• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pulmonoloji - Göğüs Hastalıkları Annem astım

Adesss

Guru
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2008
1.022
5
356
37
Arkadaşlar annem astım oldu 20 gündür hastaydı ilerlemişde.hastaneye gittik amapek ilgilşenmediler bana önerebileceğiniz doktor bursadan bekliyorum arkadaşlar özeline gidicez başka caresiyok .

canım seni o kadar iyi anlıyorum ki! benim annemde de astım vardı yıllar önce ben daha küçücükken.onun nefesinin sıkışması her yerinin kabarması kıpkırmızı olması hala aklımda hayal meyal.bu yüzden anneme aşırı derecede düşkünümdür ben.neyse...soruna gelince tabii tıp şimdi daha da ilerlemiştir ama annem istanbulda bahattin çolakoğlu isminde bi doktora gitmişti.aşı falan için gidiyordu arada.şuan allah şükürler olsun hiç bir sorunu yok.ilgilenirsen googleden araştırıp inceleyebilirsin ben baktım biraz adresi filan var yani.allah anneciğine acil şifalar versin.umarım yardımcı olmuşumdur.sevgiler...

canım benim, çok geçmiş olsun...
umarım en yakın zamanda iyileşir, anneler başımızın tacı :asigim:

canım seni o kadar iyi anlıyorum ki! benim annemde de astım vardı yıllar önce ben daha küçücükken.onun nefesinin sıkışması her yerinin kabarması kıpkırmızı olması hala aklımda hayal meyal.bu yüzden anneme aşırı derecede düşkünümdür ben.neyse...soruna gelince tabii tıp şimdi daha da ilerlemiştir ama annem istanbulda bahattin çolakoğlu isminde bi doktora gitmişti.aşı falan için gidiyordu arada.şuan allah şükürler olsun hiç bir sorunu yok.ilgilenirsen googleden araştırıp inceleyebilirsin ben baktım biraz adresi filan var yani.allah anneciğine acil şifalar versin.umarım yardımcı olmuşumdur.sevgiler...

cnm benim saol cok ama bursada olması lazım yarın götürücem

canım benim, çok geçmiş olsun...
umarım en yakın zamanda iyileşir, anneler başımızın tacı :asigim:

cok saol ne zor bi hastalıkmış kadın gün önce serum verdiler hava verdiler geldi biraz iyiydi gene kötüleşdi halsiz birtoaf yaa insan cok korkuyorÇ:(

Bende astım hastasıyım. Öncelikle korkmayın eğer gerekli önlemler alınırsa zararsız bir hastalık.
Örneğin evde halı olmamalı. Olacaksa da yün halı asla. Hele ki halıfleks kesinlikle olmasın.
Yatağı yorganı yastığı antialerjik olanlardan olsun.
stres üzüntü tetikler. Bırakın yanında içmeyi bulunduğu evde balkonda dahi sigara içilmemeli. ıçen kişinin üzerine sinen koku bile astım krizini tetikleyebilir.
Domates, patlıcan gibi alerjrn gıdalardan mümkün olduğunca uzak dursun.
Mevsim değişimlerinde dikkat etmeli tetikleyebilir.
Çok sıcak yaramaz bu hastalığa.
Tozdan mutlaka kaçınmalı, ev temizliği mümkünse yapmasın.
Çamaşır yıkarken bikaç durulama yapılmalı deterjan kokusu ve kalıntısı rahatsız eder.
Ve kontrolleri aksatmamalı. Biraz düzelince iyileştim diye düşünmek yapılan en büyük yanlış.
Mutlaka alerji ve nefes testi yaptırın.
Eğer nefes açıcı bi ilaç verdiyse doktor evdeki herkes o ilacın nerde durduğunu bilsin. Çantasında mı yatak odasında mı nerdeyse bunu bilin. Çünkü kriz anında konuşamayacak duruma gelebilir.
Ben 6 yıldır hastayım ama bir kez oksijen verilmesi için acile gittim. Yani birkez astım krizi yaşadım ki astımın son devresindeyim kronik artık.
Geçmiş olsun dikkat ettiğiniz sürece zararsız bir hastalıktır.

Başlanan Tedaviyi yarida kesmemek de lazim, Doktorun Tedavi şekline birebir uymak lazim.

Astim hakkinda bir Kitap alirsaniz daha ayrıntılı bilgi sahibi olursunuz bu Hastalikla ilgili.

Ben birçok kez kriz gecirdim panik yapmamak en önemlisi.

Almanyada hatda Seminere gitmiştim Astim icin bir Krizin yaklaştiğni anladiğniz zaman neler yapilmasi gerketine dair.

Ama en güzeli bir Kitap alip okumak bu sonuçta basit bir Hastalık değil sonucu ölümlü olabiliyor çok dikkat etmek lazım.

bende yeni astım oldum. astım teşhisi kodu sprey verdiler ou kullanıyorum düzenli olarak ama bildiğim bir alerjim yok temizlik yaparken deterjan kokusu ve toz rahatsız etmeye başladı eskide öyle bir sorunda yoktu.
medicana beylikdüzüne gittim doktorum çok ilgilendi sağolsun şimdi devamlı kontrol altında olacağım. birde merak ettiğim bir konu var ilaç tedaviis yok mudur? iyileşme imkaı vs yokmudur?

benim de annem astım.. sizi o kadar iyi anlayabiliorum ki.. çok geçmiş olsun.. acil şifalar..
bu hastalığın tamamen geçme ihtimali var mıdır acaba? :(

Canım benim öncelikle çok geçmiş olsun.Allahım şifa versin.
Eğer İstanbul'a gelme imkanınız olursa benim kendi doktorum var Göğüs hastalıkları uzmanı.(benim alerjim var)Alanında çok iyi bi doktordur.
Ama imkanınız olmazsa da gerçekten astım konusunda çok iyi bi uzman bulmanızı öneririm,Allah yardımcınız olsun

arkadaşlar astım gibi rahatsızlığınız varsa son günlerde ortada dolaşan ve faydası konusunda bir çok kişinin memnun kaldığını söylediği ürün var astım suyu diyerek geçiyor. kervan reishi mantarlı su diyerek adı var inceleyin yada hakkında bilgi alın isterseniz ona göre kullanıp kullanmamakta kararı siz verin. ben bronşit için kullandım ve güzel sonuçlar aldım..

arkadaşlar astım gibi rahatsızlığınız varsa son günlerde ortada dolaşan ve faydası konusunda bir çok kişinin memnun kaldığını söylediği ürün var astım suyu diyerek geçiyor. kervan reishi mantarlı su diyerek adı var inceleyin yada hakkında bilgi alın isterseniz ona göre kullanıp kullanmamakta kararı siz verin. ben bronşit için kullandım ve güzel sonuçlar aldım..

Allah acil şifalar versin canım..ben Bursa'da yaşıyorum ve burada Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Oktay Gözü adında alanında uzman müthiş bir göğüs hastalıkları uzmanı doçent var..Bende astım hastasıyım hemde ana karnından ciğerlerim yarım...Hastanelerde büyüdüm diyebilirim.Şuan 19 yaşındayım ve ben bu doktora gittiğimde 16-17 yaşlarındaydım şuan hastalığım yok gibi birşey! zaten hiçbir astım hastalığı tamamen silinmez ama son tedavimden sonra hastalığım birkez bile nüksetmedi Allah razı olsun doktorum Oktay beyden..Yakınsanız uğramanızı şiddetle tavsiye ederim! sevgiler ..Allah tekrar tekrar acil şifalar versin.

Back