Anneler yardım😒

Deniz Mavisiyim

Sadece Huzur... 🖤
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2020
318
381
18
Merhaba hanımlar.
3,5 yaşındaki kızım pamuğunu kuşunu diyim anneler anlar. kaşıyor neredeyse 1 aydır sürekli gittiğimiz çocuk doktoruna gittim pişik vs varmı diye sordu alerji testi temiz hergün banyo yaparız, tuvalet sonrası yıkarım kaşıntı değil alışkanlık yaptı gibime geliyor konuşuyorum kızım kızarıyor mikrop olur tamam diyor ben görmüyorum zanneder yine yapıyor.
Mikrop kapacak korkusu var ne yapayım bepantol krem kullandım hemntol kullandım, dalin kullandım kızarıklık hiçbirşey yok başına gelen varmı. Çözüm tavsiyelerinizi bekliyorum.

Mantar olabilir mi acaba ya onunla ilgili bir sey denediniz mi. Mantar olunca cok kasiniyor bir sefer bende olmustu cunku. O zaman bebeklerimin bir kremi vardi doktorum yazmisti pisik icin o krem cok iyi geldi 2 3 sefer surunce gecmisti hemen

Alışkanlık yapmış olabilir. Enfeksiyon yada pişik mantar gibi bir durum yoksa tek sebebi alışkanlıktir heralde. Eline ugrastirici oyuncaklar verin ellerini cok kullanacagi ugraslar, unutturabilir. Tv başında yada boş otururken yapiyorsa aliskanliktir. Ama sürekli yapmasina bir sebep olarak çocuk doktorlari bilmeli yani.

Benim oğlan 3 4 ay kadar önce, aynı şekilde pipiyi kaşıyor, çekiştiriyordu.
Eli sürekli oradaydı, yemek yerken bile!
Bu dönemde yaygın bir davranış şekli imiş, gördükçe çok basit bir olay gibi ‘elini çek yavrum’ ya da ‘şunu tutar mısın’ şeklinde ilgisini çekecek bir şeyler verin, bir dönem sonra unutacaktır.

“Dün sen uyurken doktora gidip sordum, bana bir iksir verdi onu sürünce geçecekmiş “ gibi sözlerle kandırın. Psikolojik olabiliyor bu tür alışkanlıklar. Tıbbi bir problem olmadığı kesinse el oyalayıcı etkinlik verin. Fasulye koparsın mesela...

Kendini keşfediyor. Bütün gün durmadan yapıyorsa çocuklarda masturbasyon tarzında google da araştırın. Yapma demek de doğru değil ama çok yapması da sağlıklı değil. Benim oğlum da 3.5 yaşında arada pipisiyle oynuyor. Bu senin özelin insan içinde yapılmaz diyorum. Elleme yapma demenin bi faydası yok çünkü bu sefer ters tepebilir

Kızınız tam cinsiyet ayrımını fark ettigi yaslarda. Eger mantar gibi bir hastaligi yoksa bu yaslardaki bircok cocukta haz aldigi noktalara dokunma egilimleri görülür. Bence kizinizdaki davranışın nedeni bu. Ona ayıp oldugunun bilincini öğretmeye calisin anlayacagi bir dilde. Cocugunuzun ne bildigini ne dusundugunu oraya dokundugunda ne hissettigini sormaktan cekinmeyin. Cidden onemsiz gibi goruluyor bazi anneler tarafindan ama cocuklar bu yaslarda evriliyor. Bu yüzden cok dikkatli davranmak gerek. Aileler bilincsiz bir sekilde yaklasmamali cocuga.

canım bu yaşlarda çocuklar çok uğraşıyo geçici bir dönem bi ara oğlumda öyleydi araştırdığım kadariyla kendilerinin keşfediyorlar insan nasıl ifade edeceğini şaşırıyor

Yazarken bile kasmışsınız. Bunlar ayıp şeyler değilki. Pamuk, kuş gibi benzetmelere gerek yok. Bence kendini keşfetmiş kızınız. Kaşımıyor aslında. O hissin hoşuna gittiğini fark etmiş. Dikkatini başka şeylerle dağıtmaya çalışın.

Daha çok küçük ama böyle şeyler konuşmak için çok dikkatli olmak lazım

Benzetme yapmadan yazınca abartma diye tepki gösteren oluyordu. Gözümde hala bebek sanki daha

Daha çok küçük ama böyle şeyler konuşmak için çok dikkatli olmak lazım
Evet cok küçük ve aklimizda almıyor böyle şeyleri ufacik cocuk diyoruz ama bu yaslarda tanıyoruz vücudumuzu. Bu davranisi cocugunuza unutturmalisiniz. Eline sürekli biseyler verin. Birlikte boyama yapin farkli seylerle ilgilenin. Hangi zamanlarda elinin oraya gittigini takip edin. Birseyler tetikliyorsa ornegin uykuda yapiyorsa uyku saatini az geriye ya da öne çekin. Sakin kizmayin utandırmayın cocugunuzu. Ödüldur cezadir bunlardan uzak durun

Ceza vermem genelde ama ödül veriyorum. Genelde TV de reklama daldığı zaman yapıyor uykuda değil de

Benzetme yapmadan yazınca abartma diye tepki gösteren oluyordu. Gözümde hala bebek sanki daha
Bebek zaten... sadece vücudunu keşfediyor ya da ilgi eksikliği hissediyor olabilir. Fiziksel bir problem yokmuş neyse ki.. benim kizimda 1 ay sonra 4 yasinda olacak. Bir-kac ay once eli surekli ordaydı ve kaşıyordu. Meğerse kullandığımız islak mendildenmis. Değiştirince bıraktı kaşimayi. Bu aralar yine başladı çünkü çişini son ana kadar tutuyor tuvalete gitmek istemiyor. Tuvaleti cazip hale getirmeye calisiyorum umarım vazgeçer bu huyundan...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…