben kendi içimde çok pozitif biriyim neşeli yim aslında ama onların yanında kötü enerjileri beni negatif yapıp eşimle aramızın bozulmasına sebep oluyor ama eşimle iki kişi olduk mu vur patlasın çal oynasın.

İçinizde küçük çocuk annenizi affetmiyor ve o yüzden annenize mesefelisiniz Haklısınız da çok da doğru annenizin yaptıklarını bir Bakıcı veya yabancı bir kadın yapsa kıyamet kopardı o evde ama anne yapınca bişi denmiyor. Haklısınız annenizi sevmemekle siz sadece çocuktunız o kendini düzeltmekle sorumluydu siz değil....

Keşke çok öncelerden gitdeymiş annesi psikologa da bugünleri yaşatmasaymış. Ben evlendikten hemen sonra gittim psikoloğa 1 yıla yakın tedavi gördüm kendimi buldum keşfettim şükür daha iyiyim ama altından cocuklukta travmaların cıktı. Aştım kendimi yeniden tanıdım şu anda şükür çok mutluyum

Sevindim canım mutlu olmana bırakma tedaviyi sakın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…