anneler meme ularnzn atlamasn nlemek iin neler yaptnz

hale1903

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2009
419
4
0
36
Kahramanmaraş
yaa anne olanlar yada bu konuda bılgısı olanlar benım 9 gunum kaldı dogumuma.cocuk meme emerken gögüs uçlarının çatlamaması ıcın neler yapabılırım.benım bıldıgım bı kaç sey var ama uylumaka dogrumu bılmyıorum.karbonatlı su sürülmesini söyluyorlar.bide bebegı ilk kez emzırmeden önce gögüs uçlarına kuru sogan surup bi müdddet bekledıkten sonra yıkanıp cocuga öyle sut verırsek eger gögüs uçları çatlamazmışş ne kadar dogru bılmıyorum..bu konuda bişe bılenler varsa denenmış ve gercek deneyımlerı paylalırsanız sevınırım:ecrin_bebek:

canım ben de tahin kavanozunda üste çıkan yağ var ya onun sürülmesinin iyi geldiğini duymuştum, benim de aklımda ama denemediğim için bilemiyorum ayrıca soğanı ben de çok duydum. sen daha erken deneyeceksin. sonuçları yazki biz de öğrenelim.

karbonatli sular falah,yapma boyle seyler,her emzirmeden sonra krem sur,ve emzirecegin zamanda ilik bezle silip emzir bebegini,emzirdikten sonra gene sur,boyle boyle goguslerin alisir,catlamazlaryerimseniben

ayrica ALLAH saglikli dogum ve bebek nasip etsin canim,simdiden anali babali buyutsun diyim:Saruboceq:

lansinoh krem kullanılıyo genelde çatlamasın die
hamileliğin son günlerinde sürmeye başlayıp
emzirdiğin sürece kullanıyosun ufak ve azcık pahalı krem..
ama bebek onu emsede sorun olmuyo yani her emzirmeden önce memeni silmene veya yıkamana gerek yok
eczanelerde satılıyo
sakın soğan fln deneme

anladım teşekkür ederim arkadaşlar cok sagolun.olmazsa dedıgın kremı aldırayım ben cok sagol arkadaşım yardımalrınız ıcın..

valla ben lansinoh kullanıyorum ama inanın hiç faydası olmuyor, soğan falan da denemek istemiyorum sanki kokusundan çocuk emmeyecekmiş gibi geliyor. bu ara tahin yağına başladım bakalım belki faydası olur, yine de deneyimli arkadaşlar tavsiyelerinizi bende bekliyorum

arkadasım cıdden faydasını gormedınmı bende o kremı almaya karar vermıstım ne yapıcaz şimdii yine başa donduk

evet içeriğinde bebeğe zararlı madde barındırmayan sürdükten sonra silmeye gerek olmayan kremler vardı..adını hatırlamıyorum ne yazık ki..ben hamilelik boyunca hiç krem vs kullanmadım, ilk doğumdan sonra hiç bir konuda şikayetim olmamıştı çünkü...ama ikinci bebekte memiş uçları bi çatladı, kanıyordu her emzirdiğimde, o acı nasıl birşey anlatamam, ben ki acıya dayanıklıyımdır ama inan ağlıyordum ciğerime vuruyordu acısı...sonra annem birşey önerdi ve onunla çok rahat ettim, bir daha kanama da olmadı...balmumu aldım aktardan, koyu sarı renkte birşey, biraz sert ama erimeye müsait...neyse, onu memiş uçlarıma göre oydum...yani tam memiş o oyuğa sığacak şekilde bıçakla yonttum, ve emzirmediğim zamanlarda bunları göğüs uçlarıma yerleştirdim çamaşırın altından...bu balmumu ne mucize birşeyse açık yarayı bile anında kapatıyor! kısa zamanda düzeldi çatlaklar...emzirirken çıkarıyordum, bebeğe zararı yok, kokusu da yok...

ben lansinoh kullandım canım, inanılmaz memnun kaldım, bebeğim prematüre olduğundan ilk günden itibaren elektrikli sağma makinesiyle sağdım sürekli ayrıca emzirdim bide, düşün felaket oluyodu göğüs uçları ama lansinoh mucize gibi bi sonraki sağma ya da emzirmeye kadar tedavi ediyodu..tabii tene , bünyeye göre farklılık gösterirmi bilemem.ben çok memnun kalmıştım...

lansinoh kremi tavsiye ederim doğumdan bir ay önce falan sürmeye başladım
faydasınıda gördüm her emzirmeden sonra kullandım ve emzirirkende silmedim

ben hafif atlattım hemen geçti

hale 1903 denemeden sana yarayıp yaramayacağını anlayamazsın
sen yinede dene bunu bi çok kişiye faydalı oluyor
bunu dene olmazsa bepanten krem var o da ii geliyor

ben bütün kremleri denemiştim ama sürekli emzirdiğim için silip iyice temizlemek gerekiyordu annem hep sütümü sürdürdü biraz zaman alıyor ama çok çok iyi geldi önceden emzirirken ağlardım sonra anne sözü dinlemediğim için pişman olmuştum

canim simdiye kadar ne kremler denendi. buyuk cogunlugunda catlak var.
ben sogani duydum cevremdeki birkac kisi kullanmis ve memnun kalmis ama benim gogsum yara olduktan sonra soylemek akillarina geldigi icin bisey yapamadim. ama 2. bebegimde mutlaka deneyecegim
sende dene krem kullanacaksan bile bisey kaybetmezsin

canım benim doktorum dogumdan sonra bi krem vermişti onu sür dedi hiç bir işe yaramadı okadar çok acıyordu ki emzirrken gözümden yaş geliyordu.ama bol bol emzire emzire alışıyor.çok zorlansanda emzirmeyi bırakma muhakkak acıyıp sonra geçecektir.bepanten bana daha iyi gelmişti eger çatlarsa bi dene istersen..ama dediğim gibi sonunda gögüs uçları alışıyor..bol bol emzir canım..saglıklı dogumlar dilerim allah bir avazda kurtarsın..

Biryerlere daha yazdım ama yine yazayım...
kızımı 11 ay emzirdim,ne benim göğüslerimde yara,çatlak oldu,
ne de kızımın ağzının içinde pamukçuk oldu...
yaptığım şey;kaynamış soğumuş suyun içine karbonat atıp karıştırmak,
ve o karışımı her emzirmeden önce ve sonra göğüs uçlarıma ayrı ayrı pamuklarla sürmek,
tek yaptığım budur,tecrübe ile sabitir...
sevgiler...

karbonatlı suyu suan benım abımın eşi yapıyor yenı dogum yaptı ama bır faydası oldumu olmadımı anlayamadık hala emzırırken aglıyor gogus ucları cok çatladı yanı ben karbonatlı suyu denemıcem yaa..soganıda bırkac kısı denemıs burda hepsı memnun olmazsa onu denerım oda işe yaramazsa krem alırım.öyle yada boyle çatlıyormus ama amacım acıyı aza ındırmek

benimde iki haftam kaldı banada sağlık ocagndaki ebe suyu kaynatıp sogut hergün o suylan gögüslerini yıka,yıkadıktan ve her emzirmeden sonra sütünden kahverengi kısıma sür ayrıca bebegin kahverengi kısmı tamamen agzına almasına dikkat et catlamsına bir nebzede olsa hafifletir demişti

eczanelerde saf lanolin var çok iyi benim gögüslerim yarıldı kanadı onu kullandım çok iyi geldi 2 günde iyileşti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…