- 22 Ocak 2019
- 2.924
- 1.694
- Konu Sahibi alonedark18
Öyle olması gerekiyo galibaÖzlet kendini
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Öyle olması gerekiyo galibaÖzlet kendini
Bi kaç hafta mesafe koy bakalım neyapacak sürekli üstüne düştüğün için bunalmış olabilir yanlız kalmak ister belki biraz seyrek ara sor seyrek git bi süreGerçekten son iki senedir içimde kocaman bir dert...hatta psikolojimi ciddi etkileyen bir dert .annemin soğukluğu...yaşlandıkça mıdır bilmiyorum ama uzatmak istemiyorum benim içim rahat kırıcı davranislarim yok...çünkü birçok ornegim var..en basitinden bugünün örneği..biz bütün kardeşler evliyiz aynı sehirdeyiz annem.babam yalnız kalıyor diye nereye gitsem annemide aliyorum...hamileyim bugün evime yakın pazara gideyim.dedim gitmwsemde olurdu sırf annem hava güzel gezsin diye aracımla gittim.aldim.pazarda dolaştı alışverişini yaptık kasıklarımda da ağrılar var ses çıkarmıyorum..akşamda onlarda yemeğe kalayım.dedim beraber yeriz yalnız olmasınlar ..halbuki evde birsuru işim var ..sesetmiyorum yeterki güzel vakit gecirsinler bı ses olalım diyorum..babam disarda..annem ne bir muhabbet ne bir sohbet ...en son gitti mutfağında oyalaniyor...ben icerde saatlerce tekim..yanın gidiyorum sıfır.mihabbet...soguk bir surat...bu durum hep böyle ama ..oturup düşünüyorum ben mi bişe dedim yaptım ama yok.degil.biliyorum.kendimi ..nazende yine aynı dusunceyle geliyorum ...arkadaşı cagriyor gidiyor ...ben evimde işim var olmasına rağmen onları düşünüp geliyorum evde annem var ama.gidiyor benim güzel incecik.masum düşüncemi hiçe sayarak ..tamam yabancı.degiliz gitsin gezsin ama nazende feragat etsin aynı binadaki.komsusuyla ben gidinfe gorussun...sonra ben bunalıp gidince kötü oluyorum suclu gibi oluyorum ...hadi buna kocaman bir neyse.cekiyorum...ama evde birlikte otururken üstelik kendi cagardigi zamanlardada aynı ..neden iki.muhabbet etmiyor balkonuna mutfağına kaçıyor..bakın bu kaçıncı kaç kere ağlayarak evime geri döndüm çok sınırı bozuluyor insanın..dizilerine gömülür bu evde kim var umrunda değil nefes almadan dizi izler gündüz ayrı akşam ayrı....acaba diyorum çok mu üstlerine düştüm ..hatta yakına taşındım ...ama ben uzakken hiç böyle şeyler hissetmemiştim ..bu soğukluk yoktu...ben ne yapmalıyım ..gitmesem diyorum babama kıyamıyorum cunku birbirimizi çok seviyoruz onunla iki gün gitmesek arar yalnız hisseriyor biliyorum babam kalabalığı sever torunlarım çocuklarım etrafımda olsun ister...valla çoğu zaman sırf babam için gidiyorum..ama annemide çok düşünüyorum hep evde sikilmaktan demvurur ,dediğim gibi bende elimden geldigince nereye gitsem alırım üç gün evimdeysem öbür gün oraya koşarım ...ama sonucunda benim sinirlerim bu durumda ...sebebi de bu soğukluk...haftada bir gitsem vicdan yapıyorum işte hep evde ikisi yalnız ..ilgisiz kalmasınlar diyorum...şuan da da ordayız eşimle sinirlerim alt üst saatlerdir tek muhabbet etmedik .daha doğrusu ben hep etmeye çalışıyorum ama pes ettim şuan..konuşmada konuşmasın diyorum ve bı dk durasim yok ...eşimle babam muhabet ediyor diye de kalkmiyoruz şuan...sinir sinir konusuyor...ters ters kızıma falan...sanki kavga çıktı biseye sinirlendi ama inanın bişey olmadı olamazda...ilk değil bu durum hep böyle..napmaliyim ben bu durumda ...taşınma durumumuz var uzaklara taşınmak istiyorum insalah da öyle olur belki değerlendirim ama annemin kapısına tedirgin gelmemek isterdim yine soğuk bir surat hiç konuşmayan dokunmayan bir anneyle karsilasip üzülmemek isterdim (
Not; ha bide babam hangimiz gitsek bu gece kalın yarın gidersiniz falan der..şimdi yine dedi...için acıdı ben burda neler yazıyorum neler hissediyorum annem saatrlerdir ne durumda dusmanmisim gibi konuşmuyor soğuk..ben nasıl kalayım şimdi baba el evi gibi hissettiren annem var...kalmıyorum diye bana kızıyor dur babam belkide ama. Bilmiyor annemle neler yaşadığımızı...
