Annem erkek kardeşime şiddet uyguluyor

Umarim siddet gördü diye hepimizin icinin acidigi bu delikanli diger erkekler gibi kadina vurmayi hakki olarak görmez.
Elini kaldiracagina yavrum de bagrina bas be kadin. Ama o kadar zarar görüyoruz ki, ileride o nefret ettigimiz kisi bile olabiliyoruz.
Abim tarafindan cok ezildim ben de. evliyim hic görüsmüyorum. Ama bazen cocuguma kizdigimda bagiriyorum icimden gelen bir öfkeyle. Sonra bir zaman anladim ki kendime bagiriyormusum. Tipki bana bagirdigi gibi bagirmaya basladim. Bunu anladimda dondum kaldim. Sariyorum, öpüyorum yavrumu. Bana yapilanlari ona yapmayacagim.
Umarim biran önce siddet olayi sona erer.
Nasil saglikli bir gelecegi olsun o cocuklarin simdi. Illa ki izlerini tasiyacak.
Gelecegimizi sevgiyle kursak. Cok mu zor cocugumuzu öpmek. Hatasinda bile öpsek de gecse hersey..

Yadirgamayim diyorum ama nic olmuyor..
Boyle baski ve siddet gösteren bir ailede kiz gitmis 3-4 aydir tanidigi birinden hamile kalmis ailesinin haberi yok..
Erkek evden kacmak istiyor..

Baski altinda buyuyen cocuklarin normal bir hayat gecireceklerine nasil inanirlar ve bunu devam ettirirler?
kesinlikle o yüzden incanları yargılamadan nasıl büyüdüler bunlar çocukluklarını nasıl geçirdiler bakın derim çünkü hep bu tarz yaşantının yansıması

siz de dayak yemişsiniz zamanında
ben de yedim
ve biliyorum ki o yaralar bedende kalmıyor ama zihinden silinmiyor
annenizi bi şekilde psikoloğa götürün bence :KK51:

Merhaba, bugün kardeşim telefon etti annemle tartışmışlar. Ben arkadaşlarımla dışarı çıkacağım demiş. Dışarı çıkacağım deyince annem bunu mahallede oturmak olarak düşünmüş bir aramış çocuk kafede . 16 yaşında bu arada 11 e geçti. Sen kafeye gideceğini bana söylemedin demiş neyse gelmiş eve tartışmışlar etmişler. Annemde dövmüş. Aradı abla sırtımın haline bak neler yaptı dedi içim gitti :KK43: Beni de döverdi annem düşmanını döver gibi dudağımı patlattığını bilirim. Aynısını şimdi kardeşime yapıyor. Şimdi ben bu kadını karşıma alsam dövme desem siz benim anneliğime karıştınız diye bu çocuk böyleden başlıyor alıyor başını gidiyor ve sonuç sıfır. Konuşarak hiç bir yere varamam. Acaba gözünü korkutmak için bir kuruma mı şikayet etsem sonuçta bu çocuk reşit değil. Bu sefer sen mi aradın diye kardeşimin tekrar üstüne yürür diye korkuyorum. Yani dışarıdan bir komşu gibi vesaire arasam sesleri duyan yada başka bir çözüm öneriniz var mı ?

polise gitsin darp raporu alsın bir daha dokunamazlar o çocuğa. gururu, karakteri nasıl zarar görmüştür kimbilir :KK43:

Merhaba, bugün kardeşim telefon etti annemle tartışmışlar. Ben arkadaşlarımla dışarı çıkacağım demiş. Dışarı çıkacağım deyince annem bunu mahallede oturmak olarak düşünmüş bir aramış çocuk kafede . 16 yaşında bu arada 11 e geçti. Sen kafeye gideceğini bana söylemedin demiş neyse gelmiş eve tartışmışlar etmişler. Annemde dövmüş. Aradı abla sırtımın haline bak neler yaptı dedi içim gitti :KK43: Beni de döverdi annem düşmanını döver gibi dudağımı patlattığını bilirim. Aynısını şimdi kardeşime yapıyor. Şimdi ben bu kadını karşıma alsam dövme desem siz benim anneliğime karıştınız diye bu çocuk böyleden başlıyor alıyor başını gidiyor ve sonuç sıfır. Konuşarak hiç bir yere varamam. Acaba gözünü korkutmak için bir kuruma mı şikayet etsem sonuçta bu çocuk reşit değil. Bu sefer sen mi aradın diye kardeşimin tekrar üstüne yürür diye korkuyorum. Yani dışarıdan bir komşu gibi vesaire arasam sesleri duyan yada başka bir çözüm öneriniz var mı ?
egerkı aılenızden ayrı yasıyorsanız kardesınızı yanınıza alın bırlıkte yasayın , annenızıde acılen bır psıkologa yonlendırın, tedavı olması sart.
polise gıtsenız darp raporu falan dava acılabılır ve kardesınız yetıstırme yurduna verılebılır.

X