Annem, ben ve gelinimiz...

Valla 2009 dan beri kk dayım. Nişan döneminde maaşını sevgilisine vereni hiç duymadım. Sonra karısı için annesiyle dedikodu yaparken “bırakın ağzı patlasın” boyutunda bir şey okumadım. Varsa da bu kadar açık yazana şahit olmadım. Bunların normal olduğunu söyleyebilir misin?
Ben daha berbat insanlar tanıdım, konuşmalar duydum.
Beni ilgilendirmediği ve müdahale edemeyeceğim için ne konu açtım, ne de dahil oldum.
Yani dünyada böyle insanların var olduğunu biliyorum ve görüyorum.
Dünyanız buradan ibaretse zaten çok şey görmemiş, duymamışsınızdır.
Normal olduğunu da söylemiyorum bu cümlelerimden bunları anlamayın ama tuhafsınız derken neden 'sınız' eklediniz, anlam veremedim.
Bunları yapan ben değilim, çanak tutan da ben değilim.
Aksine anormallikleri düzeltmeye çalışıyorum ve yardım istiyorum.
Sizin ilk yorumunuz değil bu bana, başka konularımda da bu şekilde yorumlar yaptınız.
Siz daha tuhafsınız gerçekten.

Ben daha berbat insanlar tanıdım, konuşmalar duydum.
Beni ilgilendirmediği ve müdahale edemeyeceğim için ne konu açtım, ne de dahil oldum.
Yani dünyada böyle insanların var olduğunu biliyorum ve görüyorum.
Dünyanız buradan ibaretse zaten çok şey görmemiş, duymamışsınızdır.
Normal olduğunu da söylemiyorum bu cümlelerimden bunları anlamayın ama tuhafsınız derken neden 'sınız' eklediniz, anlam veremedim.
Bunları yapan ben değilim, çanak tutan da ben değilim.
Aksine anormallikleri düzeltmeye çalışıyorum ve yardım istiyorum.
Sizin ilk yorumunuz değil bu bana, başka konularımda da bu şekilde yorumlar yaptınız.
Siz daha tuhafsınız gerçekten.

Ben seni cidden hatırlamıyorum.yani kasıtlı değil yazdıklarım.

Ama genel bir tanımlama yapacak olursam anne aynı anne ikinizi de aynı anne yetiştirdi. Bu durumda abin bu şekildeyse sen radikal derecede nasıl farklı olabilirsin ki? Bunun sırrını çözmeye çalışıyorum bana ters geliyor..

Bir noktada birleşmesi lazım teoriye göre.

Kaldı ki boşanmaları konusunda bir katkının olmasını istemediğinden bahsetmiş. Ortada boşanan yok, bir şey yok sen başkaları hakkında gelip konu açıp ailesel olaylarını deşifre edebildiğine göre senin de az dedikodu huyun var gibi.

böyle görümce dostlar başına çok tatlısınız:) bence yengeniz zaten size karşı iyi, annenizi de tarafınıza çekin kadın dayanışması yapın abinizi dışlayın, anneden destek görmeyince kuzu gibi olur :21:

bu bütün olanlarda en çok abine kız
maalesef acımasız merhametsiz üstelik de dedikoducu :KK67::KK67:
ne tuhaf adam
bırak içindekiler anlamasın dudağı patlasın ne ya :KK12::63:
seni takdir ettim annene kızdım abinde de nefret ettim anlattıklarına göre

Ama genel bir tanımlama yapacak olursam anne aynı anne ikinizi de aynı anne yetiştirdi. Bu durumda abin bu şekildeyse sen radikal derecede nasıl farklı olabilirsin ki? Bunun sırrını çözmeye çalışıyorum bana ters geliyor..

Kaldı ki boşanmaları konusunda bir katkının olmasını istemediğinden bahsetmiş. Ortada boşanan yok, bir şey yok sen başkaları hakkında gelip konu açıp ailesel olaylarını deşifre edebildiğine göre senin de az dedikodu huyun var gibi.

araya girdim kusura bakmayın ama söylemeden geçemedim. aynı annenin yetiştirdiği iki çocuk nasıl farklı olabilir demişsiniz ya, inanın hatalı bir genelleme yapıyorsunuz (zaten tüm genellemeler hatalıdır siyah bir kuğu olma ihtimaline karşı bütün kuğular beyazdır diyemezsiniz şeklinde öğrenmiştik üniversitede) :) aynı anne babanın yetiştirdiği iki evlat olarak ablamla taban tabana zıttım ve 30 sene sonra ailemin de kabullendiği bir gerçek bu. onlar yıllarca bizi eşgüdümlemeye çalıştı olmadı. Aynı cinsiyetten bile bu uçurum gibi farklılık ortaya çıkıyorsa farklı cinsiyette daha fazla uç durum olabilir diye düşünüyorum naçizane.

