Annem :( evlenmezsem beni kesecekmiş

evet anlatmadım hiç.. babamla anlaşamadılar ayrı yaşıyorlar dedim. annem de beni evlensin diye çocuğun yanında melek kesiliyor
Ilerde paylaşacağın meseleler olur elbet ama ailenden dert yanma ozaman daha iyi olur senin için.
Annenizi hasta olarak kabuledeceksiniz değilmiki sizi bu yaşa iyi kötü getirdi.

Annenizi siz anne olunca daha iyi değerlendireceksiniz şimdi yargılamadan önünüze bakın ve desteğinizi eksik etmeyin

Belkide siz kendinizi kurtarın diye böyle ısrarla evlenmenizi istiyor ama yöntemi çok yanlış oda sinir bozukluğundan kaynaklanıyordur,yaşadıkları kolay değil bi kadın için meyhanede bulaşık yıkamak çok inciticidir( yapdığı işi yadırgamıyorum asla) Allah yardımcınız olsun.

Neden o evden kurtulmak için illa evlenme fikrine tutundunuz? Başka bir şehire gidin iş bulun.Gerekirse bir süre de annenizle görüşmeyin. Herkes kafasını toplasın. Sevmediğiniz birisiyle evlenmeniz karşı tarafa haksızlık değil mi? Şimdiden hareketleri batıyor size. Ki bence öyle göze batacak özellikler değil.Allah sabır versin size.

Ah be canim icim acidi
Ben sevmesem de olur deme
Sevmedigin biriyle sakin evlenme
En kotu ana baba evi en iyi koca evinden kat be kat iyidir bunu sakin unutma
Yazilan yorumlari daha okumadim yazdiklariniza yorum yapan oldumu bilmiyorum ama
En kotu baba evi en iyi koca evinden kat be kat iyimidir gercekten.
İnsan esinde buldugu huzuru baska yerde bulamiyosa annesinin evinde 2 dkk duramiyosa.kardeslerle bile kiyaslaniyosa yinede orasi dahami iyidir.
Kaldiki bu arkadasin annesinin evinden baska biyerde heleki onu seven saygi duyan bi esin evinde yani kendi evinde kat be kat mutlu olacagi kesin.

Eski konulara nasıl bakılıyo ben göremiyorum dün çok uğraştım.
Arkadaşın hayatıda film gibi allah kolaylık versin

Esinin evinde insan huzurlu olabilir mutlu olabilir ben bana gore dunyanin en iyi erkegiyle evli olabilirim ama anne babamin evini asla hicbir seye degismem ben kendi fikrimi soyledim babasindan anasindan siddet goren binlerce genc kizimiz var bu ulkede evlerini birakip gitmek zorunda kalan belki hic sevmedikleri insanlaa sadece kendilerini mecbur hissettikleri icin evlenen
Bu ulkenin gercekleri bunlar hanimefendi sizi veya benim durumumuz iyi olabilir ama bizim gibileri yuzdeye vurun yuzde kac ederiz sizce?

Kendi yazdiginizla celismissiniz.
Bende onu dedim iste.herkesin anne babasinin evi sizinki gibi olmayabilir.
Soylemissiniz evlerini birakan kizlari mecbur evlenmek zorunda kalanlari ee onlara yinede anne babanin evi heryerden daha iyidir onlar ana babadirmi demek lazm

Ayrica kendinize gorede soylememissinizki genelleme yapmissiniz.
En kotu anne baba bile en iyi kocadan kat be kat iyidir demissiniz
Genelleme bence bu.
Ama ikinci msjinizda ben kendim icin soyledim demissiniz

hakkında hayırlısı canım.allah yardımcın olsun.çok zor bir durumdasın anlıyorum ama iyi düşün.
evleneceğin insanın iyi biri olduğundan emin misin? evlendikten sonra oda üzmesin seni.

