kokulu olan maddeler eğer iyi temizlenmezse, bebeğin memeden soğumasına neden oluyo diye biliyoruum bende. mesela soğan kokan bir memeyi nasıl emecek bebek kaydirigubbakcemile3 temizleyerek kokusunu çıkarmak gerek.
ben de ayva çekirdeğini bir gece suda bekletip o suyu sürmenin iyi geldiğini duymuştum. ama o da kokar mı nasıl olur bilmiyorum. bu yöntemi bilen var mı?
kuru soğanı azcık suda kaynatıyorsunuz ve doğumdan önce ve sonra bebek hiç emmeden sürüyorsunuz ve hiç çatlamıyor. Ben denedim ve bebeğim 3. ayını doldurdu en ufak bir çatlama ve acı olmadı. Tecrübeyle sabittir.
ben zeytinyağı sürmüştüm hem kızım zeytinyağını da emip gaz sorunu aza iniyodu
fakat sonra sağ göğsüm acımaya başladı baya kızardı resmen kızım o göğsümü emmeye başlayınca ağlayacak gibi oluyordum
doktor bana merhem yazdı ve onunla da geçti çok şükür
şu anda hiçbir sorunum yok
bazen acıyınca o merhemi sürüyorum geçiyor
doktor bana da lansinoh krem önerdi.hamileliğin son dönemlerinde kullanmak gerekiyomuş. sanırım en iyisi bu.bir de meme ucundaki çatlaklar yanlış emzirmeden kaynaklanıyomuş.
ben denedim ama yinede çatlama oluyo ama acısını hafifletmek amacıyla doktorum bana bebanten pişik kremini önerdi emzirmeye başladığımda kullanmaya başladım hem bebek için zararı olmuyo göğsümü silmeden emzirdim böylece pamukçuk olmasını engellio.eğer çatlakların dayanılmz acılar verirse yapay göğüs ucu var ondan kullanırsın zaten 1-2gün göğüs ucunu dene ama bu sıradada göğsüne bebanten kullanmayı unutma hemen geçio ben acısını çok çektiğim için biliorm.Umarım sağlıklı bişekilde doğum yaparsın bebeğine kavuşursun
bende doüumdan önce bepanten,doğumdan sonra lansinoh kullandım.ama her iki bebeğimde de çok canım yanınca bir süreliğine silikon meme kalkanı kullandım.hijyene dikkat edince(her kullnımda kaynatıyordum) bir sorun yaşamadım.ayrıca kendi sütünü sürmekde işe yarıyor
ayva çekirdeği lanonin denen maddeyi içeriyormuşş zaten. bana da doktorum söledi. kaynatıp soğutuyorsun çekirdeği jel gibi oluyormuş sonra sürüyorsun. benim 37. haftam ben de doğurunca onu yapacam inş.
kızlar ben 26 nısanda dogum yaptım ve goguslerım bastan bır hafta 10 gun catlamadı
ama sonrası gelınde bana sorun
suan oglum 4 aylık ve dun bıle aglaya aglaya emzırdım
lansınoh vs bır suru krem denedım hıc bırı ıse yramadı
sılıkon ucla emzırdım bır sure
ama en son teyzemın damadı (doktor) FıTO dıye bı krem önerdı ıyılesmesını hızladırır demıstı. ama her emzırmeden önce yıkanıo hucre yenıleyıcı bı krem hep onu kullanıyorum hala kullanmaya devam edıyorum
az önce bıle surdum
catlak oldugunda 2 gun duzenlı sur 1 hafta rahatsın bende oyle en azından yanı benım catlak devam ettıgı ıcın
kımılerınde catlak cabul gecıo ve bıo daha olmuo
krem 10 tl
saglık karnesıne faln yazdırılıo
bı sıtede okumustum fıtoyu sıvılce soru olanlar dahı kullanıo(hucre yenıleyıcı oldugu ıcın) anla yanı
nasıl etklı bende dene