• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem ve esım...

sen de o da kimse kimsenin kardeşinin annesinin eleştrilmesini istemez. aşağılanmış gibi hisseder.annenle eşin bunları yapmaya müsaitse mümkün olduğunca uzak tut birbirlerinden.zaman girince biraz durulunca barıştırırsın ama yine de bu barışmaya güvenme uzak tut birbirlerinden.ben ne olursa olsun kendi kayınvalidemle ve eşimin anneme karşı mesafeli olmasını isterim en azından bir laf söyleyene kadar iki kere düşünürler çok samimiyet aradaki saygıyı zedeliyor bazen.

Once bi esin ozur dilesin annenden, gorumcelerin dilesin. Anneni kimsenin oyuncagi etme.
Kımse olaya bu acıdan bakmadı tesekkur ederım.annemın canı gercekten cok yandıgından o olaylar acılına oda bı anda oyle dedı.yasaadıkları gercekten cok agır oldugundandır belkıde ...
Herkes annen ozur dilesin demis de basta yasanan olaylari anlatsaydin keske.
Bu dayak olayi cozulmediyse annenin bu hareketleri normal bence.
İki tarafta da saygi yerlerde. İsin zor.

Herkes annen ozur dilesin demis de basta yasanan olaylari anlatsaydin keske.
Bu dayak olayi cozulmediyse annenin bu hareketleri normal bence.
İki tarafta da saygi yerlerde. İsin zor.

Yaşanan olayı bilerek yorum yapmıştım kendim ama konu sahibi olayı da detayıyla anlatmıyor ki, annenin hareketi yine normal değil, çünkü döven eş değil. İlk zamanlarda da anne-damat iyi ilişkileri olabilmiş sonuçta, görümcelerin olay artık nasıl olmuşsa öncelikle özür dilemeleri gerekir tabi ama annenin lafından sonra da iyice kan davası gibi olacak, kimse de kalkıp gelmez artık özür dilemeye arada konusahibi kalır. O özür dilenmeden o nikah kıyılmayacaktı bence, annenizi düşünmek için biraz geç kalmışsınız. Umarım karşılıklı unutulur her şey.

Yaşanan olayı bilerek yorum yapmıştım kendim ama konu sahibi olayı da detayıyla anlatmıyor ki, annenin hareketi yine normal değil, çünkü döven eş değil. İlk zamanlarda da anne-damat iyi ilişkileri olabilmiş sonuçta, görümcelerin olay artık nasıl olmuşsa öncelikle özür dilemeleri gerekir tabi ama annenin lafından sonra da iyice kan davası gibi olacak, kimse de kalkıp gelmez artık özür dilemeye arada konusahibi kalır. O özür dilenmeden o nikah kıyılmayacaktı bence, annenizi düşünmek için biraz geç kalmışsınız. Umarım karşılıklı unutulur her şey.
Kesinlikle, karşılıklı hatalar var zaten. Annesi eşini neden zayıf noktasından vuruyor? Neden annesizliğini yüzüne vuruyor? Bu bence çok kötü bi davranış, hatta vicdanı olan bi insana yakışmayacak kadar cahilce bi söz. Anneye de kızdım, ama düşünüyorum kadın dayak yemiş. Aslında suçlu damat da değil, kızı oluyor bu durumda. Önce hadlerini bildirmesi gerekirdi. Annen dayak yiyor sen düğüne devam ediyorsun o_O

Kesinlikle, karşılıklı hatalar var zaten. Annesi eşini neden zayıf noktasından vuruyor? Neden annesizliğini yüzüne vuruyor? Bu bence çok kötü bi davranış, hatta vicdanı olan bi insana yakışmayacak kadar cahilce bi söz. Anneye de kızdım, ama düşünüyorum kadın dayak yemiş. Aslında suçlu damat da değil, kızı oluyor bu durumda. Önce hadlerini bildirmesi gerekirdi. Annen dayak yiyor sen düğüne devam ediyorsun o_O
dugune devam mı edılmıs mı ya anlamıyorum nasıl bu kadar on yargılı olabılıyosunuz bılmıyorum o nıkah zaten onçeden kıyılmstı kı zaten bunu yapanlarda da onun rahatlıgı vardı yanı o anda yapcak bısey yoktu o saaten sonra dgun falaln da olmadı ve ben aılemın yanına gıttım esımın sucsuz oldugunu bıle bıle annemı o durumda bırakmamak ıcın ama esımle bır sorunum olmadıgınsan bırbırımızı sevdıgımızden sular durulunca tekrar hayatıma gerı dondum.anlamıyorum elestırenlerı napmalıydım hem anmemın yaptıgını dogru bulmuyosunz bende annem gıbı ablaları yuzunden esımı mı bıraksaydım o zaman annemın yaptıgından bı farkım kalırmıydı acaba tamam elestırılerınıze saygı duyuyorum am elestırı yaparken de bence kafanıza gore yapmaktansaonce sorun yargısı ınfaz yapmayn lutfennnn..​

