Anneler üzülmesin

aynen yaaa şu zamana kadar yararları olmamış tam tersine zararları dokunmuş insanlar ... ne diye takıyorsamm ... Peki siz nasıl aştınız ? boşanma evresi siz konuşmadan önce mi sonra mı oldu ?
annemde çok kere evi bırakıp gitmeyi düşündü ama kardeşlerim için kaldı hep. Çünkü babam umursamaz tamamen '' annem babam herşeyden herkesten değerli '' diyen biri . :KK43: anneler çekiyor ne çekiyorsa yaaa :KK43: cennet bile az annelere

benım babamda ayyyynen bu zıhnıyetteydı...

bayramda bıle aramazlardı.ama işlerı dusunce kıçının kılıyım muhabbeti

valla ben anneme boşan dedım.bu boşanma evresı de konusmadan once oldu....babam dıkıne gıdınce de bariz mahkemeye gıdıyordu annem.yakın komsular annemı zaptettı dıyelım..ama babam 61 yasında akıllandı mı hayır !..anneme kaç kere ne cekıyosun salakmısın ben sana kızmam asla .desteklıyorum bosan kurtulalım dedım...ama annem de malesef kendı annesı babası öldü memlekette dayının yanına sıgıntı mı gıdeyım cocuklarla dıyerek sustu.babamın suan 3 daıre alacak parası onlara gıtttı.suan hala kıradalar..2 amcam var hepsi kendılerıne musluman.

sen sakın sessz kalma..ben bıraz buyuk olsaydım o kdr para yemelerıne ızın vermezdım..senın yasın buyuk .esinle bir olup ortalıgı atese ver..cok cıddıyım..yoksa annen yada babana ınme ıner allah muhafaza.benım annem suan kistlerle nödüllerle ,depresyonun en agırıyla ugrasıyor yıllardır..

cok cıddıyım eşinle bir olup şu uyanıkların hakkından gelın.iş işten gecmeden

benım babamda ayyyynen bu zıhnıyetteydı...

bayramda bıle aramazlardı.ama işlerı dusunce kıçının kılıyım muhabbeti

valla ben anneme boşan dedım.bu boşanma evresı de konusmadan once oldu....babam dıkıne gıdınce de bariz mahkemeye gıdıyordu annem.yakın komsular annemı zaptettı dıyelım..ama babam 61 yasında akıllandı mı hayır !..anneme kaç kere ne cekıyosun salakmısın ben sana kızmam asla .desteklıyorum bosan kurtulalım dedım...ama annem de malesef kendı annesı babası öldü memlekette dayının yanına sıgıntı mı gıdeyım cocuklarla dıyerek sustu.babamın suan 3 daıre alacak parası onlara gıtttı.suan hala kıradalar..2 amcam var hepsi kendılerıne musluman.

sen sakın sessz kalma..ben bıraz buyuk olsaydım o kdr para yemelerıne ızın vermezdım..senın yasın buyuk .esinle bir olup ortalıgı atese ver..cok cıddıyım..yoksa annen yada babana ınme ıner allah muhafaza.benım annem suan kistlerle nödüllerle ,depresyonun en agırıyla ugrasıyor yıllardır..

cok cıddıyım eşinle bir olup şu uyanıkların hakkından gelın.iş işten gecmeden
ne zor erkekler var , ne bencil ne kör .....
annemde hastalıklarla boğuşuyor.... hepside mutsuzluktan, içine atmaktan yalnızlıktan. Dediğin gibi yapacağım gider gitmez tavrımı koyacağım en azından birilerin saf olmadığımızı göstereceğim. Yoksa yedikçe yiyecekler canım annemin kardeşlerimin ömrünü.

ne zor erkekler var , ne bencil ne kör .....
annemde hastalıklarla boğuşuyor.... hepside mutsuzluktan, içine atmaktan yalnızlıktan. Dediğin gibi yapacağım gider gitmez tavrımı koyacağım en azından birilerin saf olmadığımızı göstereceğim. Yoksa yedikçe yiyecekler canım annemin kardeşlerimin ömrünü.

kesınlıkle dogru yaparsın..bak canım bıldıgın çirkef olursan bu hayatta ezılmıyosun...

ben bunu cok gec ogrendım..

valla ben annem ıcın sulalemı kazıktan geçiririm...

kı hamıleyım daha bır anlıyorum annemı...

sende yapman gerekenı yap...