Öylemi dersin
Gereksiz vicdan da yapıyor olabilirim ama kendileri yalnizliktan demvuruyor ..yeni ev aldılar bikac sene once , şimdide neye yarar çocuklar gitti diyorlar içim parcalaniyir
Bence annenızınde rahatsızlıgı olabılır.Onu ablamaya calışın.Size gel diyen yokki hem surekli gidip hemde aglamak cok sacma gitme mesafe koy baban torun gormek istiyosa gelsin senin evinde görsün. Kendi kendine sorun cikariyosun kadin misafirmissin gibi surekli senle ilgilenmek istemiyo demekki
Tek çare bu ama bu durumda babamın ne suçu var annem yüzünden babamdan olucam ölümlü dünya bizim için çok fedakarlıklar yapan babami goremicem istediğim zaman annem yuzundenBi kaç hafta mesafe koy bakalım neyapacak sürekli üstüne düştüğün için bunalmış olabilir yanlız kalmak ister belki biraz seyrek ara sor seyrek git bi süre
Şu farklı konularda farklı konuları hortlatan üyeler bana yorum yapmasın ..özellikle siz ...çok rahatsız olmuşsunuz belli çıkın konumdan yorumunuz size kalsın..Muhabbetinizden hoşlanmıyor olabilir. Sohbetleriniz hep geçen haftaki gibiyse cidden pek çekilmiyor çünkü.
"Allah'ım herkese çifter çifter yat kat veriyor, isyan ediyorum bana vermiyor.
Kaynanam bize ev almıyor, oğlunun tahtını yapmıyor.
Aldığı eve gelip kahvesini gururla içebilir, ama o almıyor gurursuzluk merhametsizlik yapıyor."
Kaynanam da kaynanam, taht da taht, ev de ev diye evlat olsa sevilmeyecek muhabbetler yapıyorsanız hep, anneniz de haklı çekememeye.
Bencede canım çok fazla kendi haytimdan feragat ediyorum ama maalesef hata yapmışım..Ben anlıyorum sizi dayanamıyorsunuz ama önceliğe kendi ailenizi kendi hayatınızı koymaya çalışın. Ailenizi atın demiyorum elbette ama kendi işiniz bitikten sonra anne, babanıza gidin mesela. Belki biraz önlemeleri daha iyi olabilir çeki düzen verir anneniz kendine
Haklısınız...ama hani insanlar yaşlanınca yalnız hissederler ya o bakımdan düşünmüştüm ben..çünkü bide kendi agizlarinda da var bu...bazen annem derki hiç vakit geciremiyorum n'olacak böyle falan...bende bundan dolayı hep onlar için biseyler yapmaya çalışıyorum ..hani deseki ay ben bu saatten sonra sessizlik sakinlik istiyorum yeter çekemem kimseyi diye konuşsa gerçekten hiç düşünmucem...kendini bukadwr düşünen evladını kırıyor farkında olmadan..belkide farkında önemsemiyor ..ben bu ama ikisi yalnız tavrınızı doğru bulmadım
kaç kişi lazım ki
yani siz evde kaç kişisiniz
siz eşiniz varsa çocuk
onlar da annen ve baban
ekstra onları eğleyecek onlarla zaman geçirecek birine ihtiyaçları yok
kadının kendi düzeni var, o dizi izlemeyi seviyor, düzenli olarak izliyor ve o bölümü boş sohbet ile kaçırmak istemiyor
ya da mutfakta balkonda vs takılıyor çünkü hayat düzeni o
sizinle ne konuşacak ekstra
yani haftada 2-3 gün görünce konuşacak anlatacak değişik konu da olmaz ki
ya dedikodu yapacak ya susacak
dedikodu için dahi malzeme lazım kadında o da yok demek ki
kimse için fedakarlık yapmayın zira bu fark edilmedi diye rahatsız olmazsınız o zaman
ya da siz söylemezseniz anneniz nereden bilsin evde işinizi onun için bıraktığınızı o da belki kız evde sıkılıyor zaman geçirmeye bana geliyor sesimi çıkarmayım diye kendince fedakarlık yapıyor
özetle bağımsız hayatlarınıza yönelin
evde iki kişi yalnız vs değiller
ayrıca doğarken de yalnızdık ölürken de yalnız olacağız kimseye fazla anlam yüklememek lazım
Babanız size gelsin bu sürede siz davet edin onu evinizeTek çare bu ama bu durumda babamın ne suçu var annem yüzünden babamdan olucam ölümlü dünya bizim için çok fedakarlıklar yapan babami goremicem istediğim zaman annem yuzunden
