• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi annelerrrr yardımınıza ihtiyacım var.demir ilacı bebeğimin dişlerini çürütürmü???

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

HILALYAREN

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2011
2
0
36
Ankara
4. ayda sağlık ocağından demir damlası verdiler.ama herkezden duyduğum dişlerine değdiğinde dişlerini çürütürmüş çoğu kişi kullanmıyomuş ama beyin gelişiminde de çok önemliymiş napçamı bilemiyorum.lütfen yardım edin:18:

canım demir ilacını içirdikten sonra dişlerin üstünde kalan siyah kalıntıları silersen çürütmez, ayrıca her çocuğun dişi çürüyecek diye bişeyde yok. sonuçta 4 ayından itibaren başlayıp 1 yaşına kadar kullanman lazım demir ilacını, yoksa bebeğinde kansızlık olur ve kansızlık vücut direncini düşürerek hastalıklara çok sık ve kolay yakalanmasına neden olur, böyle bir risktense içirmek çok daha mantıklı:34:

demir damlasini kasikla verdikten sonra yine kasikla bol bol su veriyorum kizima,guzelce durulanmasi icin.Normalde suyu biberonla verdigimden ve kasikla su icmek ona oyun gibi geldiginden sorun cikmiyor,her seferinde kalinti kalmayana kadar durulamak lazim bebegin agzini.

ben doktorumun önerisiyle demir damlasından hemen sonra bolca su veriyorum sonra da dişlerini temizliyorum herhangi bir çürüme veya renk değişimi olmadı...

Back