• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annelik babalık

Papatya7k

Çaresiz
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2016
11
2
1
38
Yardımınıza ihtiyacım var ! Çok sıkıntadayım! Çok çaresizim ! Duygularımı anlatamıyorum kimseye ! Ailem ya dağılacak yada bu evden bi cenaze çıkacak ! Alköl ve madde bağımlısı bir kardeş , haksızlıklarla dolu aile , annemle hiç bi Zaman anlaşamayan ve buna hasret kalan ben, maddi durum iyi ama sürekli gerileyen bir çatı altında yaşayan biz! Şuan belkide canlı bombanın üstünde oturuyorum! Her han herşey olabilir ! Kardeşimi anlatmak için bi kitap yazmak gerek ! O kadar sıkıntı verdi ki bize aile de sinir kalmadı ! Annemle ben hiçbir zaman aynı dilden konuşamadık ! Küçükken haksız yere yediğim dayakları , her ortamda aşağılanmalar , içime ata ata şuan ki yaşadığım aile ! Bir anne Nasıl kızına sürekli beddua küfür eder ! Bir anne ne olursa olsun alköl bağımlısı madde bağımlısı da olsa oğlunun ölmesini ister! Bir baba neden bunca yıldan sonra değişir ve kalbi kötü olur ! Evet kardeşim bizi maffetti ! Ama o daha 5 yaşında başladı dayaklar yemeye anne gündüz vururdu , baba akşam ! Ceza vermek yerine o zayıf vücuda ne dayaklar atıldı! Baba ve anne ; idare idare, para kazanma hırsları yüzünden bugünlere geldik ! Giden bizim çocukluk ! Zaman'ında annemin babamın büyük konuşmaları , kınadıkları , ne varsa hepsini yaşadık ! Bende arada kaynadım . Anne evladının kötülüğünü istemez, ben anneyim , ben babayım , diye diye dayak ,beddua ,küfür sözlü şiddet yapmaları mı gerekirdi? Annedir alttan al , babadır boşver yut diye diye yaşım 30 a geldi ! Artık çok soğudum herşeyden ! Hep evde durdum destek oldum , hep alttan alan ben oldum , şimdi benim hakkım nerde , kim benim o yollarımı geri vercek? Ben ne yapmalıyım vicdanım rahat ama gidemiyorum bu evden gitsem nereye gitçem ? kime ? Akraba arkadaş bi yere kadar ! Boğuluyorım bu evde !

Son düzenleme:
Hop hop bir dakika herseyin var bir çaresi ne cenaze falan. Kardesinizi tedavi ettirin klinikte yatsın. Anne baba için bir psikolog terapi vs ayarlayin sıcak bakarlar mi bilmem tabi. Parçalanmış bir aile ama sanırım tek toplayacak sizsiniz

burda siz kendinizi niye suçluyorsunuz ki?
anne ve babanız yuvayı yuva yapamadıktan sonra siz ne yapabilirsiniz kiiiiii

Sonunda mesaj yazan oldu şükür çok teşekkür ederim ! Kardeşim bir çok defa hastanede yattı tedaviler gördü çıktı 1 sene içmedi veya 3 ay içmedi yine başladı ve şuan iyice kötü zayıfladı ! Ben toparlıyorum ama gücüm kalmadı ! Üniversiteden geldim kardeşimin içtiğini ben anladım ! Aileme kalsa hiç bi Zaman ayılamıcaktı. Kardeşim bu arada evlendi boşandı nişanlandı ayrıldı... Son 5 yılım cehennem ve bu ev yüzünden mesleğimi yapamıyorum . Panik atak oldum herşeyden korkuyorum annem babam asla doktora gitmez ..çünkü hep onlar haklıdır

Çok üzüldüm gerçekten belli ki sizde kardeşini zde bilinçsiz anne baba kurbanı olmuşsunuz!!
İşiniz varsa o evden kardeşinizi de alıp çıkmanız en doğru karar sanırım;kardeşinizi de tedavi eddirip ara sıra ailenizin ziyaretine gidersiniz...
Ben ailenizin düzeleceğine pek inanmıyorum ama o yoluda deneyebilirsiniz ailecek destek alabilirsiniz ama ne olursa olsun kardeşinizi bırakmayın lütfen tedavi ettirin tutun elinden:KK43:!