HAnımlar gecem actıgım konuda evlılıgımde yasadıgım sorumlarımdan yanı gorumcelerımden bahsetmıstım.SImdıkı sorunumda annemle esım arasında ve ben ortada kalıp hep uzuluyorum.Kısaca derdımı sole anlatmam gerkırse...Yasanan herseye ragmen annemle esımn arası gayet ıyıydı esım gercekten annemı olen annesınn yerıne koymustu ve saygıda da kusur etmez dı keza annemde aynı sekılde.aslında annem ablalarından dolayı ıcten ıce kızardı esıme ama bellı etmemeye calısırdı taa kı kızımım dogumuna kadar.kızım dogdugunda annem bır sure yanımda kaldı ve o surecte esımın her yaptıgına soylenmeye basladı ogluma cok kızıyomus falan ama bunu dırekt olarak esıme yansıtıyor.neyse bırgun esımın arkadasının annesı bebek gormeye gelmıstı orda konu gırumcelerıme geldı annem ıste baya bı soylendı esımınde cok zoruna gıttı baskasının yanında ne kadar kotu olsalarda ablaları hakkında annemın agıe ıtamları esımı cıgrıdan cıkaran olaysa annemın durup durup annelerı olaydı boyle olmazdı demesı esımde dayanamadı lanet olsun olmusler ben mı oldurdum deyıp cekıp gttı ve ondan sonra annem esımle konusmuyo hep bı tavırlarda.bugun esım ben bı daha annemlere gtmem dedı napayım ben tamam dıyıp esıme saygımı gosteryım gıtmes ı ıcın dıreteyım mı.

Esine saygi goster.
Ici soguyunca gider sonra belki.
Anneniz baya haddini asmis.

Amanin anne dayak mi yemis konusahibinin gorumcelerinden ?
Ve konusahibi evlenmis.
Dedim ama sonra konusahibin yazdigini gordum.
Peki sen gorumcelerinle gorusuyor musun ?
Gorusuyorsa eyer, en bastan sinirini cizip kesinlikle gorusmeyecektin.

Annenin esinin annesizligini yuzune vurmasi en kotu sey olmus.
Esin ablalarinin hakkinda edilen laflari kaldiridi ama ailesinin olumunun yuzune vurulmasi cok agir olmus.

dugune devam mı edılmıs mı ya anlamıyorum nasıl bu kadar on yargılı olabılıyosunuz bılmıyorum o nıkah zaten onçeden kıyılmstı kı zaten bunu yapanlarda da onun rahatlıgı vardı yanı o anda yapcak bısey yoktu o saaten sonra dgun falaln da olmadı ve ben aılemın yanına gıttım esımın sucsuz oldugunu bıle bıle annemı o durumda bırakmamak ıcın ama esımle bır sorunum olmadıgınsan bırbırımızı sevdıgımızden sular durulunca tekrar hayatıma gerı dondum.anlamıyorum elestırenlerı napmalıydım hem anmemın yaptıgını dogru bulmuyosunz bende annem gıbı ablaları yuzunden esımı mı bıraksaydım o zaman annemın yaptıgından bı farkım kalırmıydı acaba tamam elestırılerınıze saygı duyuyorum am elestırı yaparken de bence kafanıza gore yapmaktansaonce sorun yargısı ınfaz yapmayn lutfennnn..

Bu alıntı olayı düzelene kadar sorun çıkmaya devam edecek herhalde.

Eşinizi neden bırakmak zorunda olasınız? Suların durulması görümcelerin özür dilemesiyle olurdu zaten anneniz başka türlü kalbini nasıl soğutacak? Yargısız infaz da değil, benim başıma böyle bir şey gelse, ben de kızımla damadımın arasını açmak istemem ama o özür gelene kadar da görümcelerin adını ağzımı almam, damadın özrünü falan beklemem ki, terbiyesizliği yapan o değil sonuçta. Siz ne yapabilirdiniz, eşinize özür dilemelerini kendilerini affettirmelerini söyleyebilirsiniz eşinize, anneniz de affederse affeder, şimdi araya bir de merhume karıştı da çok mu iyi oldu? Yine üzülen sizsiniz. Eşiniz de haklı olarak kötü hissetti kendini. Döven o değil, annenize anne diyen o, annesinin ölümünün sorumlusu değil, torunun babası bir de ama lafı yiyen o milletin içinde.

