Annem çok hasta , bilginize ihtiyacım var. Doktorlar , hemşireler ve sağlık konusunda bilgisi olanlar lütfen bakabilir mi?

cipssever

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2022
96
63
3
Annem onkoloji takipli ülser kolit hastası. Malatya da her ay aldığımız ilacı izmire gelince rapor bitti diye alamadık. Meğerse 16 Şubatta depremzede olan kronik hastaların rapor süreleri 30 Haziran'a kadar uzatılmış. Bunu da e-devletten gördük. Rapor bitti denildiğinden, hastane sağlık bakanlığından rapor onayı alabilmek için başvuru yaptı. Gelin görün ki 1 ay geçmesine rağmen arayan olmadı. Sağlık bakanlığını aradığımız da başvurunun henüz yapılmadığı söylendi. Annemler hastaneye gitti durumu öğrenmek için ... 21.yy teknoloji bu kadar gelişmişken internet yerine mektupla yapmışlar başvuruyu , şaka gibi gerçekten.

Annem her ay alması gereken ilacı 2 aydırlı alamıyor durumu gerçekten çok kötü, sesi gitti, nefes alıp vermekte zorlanıyor, geceleri öksürmekten uyuyamıyor ,kusuyor , ağzından kan geliyor artık. E devletten gördüğümüz raporla bu ilacı sorunsuz bir şekilde alabilir miyiz? Annemi hastaneye götürerek alamayacağı bir ilaç için daha fazla yormak istemiyorum . Eczaneyi aradığımız da ilacın raporunun 30 Hazirana kadar devam ettiğini fakat bir kaç ibarenin eksik olduğunu ilacın devlet tarafından raporun bu haliyle alınamayacağını , doktorun rapora bir kaç ibare eklemesi gerektiğini belirtti. Diğer sorum da bu raporu hangi doktorun düzenleyebileceği... Malatyada ki doktorumuz mu yoksa burada ki doktor mu?

İlacın fiyatı çok yüksek karşılayacak durmumuz yok , rapor o yüzden şart.
Teşekkür ederim

Cok gecmis olsun konunuz ustte kalsin diye yaziyorum kendi doktorunuza ulasma sansiniz varsa watsaptan yazin.ayni sey basima gelmisti yazliktaydim.hemen onkoloji hocama yazdim ilaclarimi duzenleyip vermisti sifreyi oldugum yerden almistim.bulundugunuz bolgede onlolojiyede gidebilirsiniz.birde aciklama yapilmisti ozel hastanelerde onkoloji hastalari ucretsiz tedavi edilecek diye deprem zamaninda.amcamda gecen gun haberin olsun diye hatirlstmisti.bunuda bir arastirin

Tez zamanda anneniz şifa bulur inşallah.

Raporunuz bitmeseydi bu ilacı zaten var olan raporla alamıyor muydunuz? Eğer alıyorsanız yine aynı yolla almayı denediniz mi? Haziran ayına kadar uzatılmış zaten raporun süresi. Raporlu ilaçları aile hekimi de yazabiliyor ama istisnalar varsa bilmiyorum. Annenizinkisi de öyleyse aile hekimine reçete ettirip alabilirsiniz.

Şu anda yaşadığı komplikasyonlar da ciddi ama. İlaç bunu mu baskılıyordu?

Tez zamanda anneniz şifa bulur inşallah.

Raporunuz bitmeseydi bu ilacı zaten var olan raporla alamıyor muydunuz? Eğer alıyorsanız yine aynı yolla almayı denediniz mi? Haziran ayına kadar uzatılmış zaten raporun süresi. Raporlu ilaçları aile hekimi de yazabiliyor ama istisnalar varsa bilmiyorum. Annenizinkisi de öyleyse aile hekimine reçete ettirip alabilirsiniz.

Şu anda yaşadığı komplikasyonlar da ciddi ama. İlaç bunu mu baskılıyordu?
Annem biyolojik ilaç alıyor , aile hekimi ve devlet hastanelerin de değil de araştırma hastanelerinde yazılıyor sadece. Rapor bitmeden raporu uzatıyorduk malatya da fakat izmir de ki doktor sorun çıkartıyor. Teşekkür ederim

Cok gecmis olsun konunuz ustte kalsin diye yaziyorum kendi doktorunuza ulasma sansiniz varsa watsaptan yazin.ayni sey basima gelmisti yazliktaydim.hemen onkoloji hocama yazdim ilaclarimi duzenleyip vermisti sifreyi oldugum yerden almistim.bulundugunuz bolgede onlolojiyede gidebilirsiniz.birde aciklama yapilmisti ozel hastanelerde onkoloji hastalari ucretsiz tedavi edilecek diye deprem zamaninda.amcamda gecen gun haberin olsun diye hatirlstmisti.bunuda bir arçok astirin
çok teşekkür ederim

