Annem İle Kavga Ettik Biz Mi Haklıyız Kendisimi ?

Sabah siz işe gittiğinizde anneniz kendi evinde baksa, bu arada işlerini halletse öğlen sizin geleceğiniz vakitte size gelse akşama kadar orda dursalar?

Öncelikle sizin sorununuz anneniz değil bence kocası. Yalnız şu var; o adam el. Siz ise anne kızsınız. Yarın öbür gün o herif çekse gitse anneniz size kalacak. Siz et tırnaksınız. Şuraya geleceğim; o adamın sizden rahatsız olma gibi bir durumu olamaz. O çocuk annenizin torunu. Bir zahmet çocuksuz birini bulsaydı. Siz o adam için annenizle kötü olmayın. Bırakın çocuğu götürsün. Eğer adam senin suratına bir şey derse yapıştır cevabını yada sen hiç muhattap olma eşin halletsin. Öflesin, püflesin, konuşsun. Duyma. Önemli olan oğlunun rahatı. Adamı önemseme.

benim güzel kardeşim,

farklı konularda bende annemden yana çok dertliyim ... ama sana yine de naçizane derim ki, bakıcı ile çöz işi... anneyle böyle didişmek hiç kolay değil... sen haklı olsan da olmasan da uzar gider gerginlik, 2 gün iyi olsa 3. gün yine olur... bakış açılarınız farklı çünkü...

güven duyacağın bakıcı bulamıyorsan da, haftanın belli günlerinde annen kendi evinde, belli günlerinde senin evinde baksa? bence en optimum çözüm olur...kadın kendi işinide yapmış olur...

Ben daha öncede okumuştum senin konunu.
Seni haksız buluyorum öncelikle bunu söyleyeyim.
-Annen senin çocuğunua bakmak için işi bıraktı, tabii ki para alacak. Öyle olmasa dahi para alması çok normal. Torunuda olsa emek, zaman veriyor, işini gücünü bırakıyor. Şahsen annem çocuğuma baksa alsın almasın ben onun emeğini vermek isterim. Kolay değil mesuliyet almak, yaşlı kadını işinden gücünden rahatından ediyorsan tabii ki bir bedeli olur. Ayrıca başkası baksa sen o parayo veya fazlasını zaten vereceksin. Olaya niye böyle bakamıyorsunuz sen ve eşin anlamıyorum.
-Nerde yaşasığınızı bilmiyorum ama 650 liraya anneniz gül gibi bakıyorsa çok şükretmeniz lazım. Büyük şehirlerde yaklaşık 1500-2000 lira+ ssk ve çoğu bakıcı ev işi yemek işine karışmıyor. O bebek bakıcısı çünkü.
-Sanırım anneniz bu paraya hem ev işi yapıyor hem yemek hem çocuğa bakıyor. Artı gözün arkada kalmadan canını malını emanet edip çıkıyorsun. Bunun ne büyük artı olduğunun hiç farkında değilsiniz.
-Eşin ve sen annene parayla gelen sıradan bir bakıcı gibi davranıyorsun. Fazla yükleniyorsunuz. Fazla hükmediyorsunuz.
-Bu devirde elaleme çocuk emanet etmenin ne kadar zor olduğu hep aklında olsun
-Annen yeni evlenmiş ve bazı şeylere eşinin tepki vermeside anormal değil sonuçta baban değil ki hoşgörsün, elin adamı. nasıl eşinle senin kuralların varsa o adamında kuralları olabilir.
Kısacası olaylara kendi pencerenden değil annenin penceresinden bakmayı denesene biraz. O senin annen davranışların abartı ve yanlış. Anneni paragöz falan bulmadım. Aksine seni para hesabı yapan taraf görüyorum. Kreslerin çoğu 6 ay bile alıyor artık. 1,5 yas rahat rahat alınır nerde yaşıyorsunuz siz?
Bence sizde annenin bakmasını istiyorsunuz. Ama sizin kurallarınızla. Çünkü pek çok açıdan işinize geliyor da kabul etmiyorsunuz bunu bir türlü.

