- 1 Temmuz 2013
- 372
- 22
-
- Konu Sahibi princes_Pocahontas
hayretle okudumSinir hastası bir annem var ve biz hiç geçinemiyoruz arkadaşlar27 yaşına geldin evde kaldın koktun diyor bana.. oturma odasında otururken suratıma çirkin çirkin bakıyor yüzün buruşmuş solmuşsun solmuş diyor halbu ki ben akranlarıma göre hiç yaşımı bile göstermem.. Hatta beni lise öğrenccisi zannedenler oluyor hala ama annem niye beni çirkin buluyor anlamıyroum insan çocuğuna öyle şeyler söyler mi çok ağrıma gidiyor o öyle deyince içeri gidip ağlıyorum. Evlen kaybol defol yolunu bul diyor Sürekli birilerini arıyor bana gittiği geldiği yerlerde soruyor bana uygun kısmet var mı diye. halbu ki benim bi sürü arkadaş çevrem var bana arkadaşlarım birileriyle tanıştırayım seninle tanışmak isteyenler var diyor kabul etmiyorum... ama annemin yaptıklarına artık dayanamaz oldum kızlar Bana sürekli " her geçen gün çirkinleşiyorsun kartlaştın ... çirkinsin çok" diyor halbu ki aslında çirkin biri değilim bana mı öyle geliyor bilmiyorum ama.. yeşil gözlüyüm .. 167 boyum var 53 kiloyum hani yüzüm buruşukta değil ama annem hergün aynı şeyleri söylüyor... evlen defol diyor Geçen gün bir şeye kızdı sinirini gene benden çıkardı. elinde bıçak vardı katil edeceksin beni git bu evden evlen defol diyor.. ben zaten bir kaç aydır biriyle görüşüyorum sırf annemden kurtulmak için. 1 ay önce geldi istedi. 10 gün sonra nişan yapcaz haziranda da düğün evlenelim dedim. o dünden razıydı kabul etti. Bu şekilde evlenmek istemezdim ama annem beni buna mecbur bıraktı yıllardır dayandım sabrettim bu kadına yenilmiycem çıkacak karşıma içimi titretecek biri dedim ama çıkmadı.. bu evlenmeyi düşündüğüm çocuk saf iyi niyetli birisi. işi gücü de var. beni de çok seviyor... ben sevmesemde olur diyorum. bi de onla evlenince izmirde yaşayacağım oraya atandı. buradan annemden uzaklara gitmek istiyorum zaten bi gün bana yaptıklarına çok pişman olsun istiyorum kaç kez ölümle tehdit etti çünkü beni... hasta anlıyorum ama bu kadar da olmaz.. herşey babamın yüzünden aslında. babam çalışmaz hiç eve de gelmiyor para getirmediği için. ben okudum atanamadım bu yıla kadar okudum hep atanmak için uğraştım bu yıl biraz bir kaç yerde çalıştım bazı sıkıntılar çikti ayrıldım. yaşadığım yer küçük bi yer doğru dürüst çalışacak iş imkanı yok bi de haziranda evlencem kimse işe almıyor annem meyhanede işe girmiş bulaşıkçılık yapıyor ona acıyorum dün yardıma gittim şu an iş arıyorum kimse iş vermiyor yazlık işler var burada... sezonda bizi ortada bırakacaksan olmaz diyor. otel temizliğine gittim 10 gün dayanamadım. okuyup böyle işler yapmak koyuyor insana en çok da.. zaten çocukluğumdan beri hep sefalet içinde yaşadım hiç ele benzer bi hayatımız olmadı. babam çalışmadığı için sosyal güvencemiz olmadığı için hiç hastaneye gidemezdim biraz büyüüynce yazları hep çalıştım.. artık inanın insanlara uşaklık yapmaktan bıktım yoruldum. evlenip gitmek isittyorum annemden babamdan kurtulmak. evde kpss ye hazırlanmak için hiç bi ortam yok en azından evlenince evleneceğim kişi bu konuda anlaşıyışlı benden çok o istiyor atanmamı... ama anneme acıyorum bana ne kadar bu lafları etse de onun o meyhane köşelerinde çalışması canımı çok yakıyor ama evlenmemi çok isityor ölümle tehdit ediyor beni hatta bu çocuk bak sana aşık düğünü bile hemen yapacak kimse 5 ay da tanıdığı birine düğün yapmaz... hele bi ayrıl seni keserim dedi yemin etti