Aynı şaşkınlıktan ailemdekiler de bahsediyor, bu kime çekmiş diye.
Az önce başka bir yoruma da bu cevabı verdim.
Edebi edepsizden öğrendim ben.

Buraya herkes dertlerini yazıyor.
Ailesinin, eşinin, arkadaşının bile derdini yazan var.
Eğer bu forum bunun için değilse ne için?
Ben aile sırlarımızı akrabalarımıza, arkadaşlarıma deşifre etmek istemediğim için burada, kimsenin birbirini tanımadığı foruma yazarak yardım ve akıl istiyorum.
Söyledikleriniz çok mantıksız.
Ayrıca her kardeş birbirine benzemez, çok ilginç mantığınız var gerçekten.
Beni yetiştiren annem de kötü bir kadın değildir ama abim çok dolduruyor onu.

Boşanma konusuna gelince, yengem boşanacağım dediğinde bile sessiz kalıyorum ben.
Siz boşanan yok zaten derken ailemizin içinde gibisiniz.

araya girdim kusura bakmayın ama söylemeden geçemedim. aynı annenin yetiştirdiği iki çocuk nasıl farklı olabilir demişsiniz ya, inanın hatalı bir genelleme yapıyorsunuz (zaten tüm genellemeler hatalıdır siyah bir kuğu olma ihtimaline karşı bütün kuğular beyazdır diyemezsiniz şeklinde öğrenmiştik üniversitede) :) aynı anne babanın yetiştirdiği iki evlat olarak ablamla taban tabana zıttım ve 30 sene sonra ailemin de kabullendiği bir gerçek bu. onlar yıllarca bizi eşgüdümlemeye çalıştı olmadı. Aynı cinsiyetten bile bu uçurum gibi farklılık ortaya çıkıyorsa farklı cinsiyette daha fazla uç durum olabilir diye düşünüyorum naçizane.

Nedense ben radikal farklılıklar olabileceğinden şüpheliyim.

Birkaç atasözüne çok inanırım:

Armut dibine düşer.

Ne ekersen onu biçersin.

Ama kişiler daha sonra sosyo ve çevresel faktörlerden farklı etkilenebilirler. Ama öz maya aynıdır bana göre.

Nedense ben radikal farklılıklar olabileceğinden şüpheliyim.

Birkaç atasözüne çok inanırım:

Armut dibine düşer.

Ne ekersen onu biçersin.

Ama kişiler daha sonra sosyo ve çevresel faktörlerden farklı etkilenebilirler. Ama öz maya aynıdır bana göre.

ne diyeyim :) radikal farklılıklarla karşılaşmamanız dileklerimle...

ekleme: öz maya demişsiniz ya uzmanlar bebeklerin 1 aylıkken karakterlerini gösterdiklerini söylüyor yani öz maya radikalse ne kadar eşitlemeye çalışırsanız çalışın o karakter değişmez bi de şu atasözü var: beş parmağın beşi bir değil.

Aynı şaşkınlıktan ailemdekiler de bahsediyor, bu kime çekmiş diye.
Az önce başka bir yoruma da bu cevabı verdim.
Edebi edepsizden öğrendim ben.

Buraya herkes dertlerini yazıyor.
Ailesinin, eşinin, arkadaşının bile derdini yazan var.
Eğer bu forum bunun için değilse ne için?
Ben aile sırlarımızı akrabalarımıza, arkadaşlarıma deşifre etmek istemediğim için burada, kimsenin birbirini tanımadığı foruma yazarak yardım ve akıl istiyorum.
Söyledikleriniz çok mantıksız.
Ayrıca her kardeş birbirine benzemez, çok ilginç mantığınız var gerçekten.
Beni yetiştiren annem de kötü bir kadın değildir ama abim çok dolduruyor onu.

Boşanma konusuna gelince, yengem boşanacağım dediğinde bile sessiz kalıyorum ben.
Siz boşanan yok zaten derken ailemizin içinde gibisiniz.

valla senin kvaliden de evlenince eşini doldurursa annen kendini nasıl hisseder acaba?

Etme bulma dünyası diyorum sonuç olarak.

Kimsenin yaptığı yanına kalmaz.

