Annem HPV16 :( - bu virüs ile yaşayan yada bilgisi olan var mı ?

balbocegi35

Ayı balı bol bulunca orasına burasına sürermiş :)
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2013
12.321
8.577
448
hukuk
Annem dün aradı ve onkoloji bölümüne sonuçlarımı göstermeye geldim dediğinde başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Kimseye haber vermeden hastaneye gitmiş , morali biraz bozuk gibi geldi telefonda biraz sıkıştırınca söyledi tabii ne yapacağımı bilemedim , tek başına hastaneye gitmiş , yüzüne karşı kötü bişey söylese doktor ne yapar diye düşünüp hemen işten çıkıp kafamda bin bir türlü şeyler kurarak hastaneye vardım.

Babamın penisinde oluşan siğiller için hastaneye gittiğinde eşinde bir kadın doğum doktoruna gözüksün demiş doktor. Annemde smear testi sonucunda onkoloji-jinekoloji bölümüne sevk etmişler. Bugün kolposkopi ile bakıcaklar sonra net bir cevap verecekler. Araştırmalarıma göze annemin hpv16 (pozitif) , hpv18(negatif) . Hpv16 genital siğil fakat deri üstünde olmadığı için iç kısımda bu virüs çoğalıyor ve tedavisi yurt dışında dahil bulunamamış , sadece bununla başa çıkmanın yolu bağışıklık sisteminin güçlü olması. 1,5 yıl kuluçka dönemiymiş giderek ilerlemesi özellikle HPV16 ve 18 de yüksek riskli kanser olasılığını arttırıyormuş ki , genelde kanserli kişilerde HPV16ve 18 gözükürmüş. Anneme sende ki siğil enfeksiyon diye moral versem de içim içimi yiyor. O benim annem ben daha 26 yaşındayım , annem benim her anımda yanımda olmalı benim annem hasta olamaz daha çok genç naparım ben onsuz, bugün sonuçları alacaklar ve iyi birşey duymayı çok istiyorum Allah'tan

Propolis , bal , balık , keçi sütü , bağışıklık güçlendirici vitaminler ile bağışıklığını yüksek tutmaya çalışmasını sağlayacağım. HPV virüsü taşıyan bununla mücadele edip atlatan var mı aranızda?

Yorum yazan herkese şimdiden teşekkürler.

Malesef bunu çoğu insan bilmiyor , bu konu da insanların bilinçlendirilmesi gerekir

araştırmalarıma göre bende bu sonuca vardım . Allah biliyor artık orasını nasıl bulaştıysa bulaşmış ayak bileğinde de penisinde de varmış , sonuş olarak babam yaktırıp sonuç alıyor ama annemiçin zor bi süreç başlıyor

cinsel yolla bulaşan bi hastalık olarak bilinir. yani umumi tuvaletlerden de bulaşma ihtimali var ama çok çok çok düşük.

Bağışıklık sistemini güçlü tutarak baskılayabilirsiniz.
Kesin tedavisi yok

Keşke anneniz korunsaymış.

Bağışıklık sistemini güçlü tutarak baskılayabilirsiniz.
Kesin tedavisi yok

Keşke anneniz korunsaymış.
Annem rahmini aldırdığı için anladığım kadarıyla korunmuyorlar , napacağımıda bilmiyorum , atlatan kişiler var mı bilmiyorum kafayı yicem artık

Annem rahmini aldırdığı için anladığım kadarıyla korunmuyorlar , napacağımıda bilmiyorum , atlatan kişiler var mı bilmiyorum kafayı yicem artık
Anladığım kadarıyla babanız da baya siğil mevcut
Keşke korunmanın sadece gebelikten değil bulaşıcı hastalıklardan da koruduğunu bilsek

Siz önce sakin olun önce
Umarım tedaviyle toparlar anneniz
Geçmiş olsun

teşekkür ederim

Jinekoloji bölümünde oldukça aktif bir konu canım,oradan bilgi edinebilirsin..Abartılacak bir durum yok.Neden bu kadar panikledin hemen.

Jinekoloji bölümünde oldukça aktif bir konu canım,oradan bilgi edinebilirsin..Abartılacak bir durum yok.Neden bu kadar panikledin hemen.
Yüksek riskli kanser olasılığını duyunca paniklememek anormal olurdu ve tedavisi olmadığını duyduğunda. Doktor açıklama yapmadı sorduğumda ters ters konuştuk şu internette olmasa napardık

Merhaba
Malesef ben de 22 yaşında tanıştım bu virüsle
4 yıl sonra da kötü haberi aldım .
Smear 1 . aşama derken kolposkopi sonrası biyopsi patolojisi 2. aşama çıktı . Rahim ağzım ameliyat ile o hafta tamamen alındı . Sınırlarda hücre bulunmadığı için temizlendiği söylendi . Rahim ağzı alınma işlemine leep konizasyon deniyordu sanırım . Bundan sonra 3 ayda bir , iki yıl sonra 6 ayda bir , daha sonra her kadın gibi yılda bir smear takibine alındım .
Evet tedavisi yok maalesef .
HPV virüsü ben de ilk çıktığında ben 22 yaşındaydım . Eşim de hiç bir şey çıkmadı . yani bu öyle saçma sapan bir virüs ki zaten benim doktorum eşinde aktif olmayan kuluçkada olan bir siğilden de almış olabilirsin , çok küçük bir ihtimal tuvaletten de almış olabilirsin dedi. Ama üroloji eşime temiz raporu verdi.

Şimdi yapılacak işlem şu ;
Anneniz artık sürekli olarak kontrol altında olacak
hep smear takibi .
Her hpv yakılacak ya da dondurulacak
inatçıdır , canı sıkar , hiç bitmeyecekmiş gibi gelir ama inanın geçecek . Moral çok önemli.

Bu arada aşısı var .
Arkadaşlar allah aşkına kızlarınıza yaptırın .
İlk cinselliğe başlamadan önce 3 doz yaptırın yaşamasınlar bu illeti.
Rahim ağzı kanseri başlamadan bitsin risk olarak hayatlarında...
Cinselliği yaşayanlarda virüsle tanışmadan yaptırsınlar .Benim haberim yoktu , benim için çok geç mesela...

hpv 16-18 rahım agı kanserıne donusme rıskı en yuksek hpv turlerı .. bagısıklıgını guclendırıcı ılaçlar alsın ve beslenmesıne dıkkat etsın, babanla da cınsel ılıskı yasamasın uzun bır sure ..

Çok çok geçmiş olsun , inşallah iyi haberler alırız bugün , ama malesef annem çok takıntılıdır, allah korusun kanser olsa kendine o morali verebilecğini zandetmiyorum. Çok teşekkür ederim yorumunuz için

Aynen malesef öyleymiş bundan dolayı bende kendimi çok sıktım . Bağışıklığı güçlendirmek için elimden geleni yapıcam . teşekkür ederim yorumlarınız için

Çok geçmiş olsun. Aşı için yaş sınırı vardı bildiğim kadarıyla, kaldırıldı mı ki o sınır acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…