Eşinize söyleyin para falan vermesin ya herkes ilgilendiginden istesin parayı puluda . Sizide Allah mutlu etsin ama cidden yağmurlu havada 1 yudum su vermeyin ben biyle dusunuyorum valla kim ne derse desinBazı anneler bazı çocuklarına karşı soğuk olabiliyor malesef biz 4 kardeşiz ve annem bana karşı hep soğuktu diğer evli kardeşlerime gider kalır gelinlerin yardım eder temizlik vs için ama ben ölsem gelmez kaç kere telefon ettiğimi hatırlıyorum anne çok hastayım ev perişan gelin en azından siz çocuğa bakın ben evi temizleyip derdim gelmezdi
Ev taşınacak olurdu gelmezdi
10 yıllık evliligim de sadece 4 kere oturmaya gelmişlerdi eski eşim ailene ne yaptın ki böyleler derdi
Bosandim sırtlarını döndüler yeniden sırf kurtulmak yüzlerini görmemek için evlendim
Ailem oğlumu hiç sevmediklerini defalarca söylediler bu yüzden kinim var ben ki tüm insanlara hayvanlara şefkat ve saygı duyulmasını savunurum içimdeki bu kin kalbimin kararmasina neden oluyor
Ailemin maddi durumu çok kötü 2 senedir
Buna bile üzülmüyorum oğluma merhamet ve şefkat göstermeyene Allah da bunu verir diyorum
Ama şimdiki eşim aileme para yardımında bulunmuş ki kendisi de işçi asgari ücretli moralim bozuldu onlar benim elimden tutmamisti
Bence ailenizde olsa mesafe iyidir mesafe koyun
Sizede yazık üzüldüm...eğer babanizda öyleyse uzun süre arayıp sormamak izletmek lazım insanın içi el vermiyor ama muamele böyle olunca mecbur böyle yapcaz galibaBazı anneler bazı çocuklarına karşı soğuk olabiliyor malesef biz 4 kardeşiz ve annem bana karşı hep soğuktu diğer evli kardeşlerime gider kalır gelinlerin yardım eder temizlik vs için ama ben ölsem gelmez kaç kere telefon ettiğimi hatırlıyorum anne çok hastayım ev perişan gelin en azından siz çocuğa bakın ben evi temizleyip derdim gelmezdi
Ev taşınacak olurdu gelmezdi
10 yıllık evliligim de sadece 4 kere oturmaya gelmişlerdi eski eşim ailene ne yaptın ki böyleler derdi
Bosandim sırtlarını döndüler yeniden sırf kurtulmak yüzlerini görmemek için evlendim
Ailem oğlumu hiç sevmediklerini defalarca söylediler bu yüzden kinim var ben ki tüm insanlara hayvanlara şefkat ve saygı duyulmasını savunurum içimdeki bu kin kalbimin kararmasina neden oluyor
Ailemin maddi durumu çok kötü 2 senedir
Buna bile üzülmüyorum oğluma merhamet ve şefkat göstermeyene Allah da bunu verir diyorum
Ama şimdiki eşim aileme para yardımında bulunmuş ki kendisi de işçi asgari ücretli moralim bozuldu onlar benim elimden tutmamisti
Bence ailenizde olsa mesafe iyidir mesafe koyun
Babamda evinde ttamayi TV izlemeyi çok sever sık gelmez heleki annem evde o bizde hicc yani imkansızBabanız size gelsin bu sürede siz davet edin onu evinize
Allah'tan hastalığında kalmış sizde ya sizi cagarsaydi ...gitmesebiz olmaz gitseniz bu şartlarda psikolojik men çöküyor insan...benimkiler asla gelip kalmaz hastayken bile illere siz gelin derler ben çoluk çocuk esyalari toplayıp giderim orda diken üstündeÖnemli faktör birde kızın evliliğinden sonra damadı sevmiyorsa kızıda bu payı alıyor benim annemde hiç bir damadını sevmez oysaki diğer damadı hastanede baş ucunda bekledi hastaneye kaç defa götürdü, ilacını aldığı halde adam ne yapsa yaranamadı sürekli damatları hakkında olumsuz konuşur
Bir damadı durumu epey iyi diye anneme hava atmış annemde sinirlenmiş bana diyor ki durumu hiç iyi değil kızımın parasını yiyor, dedim sana ne adam seni hastayken doktoruna götürdümü baş ucunda bekledimi ilacını aldımı, anne sen çok nankörsün dedim
Eşimide sevmez, eşim annesine düşkün olduğundan ondanda nefret edip karalar ve annesine de demiş onun bana çok büyük saygısızlığı oldu diye yani benim anneme ne kadar iyilik yaparsanız yapın damatlar onun gözünde iyi insanlar değil niye böyle anlamadım acaba bende mi böyle olacağım,?
Ne zaman ki had
Hastalanmaya başladı öyle evimde yatılı kaldı 2 hafta, yani annemin burnu düşse uzanıpta yerden almaz, karekter meselesi sanırım
Kesinlikle ....keşke başka şehirde olsyadim bende ama babama kıyamıyorum işte onu bikac gün gormesem çok özlüyorumYakında olan değersizleşir
Uzakta olan hep değerlidir
Bu durumu yaşıyorsunuz