Annem, ben ve gelinimiz...

Salvia

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2013
1.698
1.921
Bayanlar, annem ve yengem arasında kaldım.
Üniversitede okuyorum ama tatil dolayısıyla şu an kendi memleketimdeyim.
Beni çok bunaltan bazı durumlar var.

Burada bıraktığım hiçbir şey eskisi gibi değil.
Yürütülen sinsi planlar, çıkar anlaşmaları, gizli gruplaşmalar diyeyim sizin gözünüzde ergenlerin bulunduğu bir lise canlansın.

Annemle yengem abimi paylaşamıyorlar.
Birbirlerinin laflarını taşıyorlar ve buradaki en büyük işgüzar gevşek ağızlı abim.
Benim kız gibi büyütülmüş, deve abicim boyuna, posuna, kalıbına baksan ağır erkek görüntüsünde ama annemle yengemin arasında laf taşıyıp birbirlerinin onun için kötü olmasından çok hoşlanıyor.

Annem sürekli yengemle ilgili abimi dolduruyor.
Ben yengemle sohbet etmek, bir şeyler anlatmak istesem bana abim ve annem cephe alıyor, laf sokuyor.
Yengemde de laf taşıma huyu var ama önemli değil, çünkü anlattığım şeyler ondan gizlenecek şeyler değil.
Ben onu ailemizin üyesi gibi görüyorum ama annem ve abim onu dışlıyor.
Ondan her şeyi gizlemeye çalışıyorlar.

Hatta abim bizimle ilgili bir şey söyleme, ben onun ailesiyle ilgili ona laf sokunca o da bana sizin anlattıklarınızı vuruyor diyor.
Bunları söyleyince daha çok sinirleniyorum abime, çünkü kendi yaptığı çok doğruymuş gibi bir de benden iş birliği bekliyor.

Abim her gün bizde, yengem de hayıflanmadan geliyor.
Annem de her gün orada ama abim kadını ailesinin yanına yollamıyor, her zaman izin vermiyor.

Ben ya hiç odamdan yanlarına çıkmayacağım ya da üzerimdeki baskıya katlanacağım.
Çünkü ortadaki haksızlığa tahammül edemiyorum, ana oğul bir olup mahalle köşelerinde dedikodu yapan tipler gibi laf taşıyorlar birbirlerine.
Bana da bizi satıyorsun yengene diyorlar.
Ben bu adaletsizliği savunmak zorunda mıyım?

Yengemin dudağında çıkan uçuğun bile hesabını yapıyorlar.
İçini dökünce o uçuk düzeliyormuş, dökemeyince çıkıyormuş.
Abim, derdini anlattırmayın, içini dökemesin dudağı patlasın diyor.
O kadar vicdansızlar, kötüler ki Allah'a dua ediyorum kalplerine biraz iyilik versin diye.

Olaylar yanımda olunca susamıyorum.
Annem yengeme beni de gezdirmek zorunda oğlum diyor.
Yengem de benden aldığı destekle cevabını veriyor tabi, ben istersem olur o anne benden habersiz seni gideceğimiz yere davet edemez ki diyor.
Annem, o zaman oğlum da gitmez ben gelmezsem diyor.
O zaman ben dayanamıyorum, oğlunu vermeseydin koynunda yatırsaydın o zaman anne, evlensin diye kırk takla attın şimdi oğlunun peşine mi düştün deyince annem bana kinleniyor.
Daha ne anlatacaklarım var da uzun olur sığdıramam buraya.

