Çocuk Hastalıkları anneler yardım bebeğim kaka yapamıyor

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

alanya07

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Mart 2009
167
0
96
39
Antalya
slm anneler benim bebeğim 51 günlük ve 30 günlükken başladı kaka yapamamaya ve hala kendisi yapamıyo masaj yaptım zeytin yağı içirdim kakasına zeytin yağı sürdüm hiçbir işe yaramadı fitil vermeyiz küçük dediler ve biz poposundan sabun parçası koyarak yaptırıyoruz yavrum anca o zaman rahatlıyo ıkına ıkına saatlerce aglıyo hiç yumuyo ve çok gazlı sürekli aglıyo gaz içinde sap simplex kullanıyorum dr o gaz yapmaz dedi ama bilmiyorum lütfen bilgili hanımlar yardım edin napıcamızı şaşırdık eşimlemafoldumbenmafoldumben

canım,benim bebişim de ilk 2 ay boyunca biraz zorlandı kaka yapmakta.gliserin fitil werdiğimiz oldu ama çok az werdik.7 gün boyunca yapmadığı oluyodu.doktor normal diyodu.3 ay sonra kaybolur diyolardı.gerçekten de 3 ay sürdü we şu anda 6,5 aylık we çok rahatız bu konuda çok şükür.hiç panik yapmayın eninde sonunda yapıyo.biz de çok endişelenmiştik.7 gün yapmamak ne demek çünkü?ama herşey normale döndü.ilk bebek olduğu için yeni yeni öğreniyoruz bizde:)ama hiç panik yapmayın bak görüceksin herşey normale dönücek inşaAllah.biz de ilk zeytinyağına batırılmış kulak çubuğuyla uyarıyoduk poposunu doktor öyle demişti ama bi işe yaramadı.3 ay sonra artık bez yetiştiremez olduk:)sağlıcaklaa...

hayatım popoya müdaheleler alışkanlık yaparmış. bebeklerin çoğu ilk aylarda kabızlık sorunu yaşar..hareket kabiliyetleri arttıkça normale döner merak etme..

Canım geçeşmiş olsun.Benim oğlumda bi kere 4 gün yapmamıştı.Ama sonra bende zeytinyağı içirdim biraz zorda olsa geçti.Siz daha iyisini bilirsiniz ama çok fitil ve sabun falan ilerde bağsura sebep oluyomuş diye duydum.Ben oğluma hiç yapmadım.
Sen kendi yediklerine de dikkat ediyosundur diğmi.Çünkü emdiği için yediğin bişey mi dokundu acaba.

cnm inan artık ne yersem düşünüyom acaba kabızlık yaparmı diye kafayı yicem hiçbişey çare olmuyo cnm yapamayınca çok aglıyo sürekli ıkınıyo ozaman mecburen müdahale ediyom inşallah düzelirmafoldumben

arkadaşım benim kızımda birkere 5 gun yapamadı fitillede yapamadı zeytinyagı içirdim yapamadı
6. günde bebek kulak pamugunu zeytinyagına batırıp hafifçe poposuna sürdüm
çok sağlıklı bişey değil farkındayım ama çok paniklemiştim ozaman bana çok uzun gelmşti o süre
yarım saat sonra yapmıştı ya yapası vardı yada işe yaradı bilemem
ama gerçeken diger arkdaşlarında dediği gibi zamanla yoluna giriyor
bir süre sonra günde 3 4 kere yapmaya başlar ozamanda çok fazla gelir derken düzene giricektir
şuan bizde 7. ayımıza girdik sayılır ve günde bir kere mutlaka yapıyor kızım

cnm cevabın için teşekkürler bebek 3 aylık olana kadarmı devam ediyo yoksa kabızlıkmı 3 ay devam ediyo bu arada rabbim kuzunu size bağışlasın

arkadaşlar teşekkürler anlaşılan beklemek ve sabretmekten başka yapacak birşey yok rabbim hepinizin kuzularına sağlık sıhhat versin

benim yeğenimde 4 aylık olana kadar kendi yapamıyodu hiçbir şekilde ne doktorlara götürdüler ama çözüm olmadı 4. aydan sonra ek gıdalara başladıkları gün kendi yapmaya başladı armut püresi iyi geldi sanırım sizdede aynı durum var Allah kolaylık versin zor bi durum

sağl cnm gerçekten çok zor
mafoldumben

tecrübeyle denenmiştir benim 50günlük bebeğim de son günlerde zorlanıyodu kaka yapacağı zaman.ağlıyodu sabaha karşı canı yanıyodu ağrıdan.saf zeytinyağı verdim çay kaşığı ile.o kadar rahatlattı ki anlatamam. artık kendi yapıyo rahat etti yavrum.uykusu bile daha derin ve huzurlu.üstelik omega3 ve diğer vitaminler açısından çok zengin.çok yararlı herkes biliyo.zinco falan hikaye..zararını görmezsiniz

