Annem ve alınganlığı

Ağlanılacak,darılacak ne olduğunu anne olunca anlarsınız

Annenizin tepkisini anne oluşuna bağlayanları anlayamadım Biz genel olarak eleştiriye açık bir millet değiliz ki zaten. Bunu kime söylerseniz söyleyin aynı tepkiyi verirdi, aman dikkat edeyim haklısın demek yok bizde çünkü. Biri bir hatamızı söylediğinde inadına üstüne üstüne gideriz biz, alınırız inatlaşırız ama şöyle dönüp de bir kendimize bakmayız.

Söylediğiniz şey ayıp değil günah değil, nazikçe uyarmışsınız işte. Sizi böyle bir şey söylemek durumunda bıraktığı için asıl onun üzgün olması gerekir bence. Fiziksel bir sıkıntısı olsa tamam, hastalığı olsa tamam, elinde olmayan bir şey olsa tamam ama bu öyle bir şey değil, üzgünüm.

Son düzenleme:

Benim gibi düşünen birini görmek iyi geldi. Yani babamın fiziksel sorunları var yaşı ve hastalıkları gereği, tabi ki gıkımı çıkarmam, eskiden nasıl dikkat ettiğini de bilirim. Ama annemin durumu aynı bahsettiğiniz gibi. Hatalarını kabul etmekten hoşlanmaz çoğunluk gibi :/

Ben böyle etrafa rahatsızlık veren bir huyum varsa en yakınlarım tarafından uyarılmayı tercih ederim. Sonuçta çocuğum benim kötülüğümü istemez. Kendi isteğim doğrultusunda dünyaya getirdiğim çocuğumun da beni eleştirme hakkı olmalı, ben alınacağım diye benden bir şey rica etmekten çekinen bir evladım olsun istemem.

Ben de öyle düşünüyorum. Bir hatamız söylendiğinde başta elbette ki üzülebiliriz, bu çok normal ama sonrasında durup da bir düşünmemiz gerekir bunu bana söyleyen kişi acaba haklı olabilir mi diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…