- 17 Mart 2015
- 216
- 140
- 31
-
- Konu Sahibi kediciklerinannesii
merhabalar. bebeğim 18 aylık ve geçen ay ön dişinde ufak bi çürüme farkettim, yaklaşık 1 ay oldu çürük büyüdü maaleseffırçalayıp temizliyorum,anne sütü de alıyor ve ayrıca 1 yaşına kadar şeker v.s. yedirmedim hiç. dr götürücem ama dişçiye mi ,çocuk dr na mı götürmeliyim ?
aranızda böyle bi durum yaşayan varsa tavsiyelerinizi bekliyorum
pedodontı klınıklerı var çoçuk diş hekımlığı bölumu. bence onlara götrun.bu arada hala kuçukler şeker,çıkolata vermıyorum 20 aylık
Ben de vermeyecegim ama etrafimdaki insanlar dinlemiyor ki beni.pedodontı klınıklerı var çoçuk diş hekımlığı bölumu. bence onlara götrun.bu arada hala kuçukler şeker,çıkolata vermıyorum 20 aylık
Canım demir ilacı kullanıyormusunuzmerhabalar. bebeğim 18 aylık ve geçen ay ön dişinde ufak bi çürüme farkettim, yaklaşık 1 ay oldu çürük büyüdü maaleseffırçalayıp temizliyorum,anne sütü de alıyor ve ayrıca 1 yaşına kadar şeker v.s. yedirmedim hiç. dr götürücem ama dişçiye mi ,çocuk dr na mı götürmeliyim ?
aranızda böyle bi durum yaşayan varsa tavsiyelerinizi bekliyorum
demir için damla kullanıyorsanız o yüzden olmuş olabilir.bir de baız antibiyotikler dişte kararma yapıyor..bu ilaçları kullandıktan sonra tülbentle dişlerin temizlenmesi gerekli..
ayrıca gece beslenmesinden sonra da temizleyiniz.
o sebeple diş kararması olmuştur muhtemelen..diş fırçası ile tanıştırmaya başlayın bence..hayır demir kullanmıyoruz, gece diş temizliğine özen gösteririm ama 1 yaş öncesi ağır enfeksiyom geçirdi ve iğneli şuruplu antibiyotk tedavisi uygulandı
Ben de vermeyecegim ama etrafimdaki insanlar dinlemiyor ki beni.
Dedesi ne isterse (cikolata seker tarzi) hemen veriyor.
Hergun alıyor dolabında stokluyor. Boylece istedigi an vermesi daha kolaylaşmış oluyor.
Dolaba koymasa en azindan marketten alana kadar zaman gecerdi... Offf!
Canım demir ilacı kullanıyormusunuz
o sebeple diş kararması olmuştur muhtemelen..diş fırçası ile tanıştırmaya başlayın bence..
oğlumda da olmuştu..bize de antibiyotiklerin kararma yapacağını kimse söylememişti..sonradan bir diş hekimi arkadaşım diyince prospektüs okudum,içinde yazıyormuş zaten:)
düzenli diş fırçalama ile epeyce geçti siyahlık..
cute biberonu bıraktırabildin mi sonunda:):)biz 5 yaşındayız bizimde toplamda 8 tane dişimiz cürümüştü ve kanal yapıldı. neden nasıl bilmiyoruz biberon cürüğü dediler ama tükürük yapımız asitli sanıyorum cocuk dogru duzgun sekerın tadını suarada dıslerını yaptırdıktan sonra aldı bız agrırı dıye hıc vermemıstık .
gecmıs olsun pedodontiye götürmeniz gerek canım
:) cok oldu bırakalıcute biberonu bıraktırabildin mi sonunda:):)
biz 5 yaşındayız bizimde toplamda 8 tane dişimiz cürümüştü ve kanal yapıldı. neden nasıl bilmiyoruz biberon cürüğü dediler ama tükürük yapımız asitli sanıyorum cocuk dogru duzgun sekerın tadını suarada dıslerını yaptırdıktan sonra aldı bız agrırı dıye hıc vermemıstık .
gecmıs olsun pedodontiye götürmeniz gerek canım
Ben de vermeyecegim ama etrafimdaki insanlar dinlemiyor ki beni.
Dedesi ne isterse (cikolata seker tarzi) hemen veriyor.
Hergun alıyor dolabında stokluyor. Boylece istedigi an vermesi daha kolaylaşmış oluyor.
Dolaba koymasa en azindan marketten alana kadar zaman gecerdi... Offf!
Tepki koydugumda acaip derecede yargilaniyorum bazi fertler tarafindan.1111111111111111111111111111111111111111111
aynen oyle kendı anne babamızdan koruyamıyoruz.... arada bızımkılerde alıyo ...ben söylenıyorum bır dınlıyorlar ıkı dınlıyorlar sonra gene aynı.....sızde tepkınızı koyun ...
vermeyın dıyorum yemesın dıyorum gıdın meyve alın dımı ama
Tepki koydugumda acaip derecede yargilaniyorum bazi fertler tarafindan.
Sonra geçimsiz vs vs oluyorum
Baba ocaginda olunca daha bi caresizlesiyor insan.benımde az dedıkodumu yapmıyolardır ama umurumda degıl ne derlerse desınler....bebegımın saglıgından onemlımı...vermıyorum arkadas vermıyorum işte