Annem biyolojik ilaç alıyor , aile hekimi ve devlet hastanelerin de değil de araştırma hastanelerinde yazılıyor sadece. Rapor bitmeden raporu uzatıyorduk malatya da fakat izmir de ki doktor sorun çıkartıyor. Teşekkür ederim
Önceki doktora ulaşmaya çalışın. Takipli hastası ise yazar size. Üniversite hastanesi veya başka bir EAH deneyebilirsiniz belki.

Hastane işlerinden nefret ediyorum.

Geçmiş olsun.Raporunuz uzadığı için ilacı alabilirsiniz aslında doktor yazarsa.

Raporda eksik ibareler varsa raporu çıkartan doktor düzeltebilir bunu. Eski doktorunuza ulaşmaya çalışın. Bir de bu raporla daha önce ilaç alıyorduysanız o zaman eksik var demediler mi? Eczaneyle görüşün ayrıntılı konuşun onlsr size daha iyi yol gösterecektir.

Allahım yardımcınız olsun acil şifalar versin inşallah arkadaşım.

Annenize şifa diliyorum, bu gibi durumlarda çok hoşlanmasamda bunu önermekten,;cimer e yazarsanız daha hızlı sonuç alma ve yönlendirilme şansınız var, ayrıca raporda eksik varsa daha önceki tedavilerini alması sistem yuzunden mümkün olmazdı, malatyadaki doktorunuza ulaşabilirseniz yada tedavi aldığınız bölüm sekreterliğine ordan destek alabilirsiniz.

Annem onkoloji takipli ülser kolit hastası. Malatya da her ay aldığımız ilacı izmire gelince rapor bitti diye alamadık. Meğerse 16 Şubatta depremzede olan kronik hastaların rapor süreleri 30 Haziran'a kadar uzatılmış. Bunu da e-devletten gördük. Rapor bitti denildiğinden, hastane sağlık bakanlığından rapor onayı alabilmek için başvuru yaptı. Gelin görün ki 1 ay geçmesine rağmen arayan olmadı. Sağlık bakanlığını aradığımız da başvurunun henüz yapılmadığı söylendi. Annemler hastaneye gitti durumu öğrenmek için ... 21.yy teknoloji bu kadar gelişmişken internet yerine mektupla yapmışlar başvuruyu , şaka gibi gerçekten.

Annem her ay alması gereken ilacı 2 aydırlı alamıyor durumu gerçekten çok kötü, sesi gitti, nefes alıp vermekte zorlanıyor, geceleri öksürmekten uyuyamıyor ,kusuyor , ağzından kan geliyor artık. E devletten gördüğümüz raporla bu ilacı sorunsuz bir şekilde alabilir miyiz? Annemi hastaneye götürerek alamayacağı bir ilaç için daha fazla yormak istemiyorum . Eczaneyi aradığımız da ilacın raporunun 30 Hazirana kadar devam ettiğini fakat bir kaç ibarenin eksik olduğunu ilacın devlet tarafından raporun bu haliyle alınamayacağını , doktorun rapora bir kaç ibare eklemesi gerektiğini belirtti. Diğer sorum da bu raporu hangi doktorun düzenleyebileceği... Malatyada ki doktorumuz mu yoksa burada ki doktor mu?

İlacın fiyatı çok yüksek karşılayacak durmumuz yok , rapor o yüzden şart.
Teşekkür ederim
canım seni çok iyi anlıyorum annemde ülseratif kolit rahatsızlığı var rapor işi içinde bizde çok uğraştık her sene yenilenmesi gerekiyor 6lı kutu lavman 750 tl sigortasız istanbulda yaşıyoruz Ümraniye devlet hastanesi doktorları çok iyi gastrontolojı olan devlet hastanelerini araştırıp gerekirse il dışına dışın gerçekten çok zor bi hastalık

eski doktorunuz veya eski hastaneye ulasmaya calısın depremzede oldugunuzu belirtin doktor olmasa da hastane size yardımcı olur umarım

eski doktorunuz veya eski hastaneye ulasmaya calısın depremzede oldugunuzu belirtin doktor olmasa da hastane size yardımcı olur umarım
hastaneyi arayın başhekimliğe bağlanın oraya derdinizi anlatın insallah çözerler direkt bashekimlige bağlanmak istiyorum deyin

Back
X