- 28 Aralık 2017
- 1.009
- 1.829
- 133
- 38
- Konu Sahibi Birpapatyagolgesi
-
yakınlarınızın ıyılesme surecı ne kadar surdu. annemı bugun doktora goturdum , doktor dedı kı 2 ayda bıraz duzelmesı lazımdı dıye bıraz sasırmıs gıbı davrandı. bende dedım kı , hocam hıc konusmuyor ve cokuk duruyordu sımdı en azından konusuyor. dedım. ılacalrı arttırdı , nasıl kullancam vs . hangı durumlarda ne vermem gerekıyor felan . cok hayırlı ıyı komsularım var . onlarla bıraz sohbet muhabbet , sosyal yasantı onu bıraz daha ıyı yapıyor gecıcı olarak. havalarda duzeldı, ara sıra aksamları ısten sonra alırım pıknık cantamı sahıle ındırırım ya da hafta sonları vs . gunes gorur.Merhaba,
Öncelikle çok geçmiş olsun. Benim yakınlarımda da majör depresyon geçiren oldu. Genel olarak yumuşak ve anlayışlı davranmanız gerekiyor. Tabi ki bu zor ama bir gün iyi olacak inşallah anneniz. Bu yakınlarım artık çok daha iyiler, o eski günlerinden eser kalmadı. İlaç tedavisi çok önemli. Ayrıca önceki konunuzda annenizin başka bir şehre taşındığı ve çok üzüldüğünü okudum. Belirli yaştan sonra böyle köklü değişiklikler yapmak insanları psikolojik olarak çok üzüyor. Böyle değişikliklerden kaçının. Geçmişte çok sevdiği bir arkadaşı, yakını varsa onlarla bir araya getirebilirsiniz. Mutlu olduğu şeyleri yapması ona iyi gelecektir.
burda kı her yorumun bana ıyı geldıgıne suan sasırıyorum , herkes kafamdakı sorulara cevap oluyor. bende babama karsı kızgınlık ve kırgınlık ve acıma uzuntu ıcındeydım. kararsızdım kafam karısıktı. bı yanım hal verıyor bı yanım kactıgını dusunup kızıyordu.Benim anneniz için değil ama sizin için tavsiyem var. Babanız gitmeyi düşündüğü için kızmışsınız. Ancak onun da koruması gereken bir akıl sağlığı var. Depresyondaki kişinin birincil bakım verenlerinden olmak zihinsel olarak çok yorucu. Şimdi babanız gitsin biraz nefes alsın, döndüğünde annenizle ilgilensin. Siz biraz uzaklaşın. Depresyon grip gibi 1 haftada 2 haftada bitecek bir süreç değil. Uzun süreli olarak ilgilenebilmeniz için siz de iyi olmalısınız.
Aklını kaybetti sandık. Öyle davranışlarda bulundu ki. Şimdi bu doktorla sanki yavaş yavaş normale dönecek insallahErenkoye devam edebilir. Veya doktor degisikligi yapabilirsiniz. Ilaci agir diyorsunuz ama durumuda agir. Ilaci agir derken ne etkisi oldu ki
Anladim gecmis olsunAklını kaybetti sandık. Öyle davranışlarda bulundu ki. Şimdi bu doktorla sanki yavaş yavaş normale dönecek insallah
ıctıgı ılaclar uykudan uyandıktan sonra sersemlık ılk bı kac saatı hatırlayamama gıbı bısey yapar mı acabaAnladim gecmis olsun
Ilk gunler olabilir zamanla duzelmesi lazimıctıgı ılaclar uykudan uyandıktan sonra sersemlık ılk bı kac saatı hatırlayamama gıbı bısey yapar mı acaba
bu sabah oyle gıbıydı
Bende katiliyorum size anneye bakarken kendini de ihmal etmemeliÖyle bir tanıdığım yok ancak hatırlatmak istedim. Lütfen sadece annenize odaklanmayın, bu süreç sizde de psikolojik etkiler bırakabilir. Kendinize de çok iyi bakın ve gerekirse siz de psikolojik yardım alabilirsiniz. Umarım her şey hızla düzelir…
Ben yazacaktım.Barış musluyu bu deneseniz
Merhaba. Yasina çok üzüldüm. Çok küçüksün. Ama büyüyünce sorumluluklar artıyor. Bu yüzden annenle daha iyi ilgilenebilirsin. Annem o boyutta değil ama o da benzer şeyler yaşadi. Yememe problemleri. Krizler ataklar vs. Şimdi ben şöyle yaptım. Stres ortamından uzak tutup düzenli temiz bir ev içinde bulundurun. En azından yemeği hazır olsun kıyafetleri ortada olsun. Temiz hazır olsun yani. Onun dışında ona iyi gelen bi sohbeti iyi bir komşu vs. Hergun 1 saat kahve içip kafasını dgitacaginiz biri.Merhaba başlığı görünce direk geldim benim annem ocak ayından beri majör depresyonda bir anda oldu 1 2 gün içinde bambaşka biri oldu bizde deliriyor sandık gece uyanmalar tek tek saçlarını yolmalar kafası kel kalmıştı hiç saçı yoktu o kadar zor ki psikiyatriste de gittik kac defa sürekli ilaç değiştirdi hiç faydası da olmadı gram iş yapmıyor evi bok götürüyor iç sıkıntısından mıdır nedir bilmem sürekli hareket etme ihtiyacı oluyor camlardan sürekli insanlara bakıyor çok kilo verdi sanki annem gitti yerine başkası geldi boş bakıyor ilk başlarda doktorlardan korkuyordu insanları eve almıyordu deli sanıyordu kendini başkalarına da bulaşır diye kimseyle göz teması kurmuyordu daha anlatacağım çok şey var ama gücüm kalmadı düzelmedi hala kaç aydan beri ilaçların da fayda ettiği yok tükendim 16 yaşındayım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?