Sonunda mesaj yazan oldu şükür çok teşekkür ederim ! Kardeşim bir çok defa hastanede yattı tedaviler gördü çıktı 1 sene içmedi veya 3 ay içmedi yine başladı ve şuan iyice kötü zayıfladı ! Ben toparlıyorum ama gücüm kalmadı ! Üniversiteden geldim kardeşimin içtiğini ben anladım ! Aileme kalsa hiç bi Zaman ayılamıcaktı. Kardeşim bu arada evlendi boşandı nişanlandı ayrıldı... Son 5 yılım cehennem ve bu ev yüzünden mesleğimi yapamıyorum . Panik atak oldum herşeyden korkuyorum annem babam asla doktora gitmez ..çünkü hep onlar haklıdır
Ne olursa olsun ayrı eve çıkın kardeşinizle belki ayrılık mesafeler iyi gelir

kardeşim agresif madde ve alkol ile iyice kötü oldu ... Ben onun kurtulmasını o kadar istiyorum ki ... Kardeşimden öte bi can bi hayat bir dünya .. Onu kurtarmak için elimden geleni yapmaya çalıştım ama artık ben delirmeye başladım .. Geceleri ben bekliyorum onu ... O gelmeden asla uyuyamıyorum ..ama anne baba uyuyor .. Saat gece 5 bazen 2 gelir ama bekleyen ben ...kaç kere ağladım konuştum. Yalvardım doktora gidelim .. Yok benim bişeyim yok ... Kardeşim bu durum da .. Anne baba hep para ... Para olmasaydı şöyle böyle ... Üniversite okudum üniversite parası 1000 kere yüzüme çarpıldı ! Bumudur hayat ! İsyan ettim kaç kere ! Neden ben ! Neden benim kardeşim ?

burda siz kendinizi niye suçluyorsunuz ki?
anne ve babanız yuvayı yuva yapamadıktan sonra siz ne yapabilirsiniz kiiiiii
Dönüp arkamı gitsem günah mı işlerim!
Anne babalık Hakkı deniliyor dinimizde bizim Hakkı'mız nerde günlerce bunu düşünüyorum

Çok üzüldüm gerçekten belli ki sizde kardeşini zde bilinçsiz anne baba kurbanı olmuşsunuz!!
İşiniz varsa o evden kardeşinizi de alıp çıkmanız en doğru karar sanırım;kardeşinizi de tedavi eddirip ara sıra ailenizin ziyaretine gidersiniz...
Ben ailenizin düzeleceğine pek inanmıyorum ama o yoluda deneyebilirsiniz ailecek destek alabilirsiniz ama ne olursa olsun kardeşinizi bırakmayın lütfen tedavi ettirin tutun elinden:KK43:!

ardeşim agresif madde ve alkol ile iyice kötü oldu ... Ben onun kurtulmasını o kadar istiyorum ki ... Kardeşimden öte bi can bi hayat bir dünya .. Onu kurtarmak için elimden geleni yapmaya çalıştım ama artık ben delirmeye başladım .. Geceleri ben bekliyorum onu ... O gelmeden asla uyuyamıyorum ..ama anne baba uyuyor .. Saat gece 5 bazen 2 gelir ama bekleyen ben ...kaç kere ağladım konuştum. Yalvardım doktora gidelim .. Yok benim bişeyim yok ... Kardeşim bu durum da .. Anne baba hep para ... Para olmasaydı şöyle böyle ... Üniversite okudum üniversite parası 1000 kere yüzüme çarpıldı ! Bumudur hayat ! İsyan ettim kaç kere ! Neden ben ! Neden benim kardeşim ?

kardeşim agresif madde ve alkol ile iyice kötü oldu ... Ben onun kurtulmasını o kadar istiyorum ki ... Kardeşimden öte bi can bi hayat bir dünya .. Onu kurtarmak için elimden geleni yapmaya çalıştım ama artık ben delirmeye başladım .. Geceleri ben bekliyorum onu ... O gelmeden asla uyuyamıyorum ..ama anne baba uyuyor .. Saat gece 5 bazen 2 gelir ama bekleyen ben ...kaç kere ağladım konuştum. Yalvardım doktora gidelim .. Yok benim bişeyim yok ... Kardeşim bu durum da .. Anne baba hep para ... Para olmasaydı şöyle böyle ... Üniversite okudum üniversite parası 1000 kere yüzüme çarpıldı ! Bumudur hayat ! İsyan ettim kaç kere ! Neden ben ! Neden benim kardeşim ?
Lütfen bi psikiyatriye git ilk önce kardeşini kurtarabilmen için ilk önce senin sağlıklı düşünmen şart mücadelenizi birlikte verin.Ona herşeyi anlat yardımına ihtiyacın olduğunu ondan destek beklediğini durumunun iyi olmadığını söyle taş değil ya oda bişeyler için çabalamak isteyecektir:(

Hop hop bir dakika herseyin var bir çaresi ne cenaze falan. Kardesinizi tedavi ettirin klinikte yatsın. Anne baba için bir psikolog terapi vs ayarlayin sıcak bakarlar mi bilmem tabi. Parçalanmış bir aile ama sanırım tek toplayacak sizsiniz
Sonunda mesaj yazan oldu şükür çok teşekkür ederim ! Kardeşim bir çok defa hastanede yattı tedaviler gördü çıktı 1 sene içmedi veya 3 ay içmedi yine başladı ve şuan iyice kötü zayıfladı ! Ben toparlıyorum ama gücüm kalmadı ! Üniversiteden geldim kardeşimin içtiğini ben anladım ! Aileme kalsa hiç bi Zaman ayılamıcaktı. Kardeşim bu arada evlendi boşandı nişanlandı ayrıldı... Son 5 yılım cehennem ve bu ev yüzünden mesleğimiyapamıyorum . Panik atak oldum herşeyden korkuyorum annem babam asla doktora gitmez ..çünkü hep onlar haklıdır