Bu alıntı olayı düzelene kadar sorun çıkmaya devam edecek herhalde.

Eşinizi neden bırakmak zorunda olasınız? Suların durulması görümcelerin özür dilemesiyle olurdu zaten anneniz başka türlü kalbini nasıl soğutacak? Yargısız infaz da değil, benim başıma böyle bir şey gelse, ben de kızımla damadımın arasını açmak istemem ama o özür gelene kadar da görümcelerin adını ağzımı almam, damadın özrünü falan beklemem ki, terbiyesizliği yapan o değil sonuçta. Siz ne yapabilirdiniz, eşinize özür dilemelerini kendilerini affettirmelerini söyleyebilirsiniz eşinize, anneniz de affederse affeder, şimdi araya bir de merhume karıştı da çok mu iyi oldu? Yine üzülen sizsiniz. Eşiniz de haklı olarak kötü hissetti kendini. Döven o değil, annenize anne diyen o, annesinin ölümünün sorumlusu değil, torunun babası bir de ama lafı yiyen o milletin içinde.​
Malesef gorumcelerım bırakı ozur dılemyı hep sorum cıkarmya devamettılet sırf esım onları suclado dıye onlarlada gorusmuyolar esımı bıle dovdulet hatta hanı herkez demıs ya tek tarflı bısey olmaz dıye ama onların oyle bı karakterlerı varko kendıkarseslerının bıle uzerıne yuruduler yanı hep baskaları suclu onlar haklı onlara gore ondan herkese saldırıyorlar sırada da ben varmısım esıme oyle soyledıler bır telefom gorsmesınde

Malesef gorumcelerım bırakı ozur dılemyı hep sorum cıkarmya devamettılet sırf esım onları suclado dıye onlarlada gorusmuyolar esımı bıle dovdulet hatta hanı herkez demıs ya tek tarflı bısey olmaz dıye ama onların oyle bı karakterlerı varko kendıkarseslerının bıle uzerıne yuruduler yanı hep baskaları suclu onlar haklı onlara gore ondan herkese saldırıyorlar sırada da ben varmısım esıme oyle soyledıler bır telefom gorsmesınde

bunu annenize söyleyin o zaman, bizden uzak olsunlar da cehenneme yakın olsunlar diye, bir araya gelişlerinde de yavaş yavaş eskisi gibi anne-damat olmaya başlasınlar, öteki türlü siz hep arada kalmaya devam edeceksiniz. Varlıklarıyla bir dertler, yokluklarıyla bile birliğinizi bozuyorlar. Bu arada gerçekten dertleri ne bu insanların? Asayişi onlar mı sağlıyormuş ya, ali kıran baş kesen.

bunu annenize söyleyin o zaman, bizden uzak olsunlar da cehenneme yakın olsunlar diye, bir araya gelişlerinde de yavaş yavaş eskisi gibi anne-damat olmaya başlasınlar, öteki türlü siz hep arada kalmaya devam edeceksiniz. Varlıklarıyla bir dertler, yokluklarıyla bile birliğinizi bozuyorlar. Bu arada gerçekten dertleri ne bu insanların? Asayişi onlar mı sağlıyormuş ya, ali kıran baş kesen.​
Ah bır bılsem hadı benı annemı ıstemıyılar sevmıyolar ama ınsan kendı kardesıne nasıl yapar butun bunları orası da ayrı bır muamma.

Ah bır bılsem hadı benı annemı ıstemıyılar sevmıyolar ama ınsan kendı kardesıne nasıl yapar butun bunları orası da ayrı bır muamma.
:( vardır bir sebebi de, siz eşinizle annenizin arasını düzelttikten sonra bir şey yapabilecek değiller. 3 kişiye karşı 2 kişi her halükarda siz kazanırsınız :) bu arada eşiniz oğlunuza kızabilir gerek gördüğünde, annenize söyleyin bunu, onun torunuysa, o da çocuğun babası. manyak görümcesiz günler diliyorum :KK36:

Back
X