Anneler yardımınıza ihtiyacım var. sütten kesmek

Karanfil_kokuyor

B.k 71 G.k 69.5 H.k 65
Kayıtlı Üye
31 Mart 2011
1.570
1.352
Bayanlar mrb benim 20 aylık bir oğlum var ve salı gümü MR çektirmem gerekiyor. Mr kağıdında emziren annelerin 24 saat emzirmemesi gerektiğini 24 saat sonundada kalan sütün pompayla çekilip sonra emzirilmesi gerektiği yazıyor. Böyle olunca zaten artık sütten kesmeyi düşünüyordum. salı gününe kadar kesmek istiyorum.Ne yapmalıyım nasıl bıraktırmalıyım ? Deneyimli anneler yorum yaparsanız sevinirim. şimdiden teşekkürler.

bebegin baya buyukmus canim...benim oglum 1 yasindaydi o zaman biraktik sukur...once gunduzleri biraktirdim sonrada geceleri...zaten normaldede mama icen bir cocuktu anne sutu yaninda..oncedne sutunu sagip cok huysuzluk ederse verebilirsin biberonla..zaten cocugun bu yasta herseyi yiyordur..normal sut vermeyi deneyebilirsin bahanesiyle...1 gun idare edilir bana kalirsa..cok uzun bir sure degil.

Ben evli değilim ama kuzenim bebeğini sütten kesmek için göğsüne bir şey sürmüş bak pis kaka oldu demiş bebekte ehh yapmış bir daha da emmek istememiş o bebekte sizinki kadardı galiba bir fikir işte

Evet cnm herşeyi yiyor mormal sütte içiyor bende azaltarak bıraktırmak istiyorum. dün gecedende aslında başladım azaltmaya 3 defa uyandı ame su verdim sabaha karşı bir defa emzirdim bu akşamda daha az emzirmeye çalışıp salıya kadar alıştırmaya çalışıcam artık nasıl olacak bakalım

Salıya kadar keseceğim derseniz strese girersiniz; çocuk da daha fazla strese girer.

Siz MR'a kadar emzirin; MR sonrası doktor olmaz dedi deyin ve çocuğu bir süre oyalayın.

Bir de şimdi ne sıklıkla emiyor ve en önemlisi gece emiyor mu emerek uyuyor mu?

Aslında bırakabilir ama siz hemen şimdi deyince çok yıpranabilirsiniz; özellikle bir de kafanız zaten rahatsızlığınız nedeni ile doludur; geçmiş olsun bu arada...

Gece zaten çok fazla imiş kalkması; emzirmeden geceleri geçirirseniz unutur; benimki memesiz uyumazdı; bir kaç gece oynaya oynaya uykuya daldı; gündüz okulda öğretmenler uyuttu; bir Cumartesi de ağlayarak meme diye tutturarak uyudu; 3 günün sonuna meme falan istemedi ama benimki büyüktü 2,5 yaşında idi.

Saol cnm ben çalıştığım için bütün emmiyor zaten akşamlarıda ben gidince emiyor gece emerek uyumuyor ama gece emmeye uyanıyor emip uyuyor bazen 2 defa bazen 1 defa uyanıyor gece

Saol cnm ben çalıştığım için bütün emmiyor zaten akşamlarıda ben gidince emiyor gece emerek uyumuyor ama gece emmeye uyanıyor emip uyuyor bazen 2 defa bazen 1 defa uyanıyor gece

Önemli olan akşamları zaten; benimki okula gidiyordu; sabahtan akşama kadar; orda öğlen uyuyordu ama evde memesiz uyumazdı.

Önce öğretmenler uyumayı öğretti; sonra kestik; geceleri oyalanırsa kesmek kolay olur. Gündüz olmadığı için alışkındır zaten.

biberon alışkanlığınız yoksa alternatif olarak onu sunmayın ama bir de ona bağımlı olmasın. Su vs ile geçiştirsin; memeyi bırakınca gece de kalkmıyorlar zaten...

Birden kesmeyin bu çocuk için oldukça kötü olur.Yavaş yavaş belirli süreyle bırakmak daha idealdir.Birde çok sık yapılan bir hatayı söyleyeyim göğüse kalem,boya vs boyamak salça acı biber vs çirkin gelebilecek şeyler sürmek bu gibişeyler ilk başta çözüm gibi gelebilir ama ilerleyen zamanda bebeğin anneye karşı soğuması,anneye öfke gibi duyma psikolojik olaylara neden olabiliyormuş bu yüzden dikkat edin derim.

Bi ara gece ağzında uyumak istiyordu çok kalkmaya baslamusti 1.5 yasinda ben de gece emdirmeyi once bıraktım sonra gündüz.bu sekilde daha kolay oluyor.aileniz falan var mı yakin mi bilmiyorum ben anneme bıraktım teyzesini görünce pek meme aklina gelmiyordu zaten.sırt kasitmayi cok seviyordun.Iyice uykusu gelene kadar bekledim gozunde uyku akana kadar sonra sırtıni kasimaya başladım geceyi bu şekilde bıraktık. Gündüzleri is icin anneme bırakıyorum alınca beni gorunce istediginde teyze baba alip oyaliyordu konuyu geliştirip dikkatini dağıtıyorlardi.benimki canı sikilinca arada bi aklina geliyor bi de yaz geldi askılı giyince ev de egilip kalkarken hatırlıyor ben de dişleri olanlar mama yer diş var mi diyorum bakim diyorum konuyu degistiriyorum. Birakirken parkta bahçede daha cok zaman geçirin.evin icinde kosturun yakalamac oynayun yorulsun ki uykuya daha kolay dalsin.birde yanina bir bebek ayı vermek o uyuyor demek ve onunla uyutmanizda işinizi kolaylastirabilir.

Ben de 25 aylikken kestim oglumu sutten. Bir arkadas soylemisti sirke surdum bir gunde birakti cocuk. Bozulmus bu dedi birakti. Hic zorlanmadi kendisi de. Tavsiye ederim size de.

Çocuğu memeye bir şeyler sürerek tiksindirip bıraktırmayın.

Salıya kadar da bıraktırmayın. Gereken en az 1 aylık bir süreç.

Zamanlamanızı buna göre yapın. Azaltın, oyalayın. Dışarı çıkarın, unutturmaya çalışın.

Aniden memeden kesmeyin.

Benim yigenim 1 gunde birakti.
Ablam salca surmustu butun gun vermemisti. Aglamis az.
Sonra telfon acti bi ara.
Annem ablama 1 gunde olmaz butun gun icmemis bari simdi ver dedi.
Ablam tamam dedi bizimkisi o gunun aksamina daha agzina surmek istemedi memeyi.

Cocuktan cocuga fark var.
Arkdaslarin dedigi gibi geceleri kes sonrada gunduzleri.
Ucuna bisy sur.
20 aylikda az degil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…