Kız gibi büyütülmüş ne demek yaa, kadınlar mı taşıyo sadece lafı, kadınlar mı dedikodu yapıyor sadece? Çok şey yazardım da terbiyemi falan da bozmayacağım, bi hemcinsimin böyle düşünceleri beni açıkçası üzdü.

ben kız erkek çocuk ayrımına inanıyorum öyle anneler var ki oğlu 10 yaşına gelmiş etrafında su dolaştırıyor içsin diye
git kendin al diyeni yok ama kız çocuğunu kendi halinde sorumluluğuyla olması gerektiği gibi yetiştiriyor

birde gerçekten de entrikalıymış bu entrikayı yaratan da konu sahibinin abisi
dallas gibi biraz

Kız gibi büyütülmüş ne demek yaa, kadınlar mı taşıyo sadece lafı, kadınlar mı dedikodu yapıyor sadece? Çok şey yazardım da terbiyemi falan da bozmayacağım, bi hemcinsimin böyle düşünceleri beni açıkçası üzdü.
birde o var gerçekten bizde dedikoduculuğu niye hep kadına yüklüyoruz ya :KK69:
dedikoducu teyzeler gibi diyoruz ama elalemin karısının kızının ardından konuşan kahvehane amcaları da var
kızın yaptıklarını koşa koşa babasına yetiştireni var
yada çalıştığı yerde kadınlar birbirini sevmez dedikoduculardır deyip
başka kadının arkasından eteğinden makkajından tavırlarından uzun uzun dedikodu yapan erkekler:KK14:
burda özellikle birine söylemiyorum ama bizde dedikodu = kadın işi olarak kodlanmış

Bayanlar, annem ve yengem arasında kaldım.
Üniversitede okuyorum ama tatil dolayısıyla şu an kendi memleketimdeyim.
Beni çok bunaltan bazı durumlar var.

Burada bıraktığım hiçbir şey eskisi gibi değil.
Yürütülen sinsi planlar, çıkar anlaşmaları, gizli gruplaşmalar diyeyim sizin gözünüzde ergenlerin bulunduğu bir lise canlansın.

Annemle yengem abimi paylaşamıyorlar.
Birbirlerinin laflarını taşıyorlar ve buradaki en büyük işgüzar gevşek ağızlı abim.
Benim kız gibi büyütülmüş, deve abicim boyuna, posuna, kalıbına baksan ağır erkek görüntüsünde ama annemle yengemin arasında laf taşıyıp birbirlerinin onun için kötü olmasından çok hoşlanıyor.

Annem sürekli yengemle ilgili abimi dolduruyor.
Ben yengemle sohbet etmek, bir şeyler anlatmak istesem bana abim ve annem cephe alıyor, laf sokuyor.
Yengemde de laf taşıma huyu var ama önemli değil, çünkü anlattığım şeyler ondan gizlenecek şeyler değil.
Ben onu ailemizin üyesi gibi görüyorum ama annem ve abim onu dışlıyor.
Ondan her şeyi gizlemeye çalışıyorlar.

Hatta abim bizimle ilgili bir şey söyleme, ben onun ailesiyle ilgili ona laf sokunca o da bana sizin anlattıklarınızı vuruyor diyor.
Bunları söyleyince daha çok sinirleniyorum abime, çünkü kendi yaptığı çok doğruymuş gibi bir de benden iş birliği bekliyor.

Abim her gün bizde, yengem de hayıflanmadan geliyor.
Annem de her gün orada ama abim kadını ailesinin yanına yollamıyor, her zaman izin vermiyor.

Ben ya hiç odamdan yanlarına çıkmayacağım ya da üzerimdeki baskıya katlanacağım.
Çünkü ortadaki haksızlığa tahammül edemiyorum, ana oğul bir olup mahalle köşelerinde dedikodu yapan tipler gibi laf taşıyorlar birbirlerine.
Bana da bizi satıyorsun yengene diyorlar.
Ben bu adaletsizliği savunmak zorunda mıyım?

Yengemin dudağında çıkan uçuğun bile hesabını yapıyorlar.
İçini dökünce o uçuk düzeliyormuş, dökemeyince çıkıyormuş.
Abim, derdini anlattırmayın, içini dökemesin dudağı patlasın diyor.
O kadar vicdansızlar, kötüler ki Allah'a dua ediyorum kalplerine biraz iyilik versin diye.

Olaylar yanımda olunca susamıyorum.
Annem yengeme beni de gezdirmek zorunda oğlum diyor.
Yengem de benden aldığı destekle cevabını veriyor tabi, ben istersem olur o anne benden habersiz seni gideceğimiz yere davet edemez ki diyor.
Annem, o zaman oğlum da gitmez ben gelmezsem diyor.
O zaman ben dayanamıyorum, oğlunu vermeseydin koynunda yatırsaydın o zaman anne, evlensin diye kırk takla attın şimdi oğlunun peşine mi düştün deyince annem bana kinleniyor.
Daha ne anlatacaklarım var da uzun olur sığdıramam buraya.