bırak akrabayı..cenazene gelmezler en fazla..onu da sen gormezsın

Ben aslında içimdekileri dökmek içi yazıyorum :KK43:
Evliyim ve 7 aylık hamileyim. Çok şükür mutluyuz. Ailemden baya uzak bir şehirdeyim. Ben sevdiklerimin sorunlarını kafasına çok takan hep düşünen biriyimdir.
Annem babam ucu ucuna geçiniyorlar ve 4 kardeşim var biri üniversite okuyor ve i.ö harcı özel yurt parası şu bu derken çok para gidiyor. Diğeri lisede onun ek kitap masrafları evi geçindirmek derken elde birşey kalmıyor birikim için. Babamın babası yani dedem geçen yıl kendine zorla bir ev yaptırdı tüm masrafları amcam ve babam ödedi. Ev bitti içine taşındı şimdi içinin eksikleri yapılyor ve amcam biraz fazla ödediği için o artık ödemiyor. Babam onun kadar ödemek için aylık bin lira vermeye devam ediyor. Ama ne hikmetse evin eksikleri hiç bitmiyor hep birşeyler çıkarıyor. Babam bir ay eksik verse '' sen bu parayı ne yapıyorsun ''diye hesap soruyor. Bu arada dedemin de emekli maaşı var . Ama babam hiç cevap vermiyor ne kadar sıkıntıda olduğunu söylemiyor. Gidiyor veresiye yazdırıyor borç alıyor ama yinede babasına o parayı veriyor. Ve en kötüsü halam yeni bir ev aldı. Dedem para biriktiriyormuş ona yardım etmek için ! düşünebiliyor musunuz annemler nelerden fedakarlık yapıyor resmen gezmiyorlar giyinmiyorlar ama çok saygıdeğer dedem para biriktiyor ve kızına yardım ediyor ! Babamla annem sürekli tartışıyor . Çocuklar huzursuz. Evde mutluluktan eser yok. Ne dedem ne çok değerli halalarım haksızlığı anlayamıyorlar.
Bendee taaa burlarda üzülüp ağlayıp duruyorum işte . Hep huzursuz kabuslu rüyalar :KK43: çokk üzülüyorum çok . Ne olacak böyle .... Anneler hep mi acı çekmeli hep mi üzülmeli. Bir güzel gün görmeden geçiyor günleri :KK43:
Bence sorun babanızda. Ortayı bulmayı becerememiş. Evim eksikleri mi var liste halinde alsın eksiği Babanız usta işin malzemesini alsın Faturasıyla getirsin bütün masrafı ustaya Babanız kendi ödesin. Neden dedenize aylık bin lira gönderiyor ki. Ha ama eğer en başından amcanızda Babanız ortak yapıcaz tüm para yarı yarıya olacak dediyse ve bu yüzden Babanız her ay para veriyorsa da o zaman dedeniz istediği gibi biriktirip kızına yardım eder

kesınlıkle dogru yaparsın..bak canım bıldıgın çirkef olursan bu hayatta ezılmıyosun...

ben bunu cok gec ogrendım..

valla ben annem ıcın sulalemı kazıktan geçiririm...

kı hamıleyım daha bır anlıyorum annemı...

sende yapman gerekenı yap...

bırak akrabayı..cenazene gelmezler en fazla..onu da sen gormezsın
Hamilelik haftamız aynı . Sağlıkla kucağına al inşallah .
Kesinlikle öyle olduğunu biliyorum uzakta olduğum için müdahale edemiyorum yoksa önceden bazı konularda hep diş gösteren annemi savunan destek olan bendim.
Şimdi ben böyle uzağa gelince ne yardımcısı kaldı annemin ne dert dinleyeni.

Telefonla beni anlamaz dedem kulakları pek duymaz öyle... ama gidince herkese hakettiği vereceğim . O zamana kadar düzelmesini temenni ediyorum. Yada dedeme hayırlı kısa zamanda bir ölüm yoksa çok can yakacak ,çok ah alacak, çok kul hakkına girecek gibi.

Hamilelik haftamız aynı . Sağlıkla kucağına al inşallah .
Kesinlikle öyle olduğunu biliyorum uzakta olduğum için müdahale edemiyorum yoksa önceden bazı konularda hep diş gösteren annemi savunan destek olan bendim.
Şimdi ben böyle uzağa gelince ne yardımcısı kaldı annemin ne dert dinleyeni.

