Anneme meme kanseri teşhisi kondu-Bursa

kediy

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2024
23
3
30
Kızlar beni mahveden birşey oldu. Annemin meme kanseri olduğunu öğrendik. Yıkıldık haliyle onu toparlamaya çalışıyoruz bir yandan tedavi sürecini yönetmeye çalışıyoruz. Patoloji sonucu ve pet sonucunu eklicem. Perşembe günü renklipatoloji sonucu da çıkacak 2 gün sonra. Tedavinin şekline o zaman karar verilecek.

Doktorumuz doruk nilüferde turgut kaçan.

Bursa da yaşıyoruz daha iyi bir doktor tavsiyesi, alternatif tedaviler vs ne tavsiyeniz varsa şuan herşeye açığım. Lütfen yardım edin.

Eklentiler

• Screenshot_20241113_023925_Gallery.jpg
    Screenshot_20241113_023925_Gallery.jpg
    177,2 KB · Görüntüleme: 23
  • Screenshot_20241113_014913_Drive.jpg
    Screenshot_20241113_014913_Drive.jpg
    74,4 KB · Görüntüleme: 19
Öncelikle ''alternatif tedavi'' şarlatanlarının eline düşmemek için yalnızca Onkoloji uzmanının sözlerini ciddiye almanızı öneririm. Bilmem ne otu, bitkisi, ekstraktı gibi şeyler önerenlere asla kanmayın. Pet raporunda metastaz göremedim, koltuk altı lenfleri de temiz gibi görünüyor. Yanlış anlamadıysam bu çok iyi. Tümör boyutuna göre ya önce kemoterapi alır anneniz ya da önce ameliyata girer. Bunu onkolog ve meme cerrahı belirleyecek zaten. Tedavi prosedürleri aynı, doktordan doktora çok değişmez. İletişimi iyi olan, ısındığınız bir onkoloji uzmanına güvenin yeter. Gerekeni yapacaktır. Geçmiş olsun.

Öncelikle ''alternatif tedavi'' şarlatanlarının eline düşmemek için yalnızca Onkoloji uzmanının sözlerini ciddiye almanızı öneririm. Bilmem ne otu, bitkisi, ekstraktı gibi şeyler önerenlere asla kanmayın. Pet raporunda metastaz göremedim, koltuk altı lenfleri de temiz gibi görünüyor. Yanlış anlamadıysam bu çok iyi. Tümör boyutuna göre ya önce kemoterapi alır anneniz ya da önce ameliyata girer. Bunu onkolog ve meme cerrahı belirleyecek zaten. Tedavi prosedürleri aynı, doktordan doktora çok değişmez. İletişimi iyi olan, ısındığınız bir onkoloji uzmanına güvenin yeter. Gerekeni yapacaktır. Geçmiş olsun.
Çok teşekkür ederim 1.5 cm deniyor. Patoloji raporundaki grade 3 ibaresi bizi drla konuşana kadar çok korkuttu. Derecesi dedi ama tabi şu aşamada anlamak mümkün değil olanları. Süreç çok korkutucu geliyor

Çok geçmiş olsun acil şifalar diliyorum, bu sonuçlardan bir şey anlamıyorum ama dikkatimi bir şey çekti raporda annenizin isim soyismi var isterseniz orayı karalayiin

Çok teşekkür ederim 1.5 cm deniyor. Patoloji raporundaki grade 3 ibaresi bizi drla konuşana kadar çok korkuttu. Derecesi dedi ama tabi şu aşamada anlamak mümkün değil olanları. Süreç çok korkutucu geliyor
Tümör grade'i biraz yüksek gibi olsa da koltuk altına sıçrama olmamış görünüyor. Lenfovasküler invazyon da yok. Bunlar oldukça iyi detaylar. Korkmanız çok normal ama çaresiz değilsiniz, bu durum buradan toparlanır.

Tümör grade'i biraz yüksek gibi olsa da koltuk altına sıçrama olmamış görünüyor. Lenfovasküler invazyon da yok. Bunlar oldukça iyi detaylar. Korkmanız çok normal ama çaresiz değilsiniz, bu durum buradan toparlanır.
Sizin için dua edicem allah en beklemediğiniz anda sizin de içinizi böyle ferahlatsın inşallah 🙏

Şimdi renkli dedikleri patoloji sonucu çıktı. Doktorumuz konseyde bugün ulaşamıyoruz kendisine bunu nasıl yorumlamak gerekir yardımcı olur musunuz?