Genelleme bence bu.
Toplumda genel gecer yuzde doksan gecerli bir durum bu hic yapilan istatistiklerden haberiniz yok mu insanlar evlerini birakip daha iyi bir hayata gitmiyor cogunlukla esleri hayati zindan ediyor siddet dizboyu bu hayati mi tercih etmeli yoksa ana babasinin evini mi tercih etmeli bir insan? Bence koca kahri cekmektense ana baba kahri ceksinler hic degilse diyorum kendi yazdigimla celismiyorum ayrica
Sizin bahsettiginiz hayat kac kadinda var lutfen siz de soyleyin ogrenelim

Genelleme bence bu.
Ne dememi beklersiniz ben esimin evinde daha mutlu oldum sen de hic dusunme evlen mi diyeyim kizcagiza?genelde anne babadan kurtulmak icin evlenenler rezil durumlara dusuyor ve bugunku aklimiz olsa evlenmezdik diyorlar hic mi duymadiniz boyle hayatlar?ne var benim dedigime bu kadar sasiracak anlayamadim

Genellemenizi ben de yadırgadım arkadaşım.
''En kötü baba evi, en iyi koca evinden iyidir.''
düşüncesine inanıyor ve savunuyorsan kadınlara kesinlikle evlenmemelerini önerebilirsin.
Aslında evlilikle oluşturulan aile ocağı hem kutsal hem de değerlidir.

Yadirgayabilirsiniz burada herkes fikirlerini soyluyor ben de uc yil once istatistik kurumunun calisan ve calismayan ev hanimlari uzerinde yaptigi ve toplamda uc bucuk milyon kadina uygulanan bir anketini yonettim ve bundan elde ettigim bilgilerin bir kismina gore fikrimi soyledim
Evlilik kutsal olabilir ama evinden ayrilan sevmedikleri insanlarla mecburen evlenen kadinlarin sonradan evlerini mumla aradiklarini gordum ve onlara uzuldum aylarca ruyalarima girdiler gonullu olarak bu ankette gorev aldigima bin kez pisman oldum dusunun ki o kadinlar neler cekmistir o hayatlari yasarken
Ucundan birazindan alakali olabilir mi acaba diye bu konu sahibi kardesime de fikirlerimi soylemek istedim yoksa evlenmeyin niye diyeyim gerizekali miyim ben kendim evliyim zaten

Kuzucum yazdigin herseyi okuyamadim ama sorayim dedim evlilikten baska caren yok mu is bulsan kendini gelistirsen bir evin olsa kendi basina yasayacagin?olmaz mi oyle bir sey?sevmedigin biriyle evlenmekten iyidir gencecik kizsin senin de karsina hem asik olacagin hem de mantigina uyabilecek biri elbet cikacaktir o zamana kadar kendi hayatini kazanamaz misin?evini aileni evlenmek vesilesiyle terk etmemis olursun asla da hayal kirikligin olmaz

Ben genc kizlarin baba evinden tabiri caizse kacarak evlenmelerine karsiyim guzel kardesim?anlayamadiniz mi?evlilige karsiyim demedim.ana babadan kurtulmak icin evlenilmez mutlu olmak izin evlenilir guzel bir hayati bir esle guzel cocuklarla paylasmak icin evlenilir
Aileden kacmak kurtulmak isterken bir de esinden aradigini bulamazsa konu sahibi kizcagizin ugrayacagi hayal kirikligini hic dusundunuz mu o zaman da yine evlilik kutsaldir cumlesinin arkasina mi siginacagiz?o zaman ne akil verecegiz?annenin evine geri don elinde bir cocukla mi diyecegiz?

tuzu biberi diye nitelendirdiğimiz kavgalar her 2yerde de olur zaten ama babamın evinde yediğim yemek burnumdan geliyorsa ve hakaret işitiyorsam eşimin yanında olmayı tercih ederim. Anlayış çerçevesinde tabii ki.

Evliliğinde huzur bulamamış kadınlar için baba evinin güvenli ortamı vazgeçilmez bir sığınaktır.
Bunda kuşku yok ve hemfikiriz darkmore.
İtiraz ettiğim nokta şu ki;
Kendi kurduğumuz yuva çok iyi bile olsa, çileli baba evinin hasretinin çekileceği vurgusu.
Evliliğinde ortalama huzuru bulabilen kadınlar kendi kurdukları düzenin keyfini hiç bir yere değişmez bence.
Açıklamaların için teşekkür ederim canım.
Hepimizin ortak dileği, konu sahibinin ve annesinin huzurlu hayat koşullarına kavuşması.
Farklı yöntemlerle dile getirsek de onların mutlu olmasını gönülden diliyoruz.

Eski konulara nasıl bakılıyo ben göremiyorum dün çok uğraştım.
Arkadaşın hayatıda film gibi allah kolaylık versin
Üyenin profil sayfasına girip, yazdığı yorumları gördüğünüz mesajları bölümünün en alt satırında bu üye tarafından açılmış konuları getir diye bir arama butonu var.
Ben böyle bakıyorum, belki daha kolay bir yolu vardır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…