Telefonla beni anlamaz dedem kulakları pek duymaz öyle... ama gidince herkese hakettiği vereceğim . O zamana kadar düzelmesini temenni ediyorum. Yada dedeme hayırlı kısa zamanda bir ölüm yoksa çok can yakacak ,çok ah alacak, çok kul hakkına girecek gibi.

amın canım hepımıze hayırlı olsun ınşallah

aynen öyle ölecegi yok gıbı .o yuzden allah muhafaza annenle babana bsy olmadan gıdıp konusmak en guzelı.

Bence sorun babanızda. Ortayı bulmayı becerememiş. Evim eksikleri mi var liste halinde alsın eksiği Babanız usta işin malzemesini alsın Faturasıyla getirsin bütün masrafı ustaya Babanız kendi ödesin. Neden dedenize aylık bin lira gönderiyor ki. Ha ama eğer en başından amcanızda Babanız ortak yapıcaz tüm para yarı yarıya olacak dediyse ve bu yüzden Babanız her ay para veriyorsa da o zaman dedeniz istediği gibi biriktirip kızına yardım eder
Sorun babamda zaten orası kesinnnnnn
Dedem ev yapmak istedi ...amcamla babamda elimizden geldiği kadar yardım ederiz dedi . Ama babam her defasında çok yardım edemeyeceğini ,evide ilerde kendisi için istemediğini ,sadece elinden geldiği kadar destek olabileceğini söyledi baştan ...Amcamın durum gayet iyi o baya yardım etti babamda arada verdi ev yapıldı bitti sonra dedem hesap kitap yapmış '' kardeşin bu kadar ödedi sende bu kadar ödedin , kardeşin kadar ödemelisin ki haksızlık olmasın dedi '' babam da kabul etti her ay elimden geldiği kadar veririm iç masraflarını yaparız yavaş yavaş dedi
ama bunun üzerine dedem '' hayır her ay bin lira vereceksin ben gidip şu şu malzemeleri alacağım ödemesi her ay yapılacak vs vs '' gibi sözlerle limiti mecbur tuttu , tamamen dedemin baskısıyla belirlendi bu limit . Şimdi 4 bin liralık ödeme kaldı hesaba göre ama dedem bitirmek bilmiyor sürekli birşeyler çıkarıyor üstelik çıkardığı gibi birde annemlerin rızası olmadan para biriktirip halama yardım etmeyi düşünüyor .
durum baştan sona böyle yani

Sorun babamda zaten orası kesinnnnnn
Dedem ev yapmak istedi ...amcamla babamda elimizden geldiği kadar yardım ederiz dedi . Ama babam her defasında çok yardım edemeyeceğini ,evide ilerde kendisi için istemediğini ,sadece elinden geldiği kadar destek olabileceğini söyledi baştan ...Amcamın durum gayet iyi o baya yardım etti babamda arada verdi ev yapıldı bitti sonra dedem hesap kitap yapmış '' kardeşin bu kadar ödedi sende bu kadar ödedin , kardeşin kadar ödemelisin ki haksızlık olmasın dedi '' babam da kabul etti her ay elimden geldiği kadar veririm iç masraflarını yaparız yavaş yavaş dedi
ama bunun üzerine dedem '' hayır her ay bin lira vereceksin ben gidip şu şu malzemeleri alacağım ödemesi her ay yapılacak vs vs '' gibi sözlerle limiti mecbur tuttu , tamamen dedemin baskısıyla belirlendi bu limit . Şimdi 4 bin liralık ödeme kaldı hesaba göre ama dedem bitirmek bilmiyor sürekli birşeyler çıkarıyor üstelik çıkardığı gibi birde annemlerin rızası olmadan para biriktirip halama yardım etmeyi düşünüyor .
durum baştan sona böyle yani
Valla canım eğer son 4 bin lira kaldıysa bırak ortalığı karıştırma o 4 bini de versin babam laf söz de bitsin bidaha da vermesin bişey

Valla canım eğer son 4 bin lira kaldıysa bırak ortalığı karıştırma o 4 bini de versin babam laf söz de bitsin bidaha da vermesin bişey
bizde öyle diyoruz ama 4 bin lirayla kalmıyor sonrasında devam etmeyi düşünüyormuş . Sanırım oğlumun parasını böyle yemeye devam ederim derdin de ki annemler evlendikleri ilk yıllar hep destek olmuş yani her sıkıştığında zaten verirler annemler ki kendi maaşıda var tek başına yaşıyor ....

bakalım bende bekeleyeceğim işte eğer devam ederse artık ses çıkaracağım. sorun bir de aylık bin liradan az verince problem yapması sorun çıkarması ah ahhhhhhh......

X