Annem, ben ve gelinimiz...

Bazen ben yanlış bir şey yapacağımdan korkuyorum.
Taraf tutmam evliliklerini bozacak diye de korkuyorum.
Ne yapacağımı bilemiyorum vallahi.

Bunları aynen söyledim.
Eşim sana göndermezse ben de gelmeyeceğim o zaman, kaynanamı gezdireceğim, onlara hizmet edeceğim gibi empati yaratması gereken sözler söyledim.
Sadece düşünüyor, aklından neler geçiyor bilmiyorum.
Abime diyecek benim de lafım yok.

Harika ya en azından görümce yönünden şanslıymış gelininiz, bence konuya çok müsçdahil olamasan da, geline yakın olmaya çalış muhabbet et, abin annen hakkında olmasa bile. En azından anlaştığı kendisini anlayan birinin olduğunu hissetsin kadın.

Bugun kendi gorumcemden igrenmistim.
Butun gorumcelere tavri almistim ama demekki hala durust adaletli gorumceler varmis ..

haksizlik karsisinda susan sessiz seytandir denir..susmayin..varsin sizi kotu bilsinler ama en azindan ordayken ezdirmeyin yengenizi..
ben olsam tatil bitip okuluma donunce de bi sure aramazdim annemi abimi..
bu arada babaniz bu duruma ne diyor?

La bu gelin size ne etti gardaşım

Saka bi yana hepsini okumadim, birak dudagi patlasin lafindan sonra

Yazik kadina , nie zorla evli kaliyolar li madem nefret ediyolar birbirinden

Abini silah zoruyla mı evlendirdiniz? Resmen düşman olmuş eşine. Benim kardeşim yapsa iyi bir döverdim evden kovardım git karina gelme bu eve uzun süre diye. Senin ki abi tabi. Yengenin yerinde olsam abine tekmeyi basardım. Sadece o kadına uzuldum.

Buarada en büyük hata abinde kendi karısına düşmanmış gibi davranıp yaklaşıyor .
Yenge kesinlikle haklı, hatalı konuşmalara giriyorsa bile kadıncağızı kimbilir ne hale getiriyorlar .
Annen aynı muhamele sana yapılsa ne yapacak bunu sorsana annene ..
Ama abine diyecek çok laf var inan bana,
yengen iyi terk etmiyor abini, sabrediyor ..
Seni de tebrik ederim canım, şu iyi niyetin sayesinde emin ol sen hep kazanırsın .

Allah razı olsun senden ne iyi bir görümcesin
abinle bir ara annenden ayrı konuşsana
" o sana Allah' ın emaneti.. neden korumuyorsun"
kadın gibi laf taşıyo yaaa sinir oldum

Bu ne biçim koca ya!
İstemiyosan boşanırsın. Çok afedersin ama tam bir mal'mış abin.
Allah yengene sabır versin.

Canim benim bu saatten sonra annene laf anlatamazsin. Ama abini karsina alip adamakilli konusabirsin.
bir gun birlikte bir disari filan ciksaniz abinle. Ona annenin onunla bir omur yasamayacagini vefat ettikten sonra esiyle kalacagini yada hastalansa sakat kalsa esinin bakacagini filan anlatsan. Aile olmanin onemini hissettirebilsen. Kizkardesi olarak baska bir erkegin ona boyle davrandiginda uzulup uzulmeyecegini sorsan duygusal olarak biseyler anlatsan belki akillanir mi. Cok kotu bir tutum hakikaten yaptigi
bir de babanizin tepkisini merak ettim baban hic abinin kulagini cekmiyor mu oglum napiyorsun sen diye

birkaç ay önce anneninizin çok üstüne gelindiğini,annenizi de alıp gitmek istediğinizi anlatan bir konu açmıştınız.ayrıca abinize karşı çocukluktan gelen bir nefretiniz varmış.ablanızı sevmiyorsunuz.eşini aldatıyor diyorsunuz.

.sizin ailede ya siz,ya da aileniz sorunlu. ama hangi taraf olduğunu ben çözemedim...

Abin madem o kadar annesine düşkün neden evlenmiş kendi sürekli annesinde amam karısını göndermiyor. Kadın iyi dayanıyor allah yardımcısı olsun

Oohh bulmuslar sessiz gelini ana ogul yuklensinler bakalim.biri bir yandan,oteki obur yandann... ama bir laf vardir cok severim..
Sessiz atin ciftesi pek olur derler yaa..gun gelir devran doner,bu kez gorursun annenle abini sen.

abin ne biçim erkek dedikodu konusunda kadından beter.

Lütfen kullandığımız kelimelere dikkat edelim. Birinin dedikodu yapması, laf taşıması kız gibi olduğunu değil, sadece kendisinde karakter bozukluğu olduğunu gösterir. Bir erkeğe kız gibi büyütülmüş, kadından beter falan derken onlara değil kendimize hakaret ediyoruz. Kadın gibi olmanın nesi kötüymüş? "Erkek gibi kadın" övme cümlesiyken "kadın gibi erkek" neden hakaret olsun ki.

Amacım konuyu değiştirmek değil, dikkatimi çekti sadece o nedenle yazmak istedim.

Hiçbir şekilde karışma.Kimseyi değiştiremzsin,düzeltemezsin.Hakıslığa uğrayan kimse,o tepkisini verecek.Yani yengen tavır almadığı sürece,sen nereye kadar savunabilirsin.Herkes halinden memnun gibi görünüyor.Asla karışma.Kötü sen olursun.

siz ne iyi yürekli güzel bir görümcesiniz böyle. görümce demeye dilim varmiyor.
olmasi gerektigi gibi bi insansiniz iste aslinda herkesin böyle haklinin yaninda olmasi gerekiyor ama cogu evliliklerde herkes kendi tarafini, oglunu, kardesini, abisini tutuyor.
tebrik ediyorum sizi. insallah sizde ilerde cok cok mutlu olursunuz, cünkü bunu gercekten hakediyorsunuz.
iyi niyetinize hayran kaldim.

Özür dilerim annenizle abiniz kafayı sıyırmış, yengeniz bi an evvel kaçıp kurtulsun kayınvalidesi ve kocasından. İnsan eşine derdini anlatamasın dudağı patlasın der mi yahu

evlendiği kadına nasıl düşman gibi davranıyor anlamadım.
anlatamasın da dudağı patlasın ne demek?
ne yaşandı da acaba bu kadar kinlenmiş abin hiç anlamadım.
madem öyle evliliği sürdürmesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…