Annemin hal ve tavırları değişti bana, sürekli laf sokuyor.
Beni evde huzursuz ediyor, bir an önce üniversiteye dönmemi istediğini söyleyip duruyor.
O kadar sinirleniyorum ki söylediklerine ağzıma geleni sayıyorum bazen.
Ne yapmalıyım bilmiyorum, kaç yaşına geldim kendimi odama mı hapsedeyim?

Abime nefretim yok.
Daha doğrusu ailemde kimseye nefretim yok.
Abim kadınları aşağılayan, küçümseyen bir adam.
Küçüklükten beri bana da çok baskı yapmıştır ama büyüdükçe aramız düzelmişti.
Şimdi yine yengeme yaptıkları yüzünden aramız açıldı.
Kadınları aşağılayan hiçbir erkeğe tahammülüm yok.

Ablamın ihanetinin sebebi de ben olmasam gerek değil mi?
Ablama da çok değer verdiğimi konuma yazmıştım ama o babamın bana sağladığı imkanları ona sağlamadığını açıkça söyleyerek bana demediğini bırakmadı.

Bunlar birbirinden çok ayrı konular.
Sizin iyiliğe inancınız kalmamış olabilir ama benim açtığım konular da yazdığım mesajlar da ortada olarak bu konuyu açtım.
Sorunlu taraf kim bilmiyorum ama ben edebi edepsizden öğrenerek büyüdüm.
Edepsizlerin yolunu seçmedim, kendi kendimi yetiştirdim.

Hanımefendi neye atarlanıyorsunuz durup dururken.
Sizden önce bir bayan daha yazdı bunu.
Konuma sizin gibi atarlanası olan biri çıkıp da, konuyu yanlış yöne çekmesin diye çok dikkatli yazdım ama buluyorsunuz bir şekilde.
Kız gibi büyütülmüş yazdım, kız gibi dedikodu yapıyor mu yazdım?
Abim gerçekten kız gibi büyütüldü ama erkekte yan etki yapıyor işte.
Nazlı, her dediği yapılan, kız çocuklarına tanınan öncelikler tanınarak, aman incinmesin, kırılmasın diye en ufak bir şey beklenmeden büyütüldü.
Anlamsız tepki yaratmayın.

Ağabeyiniz karakteri bozuk ve kötü bir insanmış.

Yengeniz boşanır umarım. Bu yönde çabası olursa destek verin, hayatını harcamasın.

Her gün ya sizde ya anneniz onlarda, ailesini göremiyor, sürekli dışlama aşağılama vs. Çok üzücü.

ben kız erkek çocuk ayrımına inanıyorum öyle anneler var ki oğlu 10 yaşına gelmiş etrafında su dolaştırıyor içsin diye
git kendin al diyeni yok ama kız çocuğunu kendi halinde sorumluluğuyla olması gerektiği gibi yetiştiriyor

birde gerçekten de entrikalıymış bu entrikayı yaratan da konu sahibinin abisi
dallas gibi biraz
Erkek çocuğunun, kız çocuğu hassaslığında yetiştirilmesinin evlilikte sorunlar yarattığından hiç şüphem yok.
Annem onun her dediğine koşardı, her terbiyesizliğine tamam sensin derdi.
Şimdi eşinden de aynı şeyleri bekliyor ve annesinden hala ayrılamıyor.
Sırf her dediğini hala yaptırabildiği için.
Ben bu yan etkiyi bir tek erkeklerde görüyorum.

Bayanlar, annem ve yengem arasında kaldım.
Üniversitede okuyorum ama tatil dolayısıyla şu an kendi memleketimdeyim.
Beni çok bunaltan bazı durumlar var.

Burada bıraktığım hiçbir şey eskisi gibi değil.
Yürütülen sinsi planlar, çıkar anlaşmaları, gizli gruplaşmalar diyeyim sizin gözünüzde ergenlerin bulunduğu bir lise canlansın.

Annemle yengem abimi paylaşamıyorlar.
Birbirlerinin laflarını taşıyorlar ve buradaki en büyük işgüzar gevşek ağızlı abim.
Benim kız gibi büyütülmüş, deve abicim boyuna, posuna, kalıbına baksan ağır erkek görüntüsünde ama annemle yengemin arasında laf taşıyıp birbirlerinin onun için kötü olmasından çok hoşlanıyor.

