anneliğimi sorguladım

begumprenses

Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2015
44
24
44
öncelikle okuyacak ve yorum yapacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim..dün bir avmye alışverişe gitmiştik.3 yaşında bir kızım eşim ve ben..tam dönecekken kızım yaşlarında başka bir çocuk koşarak geldi kızımı sevecek sandım ama var gücüyle şaçını çekti(canı yandı yavrumun).eşim ve ben şaşkın bi şekilde napıosun ses demeye kalmadı çocuğun annesi geldi kendi eşine bağırdı niye bakmıyosun çocuğa dedi.ben bayanın yüzüne bakıyorum o şaşkınlıkla bi özür ne bileyim pişmanlık ifade eden bi söz bekliyorum ama demedi..ben neyse dedim bayana...eşim kızımı çoktan uzaklaştırmı o arada ..yavrum çok üzüldü uzun süre bana sarıldı.yavrum dedim üzülme o kötü çocuku her çocuk böyle değil .ama o an ki yüz ifadesi gözümün önünden gitmiyor..eve döndük ve sabaha kadar uyuyamadım..kadına niçin bi kelime etmedim neden sustum diye..içim içime sığmadı darlandım .yoksa ben kızımı koruyamıyorum mu diye...

ne kadar duyarsız anneler var
sızın bısey demenızden once zaten kadının mahcup olup ıkı laf etmesı gerekırdı
ne kadar pıskınler hos cocugun tanımadıgı bır cocuga kosup sacını cekmesınden bellı ama

Sizinle bi alakası olduğunu düşünmüyorum karşı tarafın çocuğu biraz agresif ve hiper aktif olabilir bence üzülmeyin bilemezdiniz..

Sıkmayın canınızı. Muhtemelen o sırada şoka girdiniz o yüzden herhangi bir tepki veremediniz. Sonuçta karşı taraftaki de bir çocuk ve kızınız gibi sizde böyle bir şey yapmasını beklemiyordunuz.

Her zaman sen koruyamazsin canim hayat da böyle degil mi senin hic suçun yokken bile gelir birileri saçını çeker. Sen kızına kendini korumasını ve aldığı darbelerden sonra tekrar toparlanmasini ogreteceksin, bu senin için de ilk olmuş hem bi daha ki sefere daha dikkatli olursun uzme kendini

benzerini yaşadık.parta oynarken çocuğun biri geldi benim oğluşa pat diye tokatı geçirdi dondum kaldım.annesi geldi bir özür bile dilemeden çocuk işte napalım dedi vurdu çocuğuna.önce bişey demedim ama sonra gittim yanına

lütfen evde,parkta vb.. çocuğunuzu dövmeyin,şiddet göstermeyin ki o da hiç tanımadığı başka çocuklara anne-babasının yaptığı davranışı yapmasın dedim.sonra döndüm çocuğa yavrum annen adına seni böyle eğittiği için ben özür dilerim suç senin değil çünkü dedim arkamı döndüm gittim.

valla kadın beni yolacak ya da parçalayacak diye diye çok korktum ama bişey yapmadı

çocuk gördüğünü yapar.

Ay çocuk bu tatlım hiç bilemezsin ki ne zaman ne yapacak. Evet annesi bi özür dilemeli. Ben olsam diye düşünüyorum ay heralde 1 saat özürler diler paralardım kendimi. Ama çocuğunu koruyamamak falan... Olur mu öyle şey. Diğerine de dicek bişey yok, çocuk işte eser kafasına o anda yapar. O kadar sakin, iyi yetiştiriyoruz evde çıtı olmayan çocuk dışarda tahmin edemeyeceğin şeyler yapıyor. Kızın için çok üzüldüm ama hiç kendini doldurma, ilerde büyüyüp okula gidecekler allah kötüyü çıkarmasın karşılarına, hep yanlarında olamıcaz

Siz kendinizi suçlamayın siden önce karşı tarafın özürdilemesi gerekirdi sonuçta çocuk olabilir,daha karşı taraf kendini yetiştirememiş, çocugunu nasıl yetiştirsin.

