Annem

zeynepdamlacan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2021
310
-256
48
29
Merhaba bende annemın sürekli canımın sıktıgı konuyu anlatmak ıstıyorum evlı ıkı cocuk annesıyım esımle evlenmemı annem ıstemıstı bende o ıstıyo dıye zamanında tamam demiştim esım cok sukur ıyı bır ınsan ama aılesı o kadar ıgrenc ınsanlarkı ozellıkle babası onunla en son tartısmamızdan sonra bana ettıgı hakaretlerı anneme söyledim sözde oda sinirlendi ama o günden berı onunla konuşmadıgımı o terbiyesiz adamdan bahsetmek ıstemedıgımı bıldıgı halde her konusmasında onlardan bahsedıyo yok o gun onlarla konustumda yok napıyolar yok bılmem ne ya zaten bana ettıklerı hakaretten sonra onlarla hıcbısey olmamıs gıbı konusuyorsun, ama barı bana bahsetme onlardan sureklı boyle canımı sıkıyor annem ev aldık borcla harçla annemlerede bır cıft bilezik vermistım kardesımı evlendırdıklerınde ta iki sene önce ben esımın ısrarlarına ragmen ıstemeye cekınıyorum bu borclarla ama o benı arayıp ıyı hayırlı olsun kaynananlara soyledınmı ev aldıgınızı dıyo ya onlar bana zerre bıseyını anlatıyorlarmıki ben soylıyım herseyımı onlar ne alsa satsa ne bana ne esıme soylemezler bende soylemıyorum ki hakaretlerden sonra konusmadıgımı bıle bıle soruyo derdı ne sızce

Aslında çoğu anne onu yapıyor. Senin gerçekten onlarla ilgili gerçekten bu denli hoşlanmadığını cidden anlamamıştır bile.
Kibar bir şekilde sınırınızı çizmeniz gerekiyor. Sorduğunda duymamış gibi yapıp başka konuya geçmek en iyi çözüm böyle durumlarda.

Ailene sınır çiz..

Bazı insanlar düzdür, düşünemez, anneniz bana öyle geldi belki de yanılıyorum emin değilim.

Bana da öyle geldi ve ya; olağan da karşılıyor olabilir, çünkü annelerimize sorsak neler yaşamışlar, bizim yaşadıklarımız pek göze batmıyor…

Bana da öyle geldi ve ya; olağan da karşılıyor olabilir, çünkü annelerimize sorsak neler yaşamışlar, bizim yaşadıklarımız pek göze batmıyor…
Evet benim annem de öyle, üzülür bi sıkıntı yaşasam ama kayınvalidesiyle yaşayan, çeken insanları örnek gösterir onlar hiç mi insan değil der, idare et büyüktür öyle yapma alttan al der. Devir değişti arada nesil farkı var anlayamıyorlar bizi, çok beklentiye girmemek lazım.veya da konu sahibi annesini kırmadan anlatabilir anne ben böyle böyle hissediyorum, boşver onlardan bana bahsetme filan diye açıkça derdini söyleyebilir insan annesiyle rahat konuşabiliyor, kötü niyeti olacak hali yok bi annenin, sadece anlayamıyor çok normal.

Sırf anneniz onay verdiği için mi evlendiniz?

konu sahibi sanırım annem bana edilen hakareti nasıl sindirebildi bende anneyim ben sindiremem demek istediniz değil mi...
belliki ağır bir hakarete uğramışsınız ve annenizin hiç birşey olmamış gibi davranmasına içerliyorsunuz ve hoşlanmamanıza rağmen ısrarla onların konusunu açmasına rahatsız oluyorsunuz
haklısınız
en güzeli anne bana onların lafını açma daha güzel şeylerden konuşalım ben uğradığım haksızlığı ve hakareti unutmam sen unutmuş gibi davranınca vücudum ürperiyor lütfen demenizi tavsiye ederim bunu aynen bu şekilde dedikten sonra da devam ederse anneniz aynı şeye, konuyu değiştirin,bir çay koyayım deyip kalkın mutfağa gidin dinlemeyin yani...

Anlamıyor gerçekten onlardan hoşlanmadığımı

Haklısınız

Eşiniz bu hakaretler esnasında tam olarak ne yapıyor? Pasif biri galiba

Annen elbette hatalı ama sende bunlarla sınırı acil çiz. Umarım eşin de tavır koymuştur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…