• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anneler pedağoğlar çoçuk gelişimçiler bi bakarmısınız

hemmam

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2016
2.451
827
123
Merhaba kızlar kızımla ilgili bir şey soracağım.

31 aylık bir bebeğim var elhamdülillah sağlığı konuşması gelişmesi herşetiyi iyi ancak canımı sıkan aklıma takılan bir durum var son zamanlarda.

Duygularını ifade etmekten rahatsız oluyor
Mesela düştü ağlamak istiyor gözleri doluyor çok kötü oluyor ama ağlamıyor. Yada arkadaşı canını acıttı ağlamak istiyor ağlamıyor az önce elimde tepsi vardı önümde yürüyordu bir anda durunca başına çarptı hemen tepsiyi bıraktım baktım gözler dolu yüzü kıpkırmızı ama kendini sıkıyor ağlamamak için. Her olaydan sonra ağlamak istiyorsan ağlıyabilirsin dedikten sonra ağlıyor neden kafama çok takılıyor.kreşe gidiyor bende eşimde üstüne titreriz neden bilmiyorum pedağoğa mı gitsem bilmiyorum

Okulda ağlamalarına kızılıyor mu acaba? Çocuk çünkü siz ağlayın deyince ağlıyorsa belki ağlamaması gerektiğini söyleyip baskı kurulmus olabilr. Oyun esnasında sorsanız olur mu misal oyuncaklarından briisni ağlatsanız oynarken onunla birebir,
tepkisi düşünceleri nedir oyun esnasında daha çok kendisini açar...

Biz de de şöyle bir durum var.
Mesela oğlumu uyarıyoruz, şunu yaparsan parmagin sıkışır, yada ziplarsan düşersin şeklinde.
Bizi dinlemeyip yaptığında, canı acirsa hiç bize ağlamıyor, biz tabi ki gel bakayım öpeyim, iyi misin diyoruz.
Ama koltuk arkasına saklanıp kendi kendine ağlıyor, çünkü uyarıldığı halde yaptığını biliyor sıpa.

Sizde ayıp sus ağlama falan demiyorsaniz karakteri böyledir.
Kimi çocuk cekingendir.

Merhaba edifar hanıma katılıyorum. Okulla, kreşle alakalı bir sorun olabilir mi? Ablamın kızı da 3 yaşında. bir ev gezmesinde bir ablamın bir arkadaşı özür dilemeyen çocuklar pistir kakadır tarzında bir konuşma yapmış biraz sert şekilde. Bir şey olunca mutlaka özür dileyin gibilerinden.
Bizim kız arkadaşlarıyla oynarken arkadaşları kafasına oyuncak attığında bile kendini suçlu hissedip onlardan özür diliyordu. Bunun gibi alakalı alakasız her şeye özür diliyordu. Ablam düzgünce her şey için özür dilemene gerek yok diye anlattığı zaman bırakıyordu. Bazen çocuklar çok etkileniyorlar. Bence zamanla doğru telkinle ağlamanın doğal olduğunu ayıp olmadığını herkesin ağlayabileceğini söylerseniz normale dönecektir inşallah

Agladigi icin uyarilmis veya ayiplanmis olabilir mi?
Bol bol aynalama yapin. Dustun canin yandi bu yuzden aglamak istiyorsun, aglayabilirsin kiyamam kizima diye sevin, sarilin. Aglamanin ne kadar normal oldugundan, sizin de caniniz yandiginda, uzuldugunuzde agladiginizi soyleyin. Masal uydurun hatta konuyla ilgili.
Buyuk ihtimalle bir yetiskinden ya da arkadasindan bu konuyla ilgili olumsuz bir sey duydu. Ama sizin sozunuz ve tavriniz baskalarininkinden kat kat guclu. Gunun sonunda yine en cok ebeveynlerinin sozune guvenir.

31 aylık bir bebeğim var elhamdülillah sağlığı konuşması gelişmesi herşetiyi iyi ancak canımı sıkan aklıma takılan bir durum var son zamanlarda.

Mesela düştü ağlamak istiyor gözleri doluyor çok kötü oluyor ama ağlamıyor. Yada arkadaşı canını acıttı ağlamak istiyor ağlamıyor az önce elimde tepsi vardı önümde yürüyordu bir anda durunca başına çarptı hemen tepsiyi bıraktım baktım gözler dolu yüzü kıpkırmızı ama kendini sıkıyor ağlamamak için. Her olaydan sonra ağlamak istiyorsan ağlıyabilirsin dedikten sonra ağlıyor neden kafama çok takılıyor.kreşe gidiyor bende eşimde üstüne titreriz neden bilmiyorum pedağoğa mı gitsem bilmiyorum
Kreşe gidiyormuş acaba ordayken ağladığında tepki mi görüyor aglama diye kendini tutuyor
Bu bir varsayım belki böyle bi durum yaşanmamış da olabilir
Henüz kendini size tam ifade edilicek yasta degil belki ama sorsanız ağladığında kiziliyormu sana diye

Birşeyden etkilenmiş çok belli. Kreşte biri ağlarkende tepki verildiyse kendine ders çıkarmışda olabilir. Direk kendisine yapılması gerekmiyor bu yaşlarda. Mıknatıs gibi herşeyi çekiyorlar.
Siz bir şekilde ağzından alın oyunla, masalla ne olursa. Nedenini bilmeniz gerekiyor ki sorunu çözebilesiniz.

Canim bizimde anaokulunda ogretmen şikayet aglamak yok demisti. Aynisini yasadik cocuk icine atiyordu. Eger erkekse daha cok iclerine atiyorlar.Sonra gidip ögretmeniyle konustum cocuk bunlar aglayabilir diye. Mesela arkadasi karnina tekme atmis ögretmen sikayet yok dedigi icin söyleyememis cani acimis aglayamamis eve gelince istersen aglayabilirsin diyince hüngür hüngür agladi. Sizde cocukla konuşun ogretmen mi tembihliyor diye duruma gore konusursunuz.

bir başlıkta ne kadar imla hatası yapılabilirse yapmışsınız. bravo demeye geldim.

Biz de de şöyle bir durum var.
Mesela oğlumu uyarıyoruz, şunu yaparsan parmagin sıkışır, yada ziplarsan düşersin şeklinde.
Bizi dinlemeyip yaptığında, canı acirsa hiç bize ağlamıyor, biz tabi ki gel bakayım öpeyim, iyi misin diyoruz.
Ama koltuk arkasına saklanıp kendi kendine ağlıyor, çünkü uyarıldığı halde yaptığını biliyor sıpa.

Sizde ayıp sus ağlama falan demiyorsaniz karakteri böyledir.
Kimi çocuk cekingendir.

Haha cok tatli ya. Benim kizimda gururludur. Ilk başta "acidimi kizim?" diye sordugumda, hayir diyor. Hatta biraz kizarak, tabiki acimadi gibisine.

Ancak 2-3 dakika sonra yine yanima gelir "anne bacagim acidi, sen öpücük verirmisin" diye :KK48:

Ama konu sahibin durumu farkli. Banada sanki kreşte yadirganiyormuş gibime geldi. Niye o onayi bekliyor aglamak icin?

Back