canim ben kizimi memeden birakali 1 ay oluyor. 22 aylikken biraktirdim. ona ve bana kalsa daha emzirirdim ama doktorum izin vermedi, hamileliginin en gec 20. haftasi biraktir, dedi, ben de tam 20. hafta dolunca biraktirdim. bu is gozumde cok buyuyordu ve kizim da cok duskundu, her gun kara kara dusunuyordum nasil olacak diye.. ama bekledigim kadar zor olmadi, oncelikle sunu soyleyeyim, bu isin puf noktasi, senin kendini bu isin gerekliligine ikna etmen, bebegin birkac gunde alisiyor inan, onemli olan senin alisman. sutunun artik bir faydasi yok ve bebeginin de buyumesi, bebeklikten kurtulmasi, bireysellesmesi icin mutlaka memeden kesilmesi gerekiyor, yani hersey onun iyiligi icin. onun cok uzulecegini, sana kusecegini falan kesinlikle dusunme. oyle olmuyor, inan o senden daha olgun davraniyor, iki gun sonra hatirlamiyor bile.
simdi sana benim yontemimi soyleyeyim: SARI SABIR surmek. Sari sabir, aloe vera ozsuyunun guneste kurutularak katilastirilmis hali. aktarlarda satiliyor, koyu kahverengi bir tas. kucuk parcalar halinde satin aliyorsun. akan suya tutunca kendi suyu akiyor, onu bebeginin gozu onunde, bak hasta olmus ilac suruyorum, diye gogus uclarina sur ve bebegini emzirmeye calis, tadina bakmasina izin ver. tadi ve kokusu cok kotu, ama zararli degil korkma. bir kere tadina baktiktan sonra bir daha agzina almayacaktir. birkac gun daha meme diyecektir, her istediginde onunla beraber surmeye devam et.
sonrasinda her istediginde kendi kendine "ilac verdik, hasta oldu" diyecek ve israr etmeyecektir.
basarilar kaydirigubbakcemile5