cnm öyle diyorsun da ben ailemin evinde hiç mutlu gün görmedim hep kavga olurdu . babam alkollü gelirdi para getirmezdi mahalleye hep rezil ederdi bizi. hep annem çalıştı bizi okuttu kadın o yüzden kafayı sıyırdı. ben aşık olmak isterdim. aşk olmasa da olur diyorum en azından para sıkıntısı çekmem insan yerine konurum belki.. zaten geçmişte bunca şey yaşamışım bundan sonra yaşayacaklarıma da katlanırımAh be canim icim acidi
Ben sevmesem de olur deme
Sevmedigin biriyle sakin evlenme
En kotu ana baba evi en iyi koca evinden kat be kat iyidir bunu sakin unutma
annem aile sıkıntılarımız yüzünden sinir hastası olmuş bence. ve hastalığı her geçen gün ilerliyor kaç kez psikiyatriste götürdüm ama hiç bir fark yok.. bence onun iyi olması için babamın adam gibi bi adam olup evine bakması lazım kadın 50 yaşında yazık acıyorum ona...Dilim tutuldu, gözlerim seyirdi yazdıklarınızı okurken...
Annem hasta derken, teşhisi konmuş ruhsal bir hastalıktan mı söz ediyorsunuz?
Eğer öyle ise hastalığı nedir?
annem aile sıkıntılarımız yüzünden sinir hastası olmuş bence. ve hastalığı her geçen gün ilerliyor kaç kez psikiyatriste götürdüm ama hiç bir fark yok.. bence onun iyi olması için babamın adam gibi bi adam olup evine bakması lazım kadın 50 yaşında yazık acıyorum ona...
ben daha önce nişandan ayrıldım diye ve çok kişiyle görüşüp ayrıldım o yüzden kızıyor bana ama sonuçta birileriyle bi yola girmek kolay değil herkes tanıma aşamasında ayrılır. annem şiddette uyguluyor evet. kaç kez kafamı üçlü priz kablosu ile kamçıladı beni karşılık verip kendime savundum diyeO sizin anneniz, elbette ki ne durumda olursa olsun onu koruyacak ve seveceksiniz.
Ama bu yaşantıda yanlış olan şey, annenizin ne yaşarsa yaşasın, bunların sorumlusu sizmiş gibi kendi evladından hayatına olan hıncını çıkarması.
Çok ağır bir şekilde psikolojik şiddete maruz kalıyorsunuz, bilmiyorum belki de fiziksel şiddet de görüyorsunuzdur.
Annenizden önce kendinizi düşünün lütfen.
Böyle bir ortamda yaşayan hiçbir insanın sağlıklı olabileceğine inanmıyorum, bu sebeple psikolojik destek alın.
En azından kötü anılarınızdan sıyrılmanız, şuan girdiğiniz yolda 'gördükleriniz'den arınarak doğru adımlar atmak için bunu yapmanız lazım.
Diğer konularınıza da bir göz attım, aklınızda şüpheler var.
Siz önce kendinizi iyileştirin, ruhunuzdaki ağırlıktan kurtulduktan sonra sağlıklı kararlar alabileceğinizi düşünüyorum.
evet anlatmadım hiç.. babamla anlaşamadılar ayrı yaşıyorlar dedim. annem de beni evlensin diye çocuğun yanında melek kesiliyorCanım Allah yardımcın olsun inş eşin iyi bir insandır.Ailevi meseleleri çok bilmese senin için iyi olur çok anlatma ilerde bazı kanı bozuklar malesef yüze vuruyorlar
Allah çıkdığın yolda utandırmasın canım
Eşinide zamanla daha çok seversin iyi bir insansa mutluluklar diliyorum
annem aile sıkıntılarımız yüzünden sinir hastası olmuş bence. ve hastalığı her geçen gün ilerliyor kaç kez psikiyatriste götürdüm ama hiç bir fark yok.. bence onun iyi olması için babamın adam gibi bi adam olup evine bakması lazım kadın 50 yaşında yazık acıyorum ona...
