• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan annem der ki bu adette neymiş? anlayamadım :(

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

BURCINOZ

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Mart 2012
10
1
86
İstanbul
arkadaşlar,

geçen akşam sözlümün erkek kardeşi eğer takmayacaksanız biz ben ikinizede takmak istiyorum ded.. bende bizim sözlüme saat takmayı düşündüğümüzü söyledim. kayınvalidem saati kim takarsa her iki kişiye de takmalı.. bende biz sözlüme saat takacağımızı ama bana da ailemin takması gerekmediğğini söyledim ancak pek anlamadı sanırım kayınvalidem..

bizim hep çevremizde olan nişanda erkeğe kız tarafı saat takar.. erkek tarafı da kıza takarr..

sizde nasıl olur bu işler??

oyle şey mi olur . bizde nişanda saat taktık nişanlıma. yani saat takan her iki tarafada takmalı diye saçma birşey hiç duymadım

bence de saçma sonuçtaa.. ayrıca onların saat takma zorunluluğuda yok bana bence.. biz erkeğe ne takılabilir saat olur die düşünüp yaptık? yani bu onlardan da saat beklediğim anlamına da gelmiyo

tatlım bu yıllardan berı gelen bı gelenek benım annemın dugununde bu böleymıs sımdıde böle kız erkegın saatını erkek te kızın saatını alır nısanda. benımde öle oldu cevremdede hıc aksını gormedım.

Bende nişanlıma saat taktım ama onlar bana almadı, kimse saat almadılar diye de bir laf etmedi bence bu anlaşmaya bağlı, ayrıca ailem bana bir bilezik ve bir bileklik taktılar, haa takmak zorundalar mıydı? Hayır. Bütçe ve anlaşmaya göre değişir bu bence, hayırlı olsun bu arada, siz bunu taktınız biz bunu yaptık olayına girilirse daha en baştan tatsızlık olur, tatlı dille halletmek lazım bu meseleleri, aynı memleketten değil misiniz?

bu konuları valla hiç anlamıyorum. senin ailenin ne takacağından k.validene ne, k.validenin ne takacağından senin ailene ne? arkadaşım böyle şeylere takılmayın bence, bırakın kim ne takarsa taksın. bunların hepsi geçici ama geçime de etkisi oluyor. en iyisi ailelerle hiç muhatap olmadan her şeyi nişanlanacak olanların halletmesi.

erkek tarafı çıkarcı gibi sanki :)
valla bizde nişanlıma saat taktık okadar.
arkadaşın bitanesi de önceden adetmiş demiş ya, olabilir eskiden insanların herşeyi yoktu, o sayede alınırdı.
onlarda zaten sana bişeyler takacaklardır, saat olacak diye bişey yok.

bizdede saat bileklik ve kolye takılır....
Erkek kolyeyi bilekliği kullanmaz...sdce ewlendklerinde bnları bozdrsnlar yada drsun almş olmak için alrlar...
Kolye bileklik yernee cmhryet altın v.s.de takılablir.

Back