Eklentiler

• Screenshot_20241113_130843_Drive.jpg
    Screenshot_20241113_130843_Drive.jpg
    92,6 KB · Görüntüleme: 14
Şimdi renkli dedikleri patoloji sonucu çıktı. Doktorumuz konseyde bugün ulaşamıyoruz kendisine bunu nasıl yorumlamak gerekir yardımcı olur musunuz?
hormona duyarlıymış tümörünüz. size tedavi sonrasında da kullanmanız için buna yönelik ilaç verecekler.

hormona duyarlıymış tümörünüz. size tedavi sonrasında da kullanmanız için buna yönelik ilaç verecekler.
Hormona duyarlı olması ne demek olumsuz bir durum mu? Siz hekimsiniz sanıyorum. Tedavi ne kadar sürer veya nasıl planlanır bir fikriniz varsa paylaşırsanız çok sevinirim.

Sevgiler💐🙏

Hormona duyarlı olması ne demek olumsuz bir durum mu? Siz hekimsiniz sanıyorum. Tedavi ne kadar sürer veya nasıl planlanır bir fikriniz varsa paylaşırsanız çok sevinirim.

Sevgiler💐🙏
Hayır ben hekim değilim sadece babam 5 yıldır kanser hastası ve bu süreçte birçok şeyi mecburen öğrenmiş oldum. Hormona duyarlı olması daha iyi çünkü elinizde hücreleri kontrol edebilmek için daha çok ilaç seçeneği olmuş oluyor. Sizin annenizin tümörü yayılmamış ama eğer yayılmış ve gerek bölgesel gerek uzak metastaz yapmış olsa idi hormon ilaçlarıyla gidişatı dizginlemek ciddi etki ediyor. Aksi olsaydı sadece kemoterapi/radroterapi/ameliyat seçeneğiniz olurdu. Şimdi bir de hormon ilaçları da seçeneklere katılmış oluyor. Tabi bu ilaçların da yan etkileri olabiliyor ama takip altında kullanacağınız için güvenli.

Hayır ben hekim değilim sadece babam 5 yıldır kanser hastası ve bu süreçte birçok şeyi mecburen öğrenmiş oldum. Hormona duyarlı olması daha iyi çünkü elinizde hücreleri kontrol edebilmek için daha çok ilaç seçeneği olmuş oluyor. Sizin annenizin tümörü yayılmamış ama eğer yayılmış ve gerek bölgesel gerek uzak metastaz yapmış olsa idi hormon ilaçlarıyla gidişatı dizginlemek ciddi etki ediyor. Aksi olsaydı sadece kemoterapi/radroterapi/ameliyat seçeneğiniz olurdu. Şimdi bir de hormon ilaçları da seçeneklere katılmış oluyor. Tabi bu ilaçların da yan etkileri olabiliyor ama takip altında kullanacağınız için güvenli.
Bazı mecburiyetler çok üzücü keşke siz de hiç bilmek zorunda kalmasaydınız çok geçmiş olsun rabbim şifasını versin inşallah. Vakit ayırıp cevap verdiğiniz için çok teşekkürler hakkınızı helal edin içim çok rahatladı allah razı olsun 🙏💐

Sevgiler💐🙏
Tedaviniz hakkında çok ayrıntı veremiyorum çünkü meme kanserinin tedavi sürecini ayrıntılı bilmiyorum. Ama gördüğüm kadarıyla eğer tümör büyükse önce kemoterapi verip sonra ameliyat ve tekrar kemoterapi/radyoterapi veriyorlar. Bunlar bitince de hormona duyarlılık varsa evde ilaçla devam ve kontrol şeklinde gidiyor. Ama sizin tümörünüz önce ameliyata alınabilir gibi geliyor bana. Sonra patolojiye gider ve detaylı inceleme raporu gelir. Oradaki invazyonlara göre risk durumunu gözden geçirip kemoterapi ve radyoterapi verebilir. Bitince de hormon ilacıyla devam. Önce 3 sonra 6 ayda bir sonra da yıllık kontrollerle inşallah tam şifa olur.

Grade 3 te kanser şüphesi yok. Doktor emin olmak için biyopsi istemiştir

X