Psikiyatriste değil, psikologa gitmenizi öneririm.ben daha önce nişandan ayrıldım diye ve çok kişiyle görüşüp ayrıldım o yüzden kızıyor bana ama sonuçta birileriyle bi yola girmek kolay değil herkes tanıma aşamasında ayrılır. annem şiddette uyguluyor evet. kaç kez kafamı üçlü priz kablosu ile kamçıladı beni karşılık verip kendime savundum diyeannemle hiçbir yere gidemiyorum bi yolda yürürken beni ısıracak gibi bakıyor. insanların yanından geçerken azarlıyor durduk yere... onunla yolda yürümek istemiyorum bu yüzden... ben yemek yerken son yediğin olsun inşallah zehirlen diyor. sonunda bana bu lafları söylettin diyior. herkesin kızı evlendi sen kaldın diyor. anne ben okudum onlar liseden sonra devam etmedi yani normal erken evlenmeleri diyorum . sen okudun da ne oldun bana boşyere masraf ettirdin diyor. benim suçum ne devlet kadro vermiyor diyorum. defol git kocaya diyor defol........ ölsen bile geri gelme diyor. ben de kaç kez psikiyatriste gittim ama uyutan ilaçlardan veriyorlar... sanırım özel de gitmek lazım
burada psikolog yok maalesefPsikiyatriste değil, psikologa gitmenizi öneririm.
İçinizi dökün, anlatın.
Hayatınıza, yaşadıklarınıza, arınmanıza yardımcı olacak bir uzman görüşü ve bakış açısı en doğru şey gibi görünüyor bu anlatıda.
Bu arada aynı yaştayız ve daha yeni evlendim.
İnanın hiç geç değil, aksine erken bile.
En az iki yılım daha varmış diyorum, kaçmıyor ya evlilik.
Çok şeyler söylemek istiyorum, söylüyorum da içimden ama burada susuyorum, sonuçta anneniz sizin...
Tek diyeceğim, böyle bir anne olacaksam, çocuğuma işkence çektireceksem; yaradan bana nasip etmesin evladım olmasını...
Siz anlamışsınızdır neler saydığımı zaten.
psikolog burada yokAnnene üzüldüm sefaleti psikolojik şiddeti yetersizliği dibine kadar yasamıs evlenip gitmen çözüm degil annene tedavisi için yardımcı olmalısın 50 yaşında bir kadının meyhane gibi sarhoşların oldugu ortamda bulaşık yıkaması çok zoruna gidiyordur ve buna sizin için katlanıyor annenle konusmalısın bu hıncının agresifliginin nedenini çözmelisiniz psikiyatıra degil psikologa götürün.
cnm aynen öyle... aslında seviyorum ama aşık değilim. bazı huyları hoşuma gitmiyorYukarı tükürsem bıyık aşagı tükürsem sakal durumu. Allahım sabır versin çok zor. Sevmedigin adamla evlenme desem evde ki durum beter. Evlen desem zamanla onu sevme ihtimalin var.. Hayat çok acımasız yaa
Kiyamam sanacnm öyle diyorsun da ben ailemin evinde hiç mutlu gün görmedim hep kavga olurdu . babam alkollü gelirdi para getirmezdi mahalleye hep rezil ederdi bizi. hep annem çalıştı bizi okuttu kadın o yüzden kafayı sıyırdı. ben aşık olmak isterdim. aşk olmasa da olur diyorum en azından para sıkıntısı çekmem insan yerine konurum belki.. zaten geçmişte bunca şey yaşamışım bundan sonra yaşayacaklarıma da katlanırım
sağol cnmKiyamam sana
Yagmurdan kacarken doluya tutulmazsin insallah ondan korktum da fikir soyleme geregi hissettim canim insallah bir hale yola girer hayatin bir an once