Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Arkadaşlar 2 aylik bebeğim var ve gündüzleri nerdeyse hic uyuşmuyor ya kucagimda ya da memedeyken uyuyor yerine koyunca uyaniyor. Yalnizim Esim işinden dolayı nerdeyse 2 güne bir geliyor. Ve ben çok yoruluyorum. Yemek yiyemiyorum çok yiprandim. Bir de burada kimsem yok yardima gelebilecek. Ayni süreçleri yasayan arkadaşlar nasil atlattiniz bu dönemleri kizimi nasip daha uzun sure uyutabilirim yardimci olursaniz sevinirim.
Arkadaşlar 2 aylik bebeğim var ve gündüzleri nerdeyse hic uyuşmuyor ya kucagimda ya da memedeyken uyuyor yerine koyunca uyaniyor. Yalnizim Esim işinden dolayı nerdeyse 2 güne bir geliyor. Ve ben çok yoruluyorum. Yemek yiyemiyorum çok yiprandim. Bir de burada kimsem yok yardima gelebilecek. Ayni süreçleri yasayan arkadaşlar nasil atlattiniz bu dönemleri kizimi nasip daha uzun sure uyutabilirim yardimci olursaniz sevinirim.
gece uyutmasaniz gündüz biraz daha uyur mu acaba. Ama bu seferde gece uyumamaya alıssır. Uyku eğitimine baslasaniz çok mu erken ki
Öncelikle Allah yardimciniz olsun belki bebeginizin gaz sancısı vardır bunu tespit edip gidermeye çalışabilirsiniz yarim kundak yapabilirsin belki ellerini hareket ettiremeyince uyanmaz dua et bol bol Kur an dinlet ne bileyim önce neden uyumadigini tespit et iste rahatlatıcı çaylar var aptamil , humana gibi doktoruna sor kullan emin ol bitiyor geçiyor insan vaktin ne zaman geçtiğini anlamıyor bile bir Bakmışsın anne diye peşinde geziyor.
Yeni nesil bebekler böyle galiba
Arkadaşınki 5 aylık geçen gün ne uzun uyudu 40 dakika diyor
Valla benimki zor uyurdu ama uyuyunca 2 saat uyurdu
Neden uyandığını bulmaya çalışın
Acıkıyor mu gazı mı altını mı kirletiyor gürültü mü oluyor
Uyanma sebebini bulup çözüm üretmeye çalışın arkadaşınki gazlı olduğu için uyanıyor mesela
Belki yeterince ememiyor Emince hemen uyuyorsa acıkıp kalkabilir
Aynı dönemi tam 6 ay yaşadım hatta 9 diyebilirim. Ama bir çare bulamadım zamanla kendiliğinden düzeldi
4 aydan kucuk bebeklere uyku egitimi verilmez. O yuzden tek yapabileceginiz karnini tok altini temiz tutmak ve gazini almak.
Kendi deneyimlerime hic girmeyelim, benim kizim kolikti 1 yil boyunca en uzun uykusu yarim saatti, zombi gibiydim, postpartium depresyona girdim... neyse benimki gibi binde bir cikar, korkutmayayim, demek istedigim o yasta bebek nasil uyutulur pek hakim degilim. 4 aydan sonra tracy hogg un bebek bakim sorunlarina mucize cozumler kitabinda anlattigi uyku yontemlerini kullanabilirsiniz, normal cocugu olan anneler cok memnun kalmisti.
Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Benim kızım 5 aylık o da öyle gündüz neredeyse hiç uyumuyor kollarım kopuyordu. Bir ay sonra fln düzene girer. Yani kendi kendineyerde oyalanmaya baslar ama uyumaycaksa uyumaz
Cnm allah bağışlasın benimkiside 2 aylik geceleri yaninda mi yatiriyorsun kokuna alismis olabilir gunduzleride seni istiyordur ben kollarını bağlıyorum gaz giderici metsil damla veriyorum uyuyor ama geceki gibi derin uyumuyor tabi
Atanamamış Kapıönüteyzesi
Pro Üye
"Bebek Bakım Sorunlarına Mucize Çözümler" bu kitapla çözdüm. 2 aylıktan beri uyku sorunu yok, kendi kendine uyuyor. Oğlum 4 yaşında ve ne tuvalet eğitiminde ne de yemeğinde sorun yaşadım.
Çok faydasını gördüm kitabın tavsiye ederim.
Gaz sorunumuz yok çok şükür. Geceleri saat 12 de anca uykuya dalabiliyor. Sabah da 10 dan sonra doğru düzgün uyumuyor. Yanima almiyorum gece beşiğinde uyuyor. Kundak demedim bana misin demedi. Çok hareketli kollarini cikarmaya calisirken uyaniyor bu seferde.yüzüstü yatirmama ragmen uyuyamiyor ama uykusunun olduğu her halinden belli.
Evet arkadaşlar kizin an itibariyle kurulu saat hgibi yine 12 de uyudu. 2 aylik bir bebek gündüz hic uyumadan nasil buyur ki. Şöyle bir ayrinti var bizde kizim ayina gore çok ilerde görenler 4 aylik zannediyor. Hem kilosu ve boyu hem de davranislari. Acaba bunun da etkisi olabilir mi.
A
Ayni durumdayiz ayniii
Bende de kimse yok ve kucaktan baska biryerde uyumuyor yemek yiyemiyorum tuvalet desen kosarak git gell
Yemekde kismet ne cikarsa ne atarsam agzima o kadar o da ayakta
Gecicek diye beklemedeyim hala hafif cildirmalar geliyor tabi uzerine regl de olmayinca hala 5. Ayimiz bitti
Aglayinca da kiyamiyorum icim parcalaniyor
Herkes uzaktan akil veriyor ama uyuyunca yatir hemen die sonra uyanincaa aaa bu cocuk uyku sevmiyor hay allah oluyor sonra gene sen bakiyorsun tabi uyumus uyanmis kimin umrunda
Biraz uyuyunca en azindan kucakda falan ama dinleniyosun