herkese iyi akşamlar. annem boşanacak, kendisi okul müdür yardımcısı. biz 4 kardeşiz. bir evimiz bir arsamız bir de arabamız var. bu malların hepsi evlilikleri boyunca kazanılmış. şimdi boşandıklarında babam bizim dördümüze nafaka vermek zorunda mı? ben reşitim, diğer 3 kardeşim reşit değil. ayrıca hakim en azından evi bize verir mi?
üç çocuğa zaten bağlanır ama reşit olduğun için şöyle oluyormuş şimdi baktım bir hukuk sitesinden
---İştirak nafakası, çocuk 18'ini bitirinceye kadar devam eder. 18 yaş dolduğu anda re'sen son bulur. Çocuk ergin-reşit bir kişi olmakla, kendisi "yardım nafakası" için ayrı bir dava açabilir. Daha önce iştirak nafakası almış olsa da olmasa da bu davayı (yardım nafakası) açabilir
Reşit olduğun için nafaka alamazsın, eğer üniversite öğrencisi ise iştirak nafakası alabilirsin. Bunun dışında eğer anlaşmalı boşanacaklarsa protokolde zaten mal paylaşımının nasıl yapılacağı belirtilir.
Belli bir yıldan önce (tam bilmiyorum ama 2000 ya da 2004 falandı sanırım) yapılan evliliklerde mallar eşit paylaşılmıyor diye biliyorum. Yani kimin üzerineyse onun sayılıyor normal şartlarda. Anlaşılarsa malların üstünde istedikleri gibi tasarruf yapabilirler.
Okuyorsan nafaka alabilirsin ayrı bir dava açarak.