Valla güzelim sizde anneniz de hatalı...evi taşı en başta sonra bebeĝinize bakıcı bulun...o zaman kimse hatalı olmaz...kimse kimseye kin tutup küsmez....sadece size üzüldüm sefil oluyorsunuz...bebeĝinizle....

annen haklı. yazık kadın da eşiyle sizin aranızda kalıyor. 650 tl çok büyük para değil. eşinin lafından çekinmese bedelsiz de bakar.

yemeğinizi vs yapmak zorundadeğil. bakıcı gibi davranıp saygı sınırını aşmışsınız.arada gitsin evine ne oluyor ki. eski konularınızı da okumuştum. annenize çok yükleniyorsunuz. kadına üzülüyorum

Her konunuzda az çok size hak veriyordum ve annenize kızıyordum ancak bugün annenizin açısından bakma gereği duydum. Bu kadın siz bakıcı tuttuğunuzda bile gönlü rahat etmiyor illaki kontrol etmeye geliyor çocuğun oğlunuza vurduğunu da ilk size anneniz söylemişti yani torununa kıyamıyor amaaa gel gelelim ki hayatın zorlukları var maddi anlamda tıpkı sizin de yaşadığınız gibi.. işi bıraksanız bırakmıyorsunuz bırakmasanız olanlar ortada. ee aynı şey anneniz içinde geçerli kadın ihtiyacı varki çocuk bakıcılığı yapıyordu sizde gel bizimkine bak aynı parayı verelim demissiniz kadında tamam demiş. Bu kadın masa başı bir işi olsa ve çocuğunuza bakmak için işinden ayrılamıyor olsa yine yadırgar miydiniz? kadın torununa bakıyor ve normalde bakmasaydı çalışırken alacağı parayı alıyor diye hergun kızı ve damadı tarafından yüzüne vuruluyor. diğer taraftan idare etmesi gereken bir kocası var evliliğini sürdürmek için uğraşıyor. anneniz çalışmaktan kaçmıyor zaten çalışıyormuş vicdani rahat etse eski işine devam ederdi ama o torunu için gelmiş ve unutmayın demekki o parayı ihtiyacı var... Lütfen daha fazla annenizin yüzüne vurmayın durumu hala daha başka bir çocuk bulup bakıcılık yapabilecekken kalıp oğlunuza bakıyor. Surda kalmış çocuğun 2 yaşına gelmeye 10 ay. 10 ay daha dayanın kalp kırmayın derim ben. Haddimi aştıysam affola.

Son düzenleme:
Bu arada eski konulara yazmışsındır belki de unuttum annen kaç yaşında

Ameliyat sonrası hemen Nasıl iyileşti

Yani çocuk bakımı koşturma gerektirir hoş annen uyutma üzerine bir bakım uyguluyor ama artık mevsim yaz

Örneğin sabah kahvaltı sonrası parka çıkıp öğlen yemek yiyip yatması lazım oğlunun

Doaloglari nasil yazdiniz sıkılmadan tebrikler.
Konularinizi biliyorum valla allah yrd etsin o anneyle

Ben olsam canım bukadar stresi yaşayacağıma ya çocuğumu kreşe yazdırırım yada evde otururum. Bu ne ya

Annenizin uzerine cok gidiyorsunuz. Bir de anneanne cocuga parayla bakiyor diye yadirgamayin arkadaslar. Arada bir her anneanne bakar ama her gun saatlerce bakmak farkli. Belli bir yasa gelmis kadin sonucta ve kizi calistigi saatlerde haftanin bes gunu o da cocuk bakacak. Kolay is degil. O bolgede 650 tl cocuk bakimi icin normaldir belki ama cocuk yetistirmek dunyanin en onemli islerinden biri bence ve 650 tl kesinlikle bu isin karsiligi olamaz. Konu sahibi kari koca siz kendinizi hakli goruyorsunuz ama disaridan bir goz olarak soyluyorum yanlis tutum izliyorsunuz. Bu dunyanin bir de obur tarafi var. Cok kirip dokmeyin annenizi derim.

Bence de para aldi diye olumsuz yorumlar yapilmasi haddimiz degil.esiniz de sizi annenize karsi dolduruyor belli annenizden sogumussunuz esinize dikkat.

Bence de para aldi diye olumsuz yorumlar yapilmasi haddimiz degil.esiniz de sizi annenize karsi dolduruyor belli annenizden sogumussunuz esinize dikkat.
Ben de aynisini dusunuyorum esinin doldurusuna geliyor cok. Hele bir tatil mevzulari vardi. Kendi aileleri onemli iyi hos da anne de kac yasindan sonra yeni bir yuva kurmaya bir dikis tutturmaya calisiyor. Anneye yardimci olmak yerine devamli bir 650 tl muhabbeti donuyor ortada. Insan evladina bakmasa dahi 650 tl verir anasina...

Soyle soyleym gelirleri dar ihtyaci var o yuzden biz emeginin karsiligini vrriyoruz mevzu para degil para olayini zaten skntı etmiyoruz
Kusura bakmayın para konusu önemi yok ise sorunda yok inşallah öbür problemi de aşarsınız şu zamanda gerçekten elalemin çocuğuna ne kadar iyi bakabilir madem annen bakmak istiyor kadını memnun etmek zorundasınız sizin eliniz mahkum sonuçta anneniz Rabbim yâr ve yardımcınız olsun amin inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…