Siz kötü bir anne olsaydınız ilk basta bu konuyu kafanıza takıp uykularınızı kaçırmazdınız..bazen olur öyle..basireti bağlanır insanın..kendinizi üzmeyin bosuna..

anneye sor "onun öz güveni yüksek" der. bu aralar her abuk-sabuk olaya "öz güven" etiketini yapıştırma modası var bu aralar..

geçmiş olsun, kızınız şimdiden ileride nasıl tiplerle karşılaşacağını ilk acı tecrübesi ile öğrenmiş oldu..

bazıları böyledir cnm. biz de sinemaya gitmiştik adam bebek arabasıyla ayağımı ezdi resmen ben kıvranıyorum. adam hiç umursamadı. ayağımı ezdiniz dedim arkadan ittiler dedi. bende en azından insan bir özür diler dedim özür diledi zoraki çok sinirlenmiştim

Bence olan biten karşısında bir "şok" anı yaşamışsınız, o yüzden herhangi bir cevap vermemişsiniz. Kızınızı koruyamamakla ilgili olduğunu düşünmüyorum.

asıl kadının düşünmesi lazım bir özür bile dilemedim diye..boşver çecuktur yapar deyip geç..kafana takma..çünkü o kadına laf söyleseydin büyük ihtimal tartışmayla sonuçlanırdı..kendi sinirini bozardın..

Kendinizde neden hata arıyorsunuz ..
Böyle anlarda insan tepki veremiyor .
Haklı olarak ailecek güzel vakit geçirirken başınıza böyle birşey gelmiş .
Anneliğinizi sorgulamakla kendinize haksızlık etmiş olursunuz ..

Boş verin olmuş bitmiş gitmiş.

Bu uykularınızı kaçıracak bir durum değil. ,

Çok da korumacı da olmamak lazım; evet çocuğunuz ve siz şaşkınsınız çünkü beklemiyordunuz.

Onu her an her durumda koruyamazsınız maalesef hayatta iyiler de kötüler de var.

Çocuklar bir süre sonra bu ayrımı kendileri öğreniyor.

Gecen yaz cok benzerini yasadim, kizim 2.5 yasindaydi, 1 yas buyuk bir kizla plajda oynuyorlardi, kiz birden yerden buyukce bir taş alip kizimin başına vurmaya basladi, ben kosup yetisene kadar 3-4 defa vurdu ustelik, kizim şoka girdi, bir sure aglayamadi bile, sonra uzun sure o abla niye kafama vurdu diye sorup durdu, hala da hatirliyor
Ben de sonrasinda cok üzüldüm, aklima geldikce agladim, ama yapacak bisey yok, cocuk sonucta okula basladiginda neler yasayacak... her zaman yanlarinda olamayacagiz...

Bayanin esine acik alanda bagirmasindan zaten kendisinin nasil biri oldugu anlasiliyor. Sizin mmuhattap olabileceginiz biri gibi durmuyor. Cocuguna sahip cik deseniz bu sefer size saldirsa belki daha buyuk uzuntu duyarsiniz.
gecen devlet hastanesinde merdivende birakmis cocugunu cocuk önden gidiyor hanimefendi zat arkadan ve cocuk o mikroplu kimlerin dokundugu belli olmayan merdidiven tutacagina yapismis vaziyette ne kadar rahatlar ya. Inmeye calisiyorum cocuk geldi ayagima takildi cocuk da ben de dusuyorduk. Kadinin umrunda degil. Arkadas evladiniza bi sahip cikin dedim yuksek sesle. Eyluuuuuuul grl hayatiiiim diyor arkadan gamsiz. O kadar kizdim ki.

kesinlikle yetistirme tarzindan kaynaklanan bi durum... oglum okulda saklanbac oynarken ,saklandigi yere gelen arkadasi oglumun yanina sigamadi diye agzina yumruk atmis defalarca !!! oglum geldi on disler sallaniyor. kafayi yiyecek gibi oldum. benim oglan da ' annecim bilerek olmamistir ,saklanamayinca sinirlendi bi an ondan boyle yapti ' demesin mi. ahh pollannanin erkek versiyonu yavrum. okul toplantisinda dile getirdim ,cocugun annesinde 0 tepki ! ne bi ozur ne bi mahcubiyet. sanirim dengesiz insanlardan beklentimizi yuksek tutuyoruz. evlatlarini kaptan magara adami gibi yetistiren annelerce bu durum cok normal goruluyor. kendinizi suclamayin.o saskinlikla bisey diyememniz cok normal

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…