slm anneler ben dün sadece emzirdim sürekli bişeyler kullanmaktan bıkmıştım herşeyi denemiştim bu sabak kendisi yaptı hiçde farketmedim yaptığını galiba düzeldi allah hepimize kolaylık versin

bebek 3 ayını doldurana kadar dewam eder hiç endişelenme!aynen biz de çok panik yaptık ama inan 3.ayından sonra öyle bi açılıyo ki:)sorma.yeni doğanlarda muhakkak oluyomuş yani çok sık rastlanan sorunlardanmış.dediğim gibi bizim ki 7 gün yapmıyodu.az sabır canım...

arkadaşlar yenidoğan bebeklerin karnına masaj yapmak gerekiyor.gaz olayları bitene kadar kakası da sorunlu oluyor.karnına masaj yapın ama güzelce kenarlardan ortaya doğru.sonra da bacaklarını karnına doğru bastırın.bu şekilde rahatça yapıyorlar

slm arkadaşlar benim bebeğim de 67 günlük ve 20 günlükken başladı kaka yapamama problemimiz doktora götürdüm fitil verdi kullanmak istemedim daha sonra başka birdoktora götürdüm o da debridat verdi onu da kullanmadım. uzun bir süre kulak çöpüyle yaptırdım bi fayda görmedim 2 defa sabunla yaptırdım ondan sonra bebişim bir iki defa kendi kendine yaptı. fakat şimdi yine kendi kendine yapamıyor. dün yine doktora götürdüm verdiği fitilleri kullanmadığımı söyleyince bi güzel fırça yedim. doktor dün hem debridatı hem de fitili yeniden verdi dünden beri debridatı kullanıyorum eğer 3gün yapmazsa kakasını fitili ver dedi sanırım bu akşam da fitili kullanacam 3 gündür yapmadı gene. bu dertten kurtulanınız var mı herkes zamanla geçecek diyor ama şu anda bana çok zor geliyor. çok kuvvetli ıkınıyor bebeğim bu ona bir zarar vermez mi?

benim kızım 4 aylık iki üç günde bir aka yapıyor.doktorumuz bunun normal olduğunu söyledi.ben artık ek gıdalara başladım.özellikle armut suyu verdiğimde hemen yapıyor kakasını böylece her gün yapabiliyor.

benimde 2,5 aylık bir kızım var kendi kendine kaka yapamıyor, ya fitil kullanıyorum, yada ıkınıp ağlamaya başlayınca pamuklu çubukla uyarıyorum, bu sorunu nasıl aştınız lütfen fikirlerinize ve deneyimlerinize ihtiyacım var.

merhabalar, benim soruma cevap veren olmamış ama ben benden sonra da aynı sorunu yaşayıp uykuları kacacak arkadaşalrın içini rahatlatmak için geri döndüm :))korkmayın çocuğunuz belli bir süre sonra kaka yapmayı öğreniyor..tabiki bu süreye kadar, bio gaia, bifi form.. tarzı probiyotikler kullanmanın yararı oluyor.benim kızım şimdi 7,5 aylık.ve 4-5 . aylarda kendi kendine kaka yapmayı öğrendi.ama yatarken yapmıyordu, ıkınmaya başlayınca belinden tutup ayağa dikiyordum ayaklarının üstüne bastırıyordum, o şekilde daha rahatyapıyordu.. şimdi her şekilde yapıyor artık, hemde beline kadar çıkıyor, lütfen bu durumu kafanıza takıp bebeğinizle yaşayacağınız güzel günleri kendinize zehir etmayin. ben ettim tecrübeyle sabittir..boş yere uykularımı kaçırmışım.

Arkadaşım merhaba. Daha önce de birçok başlıkta yazdım. Bebeğine idrar tahlili iste. Benim de başıma gelmişti. Ikınarak sürekli ağlıyordu, sürekli ağlıyordu. Ama öyle sakince bir ağlama değil. Resmen bağırıyordu çocuk.Poposuna zeytinyağı mı sürmedik, fitil mi vermedik. Her şeyi denedik ama yok. Gaz veya kabızlık diyorlardı hep oysa ki idrar yolu enfeksiyonu kapmış. İdrar tahlilinde ortaya çıktı allahtan ve tedavi ile geçti. Bence baktır. O zamanlar benim oğlum da 50 günlük falandı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…