Bebek Beslenmesi anneler yardım edermisiniz???

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

nurran

canım kızım Hanzade'm
Kayıtlı Üye
17 Mart 2010
1.571
1
116
38
Kayseri
selam arkadaşlar
benim 1 yaşında kızım var ve son 1 aydır hiç bişi yemek istemiyor
ek gıdaya başladıgımızdan beri taneli yiyecek veriyorum vee 7 aylıkken haşlanmış et pilav yeşil fasülye yiyen kızım şimdi sadece çorba yemek istiyor birde yogurt başka bişi yediremiyorum ilk sıkıntımız bu
2. ise agızında tutması kaşıkla agızına veriyorum ama 10 dakka tutuyor sonra midesi bulanıp cıkarıyor böle oluncada hiç birşey yemiyor haliyle bende bıktım artık
3.ise şurup içiremiyorum anında cıkarıyor tadı güzel olanları bile cıkarıyor
iştahı açılsın diye 2 çeşit vitamin vericem ama şurup içme zamanı işkence gibi sanki burnunu sıkıyorum onda bile yarsını cıkarıyor

nolur tecrübeli anneler bana akıl verin neler yapmam lazım???
şimdiden teşekkürler

kelin ilacı olsa başına sürermiş
ben aynı çileyi ek gıdaya başladığımızdan beri çekiyorum
bir çözüm bulamadım 16 aylık hala mama ağırlıklı besleniyor
tek itiraz etmediği biberon maması
diş çıkarma dönemlerinde iyice iştahsızlaşıyor
sizinkide diş çıkarıyor olmasın

zaten 10. dişimizi cıkarıyoruz ama şurup içerken ve egızda tutma meselesi her daim var valla napcam şaşırmış durumdayım

ahh ahh bendede aynı dert var hemde bnm oğlum 20 aylık allah yardımcımız olsun.. ama benim oğlumda daha küçükken ilaç içmezdi zorla iki kişi tutup veriyorduk ama şimdi allah nazardan saklasın ilacı kendisi istiyo vitamin ilacını bana kendisi hatırlatıyo hergün. inş ilaç konusunda sizinkide öyle olur

canım yeme konusunda bişey diyemiycem çünkü bebeklerin zaman zaman boyle dönemleri oluyo benim kızım da 12 aylıkdan 16 aylığa kadar biçok şeyi yemedi sonra kendi kendi düzeldi şimdi sebze dışında herşeyi yiyo çok şükür şurubuda bütün annelere tavsiye ediyorum şırıngayla içirin şırıngaya çekiyorum ne olduğunu anlayamadığım için ağzınıda açıyo yanağına doğru sıkıyorum direk boğazına değil allah göstermesin boğazına kaçabilir yanağına ddoğru sıkın zaten içmek zorunda kalıyo sıkınca valla büyük rahatlık

teşekkürler kızlar yaa valla ilç konusunu halletmek bile bana büyük kolaylık vitaminleri içerse iştahı acılıcak o zamanda yemek isticek diye düşünüzyorum hepinize tek tek teşekkürler

merhaba.. ilaç için bende şırınga kullananlardanım. yazını okuyunca hemen yazayım dedim ama ikraa arkadaş benden önce yazmış. umarım denemiş ve başarılı olmuşsundur. iştaha gelince benim kızım 11 aylık ve oda hemen hemen 1 aydır doğru düzgün bişey yemiyor.normalde ara ara sürekli bişeyler verirdim dün akşam vermedim iyice acıktı ağlamaya başladı.kaşığı görünce ağzını kapatan kızım bu kez afiyetle yedi.çok şükür nazar değmesin. bugünde öyle yapıcam inşallah yine başarırım. ama diş çıkarma dönemi gerçekten çok etkileniyor bebekler.

ilaç için enjektör kullan ben öyle yapıyorum
ağzının kenarından hemen veriyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…