Annem sürekli yengemle ilgili abimi dolduruyor.
Ben yengemle sohbet etmek, bir şeyler anlatmak istesem bana abim ve annem cephe alıyor, laf sokuyor.
Yengemde de laf taşıma huyu var ama önemli değil, çünkü anlattığım şeyler ondan gizlenecek şeyler değil.
Ben onu ailemizin üyesi gibi görüyorum ama annem ve abim onu dışlıyor.
Ondan her şeyi gizlemeye çalışıyorlar.

Hatta abim bizimle ilgili bir şey söyleme, ben onun ailesiyle ilgili ona laf sokunca o da bana sizin anlattıklarınızı vuruyor diyor.
Bunları söyleyince daha çok sinirleniyorum abime, çünkü kendi yaptığı çok doğruymuş gibi bir de benden iş birliği bekliyor.

Abim her gün bizde, yengem de hayıflanmadan geliyor.
Annem de her gün orada ama abim kadını ailesinin yanına yollamıyor, her zaman izin vermiyor.

Ben ya hiç odamdan yanlarına çıkmayacağım ya da üzerimdeki baskıya katlanacağım.
Çünkü ortadaki haksızlığa tahammül edemiyorum, ana oğul bir olup mahalle köşelerinde dedikodu yapan tipler gibi laf taşıyorlar birbirlerine.
Bana da bizi satıyorsun yengene diyorlar.
Ben bu adaletsizliği savunmak zorunda mıyım?

Yengemin dudağında çıkan uçuğun bile hesabını yapıyorlar.
İçini dökünce o uçuk düzeliyormuş, dökemeyince çıkıyormuş.
Abim, derdini anlattırmayın, içini dökemesin dudağı patlasın diyor.
O kadar vicdansızlar, kötüler ki Allah'a dua ediyorum kalplerine biraz iyilik versin diye.

Olaylar yanımda olunca susamıyorum.
Annem yengeme beni de gezdirmek zorunda oğlum diyor.
Yengem de benden aldığı destekle cevabını veriyor tabi, ben istersem olur o anne benden habersiz seni gideceğimiz yere davet edemez ki diyor.
Annem, o zaman oğlum da gitmez ben gelmezsem diyor.
O zaman ben dayanamıyorum, oğlunu vermeseydin koynunda yatırsaydın o zaman anne, evlensin diye kırk takla attın şimdi oğlunun peşine mi düştün deyince annem bana kinleniyor.
Daha ne anlatacaklarım var da uzun olur sığdıramam buraya.

Annemin hal ve tavırları değişti bana, sürekli laf sokuyor.
Beni evde huzursuz ediyor, bir an önce üniversiteye dönmemi istediğini söyleyip duruyor.
O kadar sinirleniyorum ki söylediklerine ağzıma geleni sayıyorum bazen.
Ne yapmalıyım bilmiyorum, kaç yaşına geldim kendimi odama mı hapsedeyim?
Ayy annen kaynana anlarım da abine noluyo ya? Töbe töbe

Konuyu yazarken, mahalle kenarlarında dedikodu yapan tipler gibi yazdım özellikle böyle bir çıkışın geleceğini bildiğimden.
Ama yine de çok arayıp bulmuşsunuz takılacak bir şey.
Kız gibi büyütülmüşten sonra kadından beter tarzında bir cümle yok.
Çok nazlı, alıngan, aman incinmesin aman kırılmasın, yani bayanlara tanınan öncelikler tanınarak büyütülmüş anlamında yazdım.
Yanlış yere yöneliyorsunuz.

"Çok" arayıp bulmadım. Direkt gözüme çarpıyor zaten.

"Kadından beter" cümlesini de sen yazdın demedim zaten, farkındaysan mesajımda iki ayrı mesajı alıntılamıştım.

Kız gibi, el bebek, gül bebek yetiştirildi diye mi dedikoducu abiniz? Abinin kendi karakterinde sorun var, yetiştirilmesi kız gibi olduğundan dedikodu yapmıyor. Öyle olsa siz de dedikoducu olurdunuz siz de kız gibi yetiştirildiniz sonuçta. Gördüğünüz gibi dedikoculuğun cinsiyetle değil tamamen karakterle ilgisi var.

Yaptığınızı da ayrıca takdir ediyorum. Herkes sizin gibi doğruyu yanlışı göremez, adaletli davranamaz. Umuyorum abiniz kendisine gelir ve evliliğini kurtarır. Yoksa kötü sonuçlanacak gibi duruyor.

sen çok akıllı mantıklı bir kızsın..seni çok takdir ettim..adaletlisin...umarım hayat da sana adaletli olur..yolun açık olsun..allah bahtını açık etsin..

X