İlköğretim Yorum ve Soruları Anneler, öğretmenler bi bakıverin...

in vino veritas

in aqua sanitas
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2009
23.910
63.651
598
Tavsiyelerinize ihtiyacım var.
İlkokul 3. Sınıf için yardımcı kitap önerisi istiyorum. Sette olabilir, tüm dersler şeklinde tek kitap da. İçeriği sadece testten oluşmazsa memnun olurum. Bol alıştırmalı kitaplar arıyorum. Konu anlatımlı olmasına gerek yok, olursa da problem değil. Yeterki alıştırması çok olsun.

Aynı seviye için hikaye kitapları tavsiyeleri de istiyorum. Mümkünse kısa hikayelerden oluşan kitaplar olmalı. Kafa karıştırmayan, çok fazla yabancı kelime taşımayan kitaplar olursa şahane olur.

Hadi bakalım göreyim sizi.

canım ne aradığını gerçekten iyi biliyorsun, gir bir kırtasiyeye 3. sınıf için yardımcı kaynak örneklerine bakmak istiyorum de, incelemelerin sonucu tam istediğin gibi bir şey bulabilirsin... Burada tavsiye edileni beğenmeyebilirsin, kriterlerin çok net çünkü.

Ya ben almicam ki. Çocuğun annesine kitap ismi vermem lazım.
Özel ders veriyorum. Uzun zamandır bu kadar küçük çocuk denk gelmemişti. Hiç bir fikrim yokmyardımcı kitaplar hakkında bu nedenle.

ben bu sene sadık uygun pratik matematik ve pratik türkçe kullanıyorum. Bol bol alıştırma var, test değil.
ahmet buhanın 3. sınıf kitaplarını incelemedim ama 5. sınıfları gayet iyiydi. Güzel alıştırmaları oluyor.
Berkay yayınları da iyidir.

Set olarak da "Masal İstediğin Gibi Bitsin, Çılgın Dedemin Zaman Makinesi, Gökçe'nin Günlüğünden, Gizli dedektiflik Bürosu" eğlenceli kitaplardır. Hepsi 10'ar kitaplık set halinde. Hikaye setleri o kadar dipsiz kuyu ki ben bunları seçebildim, daha iyileri var mıdır vardır ama çok araştırmak gerek...

Tudem sadece test içerikli. güvender yayınları,(ilköğretim 3 tüm dersler) diye kırmızı bir kitap var adı öyle geçiyo çok güzel. Bide buhan Yayıncılık(ahmet buhan) tüm dersler etkinlikleri ilköğretim var( sarı bir kitap) çok güzel biz hepsinden yararlaniyoruz.

Ben de senden cevap bekliyordum cicim.
Buhan'ı duydum. İyi diyorlar. Diğerlerine de bir bakayım.
Tavsiye ettiğin Hikaye kitapları tek öyküden oluşuyor sanki.
O tarz şeyler de aldırıcam ödev olarak vermek için.
Ama bana daha çok ders sonunda 10-15 dakikada okutturacağım kısa öyküler lazım.
Andersen masalları falan okutsam olur mu?

Bir de tecrübene dayanarak soruyorum, 3. Sınıf öğrencisinin heceleyerek okuması normal mi? Okumasının üstüne gitmeyi düşünüyorum, bana normal gelmedi. Bir de 5 yaşında okula başlayanlardan bu ufaklık, yaşı da küçük baya. Dediğim gibi bu yaşta bir çocuğa ders vermedim, zorlanıyorum açıkçası. Sabit tutmak bile çaba istiyor.

Buhan'ı çok tavsiye eden var, bunun üstünde durayım.
Güvenderi üniversiteye hazırlanan öğrencilerde kullanıyorum, gayet memnunum. İlkokul serisi olduğunu bilmiyordum. Ona da bakayım.