Annemin hal ve tavırları değişti bana, sürekli laf sokuyor.
Beni evde huzursuz ediyor, bir an önce üniversiteye dönmemi istediğini söyleyip duruyor.
O kadar sinirleniyorum ki söylediklerine ağzıma geleni sayıyorum bazen.
Ne yapmalıyım bilmiyorum, kaç yaşına geldim kendimi odama mı hapsedeyim?

of ya ne kötü bir durum. yengeniz yalnız kalmış onların arasında kendi ailesine de gidemiyor.
siz ondan yana çıkmaya devam edin. haksız da olsa belli ki tek destekçisi sizsiniz eşinizin ailesinden.
benim de görümcem beni çok sever. herkese savunur.
insan kendini aileden gibi hissediyor oyle olunca.
bence abin de annen de bi süre sonra durulurlar. şimdi evlilikleri yeniyse ondan da olabilir.
anneni kafaya takma sonuçta evladısın nereye kadar kin tutabilir?
abine de her fırsatta öğüt ver. unutmuş kadın ruhunu belliki...

Doğrusunu söylemek gerekirse size değil yengenize üzüldüm. Bi çözüm önerim yok maalesef Rabbim akıl fikir versin çok üzücü.

Entrikalar
İlk kez böyle bi durumla karşılaştım. Bu kez gelin-görümce dayanışması var. Annesini karısına tercih eden adam mı varmış ya maşallah o adama. Karısına karşı davranışlarını tasvip ettiğimden değil, şaşkınlığımdan

Kaynana tam kaynanaymış ama. Ne demek gezdirmek zorunda? Allah allah insanlar bi tuhaf ya. Allah iyileriyle hayırlılarıyla karşılaştırsın.

Sen de sabret çok karışma etliye sütlüye. Olaylar sende patlar demedi deme.

Her fırsatta anneme öğüt veriyorum, olmadı laf sokuyorum belki o dilden anlar diye ama annem hırslı bir kadın.
Çocuk gibi inatlaşıyor benimle, yengemle, herkesle.

Ayy bayıldım sana arkadaşım herkes senin gibi olabilse keske kendi düşünceden hiç taviz vermiyorsun bravoo

Evet olaylar bana paylayacak gibi geliyor ama bu duruma da tarafsız kalmak çok zor oluyor.
Gözünün önünde böyle sinsilikler yaşanınca, ancak kör ve sağır olman gerekiyor karışmamak için.
Çok saçmalıyorlar çünkü.

abin ne biçim erkek dedikodu konusunda kadından beter.

Ben yengene üzüldüm sen zaten okuyorsun sen gidince tamamen yalnız kalıyordur kadın
valla ne güzel görümcesin sen hep böle ol

bi an acaba o yenge sen misin diye dusunmedim degil bu nasil empati boyle valla sasirdim.kusura bakma ama abinden de tiksindim dudagi patlasin ne demek.
Ben de tiksiniyorum ikisinden böyle konuştuklarını duyunca.
Bir bayan olarak benim zoruma gidiyor nedense.
Anneme çok düşkün biriyim ben ama bu vicdansızlığını ona yakıştıramıyorum.
Kendisi de kaynanadan çekmiş biri halbuki.

yengenize yapacağınız en büyük iyilik abiniz gibi bir adamdan çocuk sahibi olmaması gerektiğini söylemelisiniz.
Bir tane var, ikincisini zaten kendileri düşünmüyorlar.

Maşallah ya,adalet ve merhamet duygusu yüksek insanlara BA YI LI RIM! öylelerinden kötülük gelmez kimseye.anneniz çocuk yetiştirirken bütün iyilik haklarını senden yana kullanmış bence abine pek bişey kalmamış,o Yüzden yapacak pek bişey yok sabretmekten ve haksızı dile getirmekten başka.dillendirirken annenide kırma yinede,iyice kin tutmasın sana.annendir kini geçici olur ama o kendini haklı gördüğü icin,sen sırf annene muhalafet olmak için sözüm ona elin kızını savunuyorsun Gözüyle bakar.Allah önce yengenin sonra senin yardımcın olsun

Öyle zannediyor gerçekten.
Ona ne kadar düşkün olduğumu bildiği halde bu savunmalarımdan dolayı öyle anlıyor.
Ben açıklıyorum söylediğim her sözü ve davranışı ama anlamıyor.
Çocuk gibi ters ters cevaplar veriyor, inatlaşıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…