• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem

utopikuye

^^
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
3.425
Puanlar
133
Guncel: kanama durdu ama gecmeyen mantar icin farkli bi ilac vermis ve 10 gun sonra gel biyopsi yapicam demis. Aklimi bulandiriyo umarim bi sey yoktur

Annem menapoza gireli 3 yil oldu galiba. 1 bucuk yıldır hic kanamasi olmuyordu. 2 gundur yogun bi kanaması vardi. Hemen yolladim hastaneye. Ayni zamanda mantar var annemde gecmeyen. Doktor bakmış aletle falan demis ki zarin cok ince ondan dolayı kanama oluyor. Bi de iltihap varmis. Mantar icin hap vermis bakmadim ama antibiyotik diye tahmin ediyorum. 1 hafta kullan gecmezse gel ben temizliycem demis.

Nedir bu zar inceligi bileniniz ya da başına gelen var mi acaba? Bir de mantar hakkında tecrübesi olanlar nasil gecirdiniz?

Son düzenleme:
Rahmin içini saran Zar olabilir.
Yani rahim duvarının üstünü örten
Ama emin değilim
Geçmiş olsun bu arada

Rahmin içini saran Zar olabilir.
Yani rahim duvarının üstünü örten
Ama emin değilim
Geçmiş olsun bu arada
Teşekkürler simdi baktim da o zar incelince veya kalinlasinca oluyormuş kanama. Olmazsa kanama bitince smear yaptiralim bi de.

Annem menapoza gireli 3 yil oldu galiba. 1 bucuk yıldır hic kanamasi olmuyordu. 2 gundur yogun bi kanaması vardi. Hemen yolladim hastaneye. Ayni zamanda mantar var annemde gecmeyen. Doktor bakmış aletle falan demis ki zarin cok ince ondan dolayı kanama oluyor. Bi de iltihap varmis. Mantar icin hap vermis bakmadim ama antibiyotik diye tahmin ediyorum. 1 hafta kullan gecmezse gel ben temizliycem demis.

Nedir bu zar inceligi bileniniz ya da başına gelen var mi acaba? Bir de mantar hakkında tecrübesi olanlar nasil gecirdiniz?
Genellikle 40 yas üzerindeki bayanlarda olur. En onemli belirti kanamadır. Agri veya baska bir belirti pek olmaz.Uzun süre estrojen etkisi altında kalan endometrium giderek kalinlasir ve dökülmez. Adet kanaması gecikir. Adet gecikmesi sonrasında uzun süren, bol hatta bazen pıhtılı kanamalar olur. Bazen hiçbir belirti vermez.
Menapoz sonrası yapïlan kontrol transvaginal ultrasonda endometrium kalınlığının 7 mm ve üzerinde ölçülmesi veya menapoz sonrası beklenmeyen kanamaların olması ile parça alınması sonrası tanı konabilir. Bu belirtiler olan kisilerde rahim iç dokusundan parça alınarak veya rahim iç dokusu tamamen kuretaj ile temizlenerek patolojik incelemeye gönderilir ve tanı konur.

Genellikle 40 yas üzerindeki bayanlarda olur. En onemli belirti kanamadır. Agri veya baska bir belirti pek olmaz.Uzun süre estrojen etkisi altında kalan endometrium giderek kalinlasir ve dökülmez. Adet kanaması gecikir. Adet gecikmesi sonrasında uzun süren, bol hatta bazen pıhtılı kanamalar olur. Bazen hiçbir belirti vermez.
Menapoz sonrası yapïlan kontrol transvaginal ultrasonda endometrium kalınlığının 7 mm ve üzerinde ölçülmesi veya menapoz sonrası beklenmeyen kanamaların olması ile parça alınması sonrası tanı konabilir. Bu belirtiler olan kisilerde rahim iç dokusundan parça alınarak veya rahim iç dokusu tamamen kuretaj ile temizlenerek patolojik incelemeye gönderilir ve tanı konur.
Parça alayım falan dememiş doktor. Zarın çok ince ondan kanıyo demiş..

Zar dedigi rahim duvari bildigim kadariyla
Mantar icim ben fitil kullaniyordum 2-3 gunde bitiriyor mantari
Bende agir antibiyotikler mantar yapiyor bildigim kadariyla mantar icin antibiyotik vermiyor doktorlar

Zar dedigi rahim duvari bildigim kadariyla
Mantar icim ben fitil kullaniyordum 2-3 gunde bitiriyor mantari
Bende agir antibiyotikler mantar yapiyor bildigim kadariyla mantar icin antibiyotik vermiyor doktorlar
Artık bilmiyorum hangi ilacı verdi. Gecmezse gel ben temizliycem demiş nasıl temizleyecek acaba canı yanar mı ki. Annem fitil de kullandı bildiğim kadarıyla ama geçmedi..

annemde yaklasik 4 5 senedir menapozda bahsettiginiz kanama ondada her sene bir kere tekrarlar dr a gittiginde olabilecegini soylediler bir sorun cikmadi
mantar ondada var ama farkki cesitler sanirim anneminki stresten kaynakli sac diplerinden gelen bulasici olmayan degisik bir mantar

Konuyu guncelledim gecmeyen mantar icin biyopsi yaptiran var mi?

Back