Biz bu setlerin içinde en çok sadık uygunu beğendik.Hatta sana ilk sayfalardan örnek göndereyim bak bakalım aklındaki gibi mi?
Evet onlar tek öyküler ama sıkıcı değil. 100 temel eserde var Andersen Masalları, tercih edilebilir yani. Yahut büyük masal kitapları var, her güne bir öykü gibi. Onlar da düşünülebilir ama içerikleri nasıldır bilemem.
3. sınıf öğrencisinin heceleyerek okumaması lazım, dakikada 90 kelime civarı normal. Hecelemeyi önlemek için başlarda tekerlemelerle çalışabilirsin, eğleniyorlar:)

Eklentiler

• 20141029_130304.jpg
    1,2 MB · Görüntüleme: 1.114
  • 20141029_130310.jpg
    1,1 MB · Görüntüleme: 865
  • 20141029_130314.jpg
    1,3 MB · Görüntüleme: 883
  • 20141029_130320.jpg
    1,1 MB · Görüntüleme: 799
  • 20141029_130326.jpg
    1,4 MB · Görüntüleme: 945
Hikaye kitabı olarak Muzaffer İzgü nün kitaplarını tavsiye ederim...

Bizde "Gökten Üç Elma Düştü" kitabı var. İçinde 10 farklı hikaye var. Hikayelerin her biri yaklaşık 20 sayfalık...

Eğlenceli görünüyor bunlar. Bunu aldırayım bari. Hayat bilgisi kitabı yok sanırım ama bu seride. Gerek var mı hayat bilgisi çalıştırmama? Kolay ders tekrar yapsak yeter gibi geliyor.
Sesli okurken heyecanlanıyor gibi sanki. Onu aşmak istiyorum. Tekerlemeyi de deneyeyim.

Maalesef pratik matematik ve pratik türkçe var. Hayat bilgisinden bu şekilde yok ama sanırım köy dye çalışma yaprakları vardı. Ona gerek görmedim ben ama fenden debir şeyler gerekli...

Maalesef pratik matematik ve pratik türkçe var. Hayat bilgisinden bu şekilde yok ama sanırım köy dye çalışma yaprakları vardı. Ona gerek görmedim ben ama fenden debir şeyler gerekli...
Ay üçüncü sınıfta fen var mı?
Çok cahilim bu konuda, elime yüzüme bulaştırmasam bari.
Bu tavsiye ettiğin pratik serisi dimi?
Bir de pratik olmayan seri var sanırım, uygun matematik, uygun türkçe diye. Mavi kapaklı.

Evet onlar konu anlatımlı, bunda bol etkinlik var. Pratik Türkçe dil bilgisi konularına göre düzenlenmiş.
Fen bu sene başladı:) beş duyumuz, kuvveti tanıyalım, maddeyi tanıyalım, çevremizdeki ışık ve sesler, canlılar dünyasına yolculuk,yaşamımızdaki elektrikli araçlar,gezegenimizi tanıyalım üniteleri var...bulaştırmazsın merak etme:) çocuğun zayıf yönlerini bulduktan sonra onun üzerinden gidersin zaten, her zaman da yardıma hazırım:)

Ay sağolasın koalinam. Çok zor bu kadar küçük çocuğa bişey anlatmak. Ben birine katlanamazken sen onlarcasıyla uğraşıyorsun. Çok zor meslek valla, allah kolaylık versin.
Tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Daha çok başını ağrıtırım ben senin.

Est. Canım ne demek:) her zaman hazırım yardıma:)
Sen bir başla gelişimini görünce mutlu olup daha da heves edeceksin:)
Küçük yaşta başlamış olanlar 3 ve 4. Sınıflarda problem yaşıyor. Yaşları uygun olmadığından soyut kavramlarda zorlanıyorlar. Ne kadar somut anlatabilirsen o kadar iyi. Mesela basamak değerlerini anlatırken böyle bir etkinlikle daha iyi kavrar.

Eklentiler

• IMG_17940613072187.jpeg
    37,2 KB · Görüntüleme: 662
Bardak etkinliği güzelmiş.
3. Sınıftan ştibaren devam ettiğim öğrencim var ama şu an 10. Sınuf oldu. 7 senedir birlikte çalışıyoruz. Ama uzun zaman önceydi onun ilkokul dönemleri. Uzun zamandır ilkokul öğrencisi denk gelmemişti. Fena afalladım bunda. Bir de çok küçük görünüyor gözüme. Kıyamıyorum da. Daha konuşması yarım yamalak, nasıl başarılı olacak bilmiyorum.
2 hafta oldu başlayalı, çok dağılıyor dikkati. Elindeki kalem asker oluyor birden oyuna dönüyor olay. Ben de eğlenceli bir şekilde öğretmeye çalışıyorum. O yüzden böyle etkinlikler işime yarar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…