Dönüp arkamı gitsem günah mı işlerim!
Anne babalık Hakkı deniliyor dinimizde bizim Hakkı'mız nerde günlerce bunu düşünüyorum

Ben her ana baba için geçerli olduğunu düşünmüyorum bunun.
Bence siz onlardan yetişkin olmuşsunuz bu da sizi yıpratmış.
İmkanınız varsa kardeşinizle ayrı bir hayat kurun.
Belki gerçekten ihtiyacınız olan budur.
Ben kardeşiniz için mümkünse şehir değişikliği öneriyorum arkadaş çevresi vs değişmeli.

Çok üzüldüm durumunuza. Umarım her şey düzelir.
Allah yardımcınız olsun.

Ben her ana baba için geçerli olduğunu düşünmüyorum bunun.
Bence siz onlardan yetişkin olmuşsunuz bu da sizi yıpratmış.
İmkanınız varsa kardeşinizle ayrı bir hayat kurun.
Belki gerçekten ihtiyacınız olan budur.
Ben kardeşiniz için mümkünse şehir değişikliği öneriyorum arkadaş çevresi vs değişmeli.

Çok üzüldüm durumunuza. Umarım her şey düzelir.
Allah yardımcınız olsun.

Kardeşim şehri değiştirdi arada buraya geliyo son 2 ay oldu burdan gideli ama içiyor yine ben dua ediyorum öle bi mucize olsun ki ... Madde olsun alkol olsun hepsini bi günde bi anda bıraksın ...ben aileden bir kuruş almak istemiyorum.. Para yüzünden çoçıklığum gençliğim yok anım yok hep sıkıntı hep ... Gitçem ... O ne der bu neder ...kardeşin zaten öle ..bide sen mi yaptın derler,.. Ama bu evde kim ne yaşanıyor bilmiyor ..

Kardeşim şehri değiştirdi arada buraya geliyo son 2 ay oldu burdan gideli ama içiyor yine ben dua ediyorum öle bi mucize olsun ki ... Madde olsun alkol olsun hepsini bi günde bi anda bıraksın ...ben aileden bir kuruş almak istemiyorum.. Para yüzünden çoçıklığum gençliğim yok anım yok hep sıkıntı hep ... Gitçem ... O ne der bu neder ...kardeşin zaten öle ..bide sen mi yaptın derler,.. Ama bu evde kim ne yaşanıyor bilmiyor ..

Elalem hep konuşur.
Onların konuşmasına bakarsak hiç birimiz hayatımızı yaşayamayız.
Herkes kendine baksın deyip kapayacaksın gözlerini, kulaklarını.
Allah biliyor kafi diyeceksin.

Maalesef bir günde mucize olup bırakamaz.
Kardeşini hayata bağlayacak bir şey lazım bir yenilik bence.
Bir aşk olur güzel bir iş belki bilemiyorum.

Ben bu tür bağımlılıkların hayata karşı umutsuzluktan kaynaklandığına inanıyorum.

Elalem hep konuşur.
Onların konuşmasına bakarsak hiç birimiz hayatımızı yaşayamayız.
Herkes kendine baksın deyip kapayacaksın gözlerini, kulaklarını.
Allah biliyor kafi diyeceksin.

Maalesef bir günde mucize olup bırakamaz.
Kardeşini hayata bağlayacak bir şey lazım bir yenilik bence.
Bir aşk olur güzel bir iş belki bilemiyorum.

Ben bu tür bağımlılıkların hayata karşı umutsuzluktan kaynaklandığına inanıyorum.
Kesinlikle öle umudu yok ...
Hep geçmiş var kafasında .. Aslında çok duygusaldır ... Bende öle ... Bazen düşünüyorum da neden o kadar sıkıntı Çektim ki ... Anne babalık Hakkı diye diye Benim Hakkı'm ? Kardeşimin Hakkı ? Anne baba olmak bu değil .. Çok düşündüm ben mi kötü düşünüyorum diye ... Ama artık taş oldu içim

Bak kendin diyosun. Neler yaşadığımızı kimse bilmiyor diye.Yani kimse sizinle yaşamıyor ;kimse sizin çektiğiniz sıkıntıları çekmiyor ;o yüzden kimsenin ne dediği umrunda bile olmasın !Allah korusun sen kötü kadın olmak için evden ayrılmıyorsun. Sen annenin babanın yakıp yıktığı hayatları düzeltmeye çalışıyorsun.Bırak Allah bilsin yeter!

umutsuzluğa düşmeyin, kardeşinize sahip çıkın. o evde ayakta durması gereken sizsiniz. zor olsa da güçlü olmalısınız. aileyi toplayın. rabbim yardım etsin size.

Back