Anneler lütfen bakabilir mi

• Konu Sahibi Konu Sahibi Madamu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Madamu

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2019
2.835
3.331
133
Merhabalar 12 aylık bir bebeğim var.Biliyorsunuz kış hastalık için çok tehlikeli bir mevsim.Bebegim aşırı sosyal bir bebek herkesin kucağına gitmek istiyor.Hep bu şekildeydi.İlk zamanlar buna engel olmaya çalıştım ama dışarıda gören insanlar bile gelip sevmek istiyor bebeğim sürekli onlara böyle gülücükler atıp seslenince.bu duruma müdahale konusunda hep muallakta kaldım.

velhasıl konumuza gelecek olursak kafamı dinlemek için ailemle köy evine geldik.Akrabalar ziyarete geldi.İclerinden birinin çocuğu atesliymis bugün ev Boğazları şişmis önce geldi bebeğimi sap diye öptü çocuk.Annesi daha sonra söyledi.Beynimden kaynar sular aktı.Ben bu kadar dikkat ederken hasta olduğunda ya da bebeğim hasta olduğunda evden çıkmıyoruz.Bu nasıl bir düşüncesizlik.Canım cok sıkıldı alınacak diye bir şey diyemedim.Eskiden olsa söylerdim ama birkaç yıldır huyum değişti kimsenin kalbini kırmayayım moduna büründüm.
gelen giden burda bebeğimi sap sup öptü.bir girdim içeri bir tanesi çizgi film açmış dedim çizgi film tarzı şeyler izletmiyoruz diye kapattırdım.Samimiyetin dozunu kacırmanın lüzumu var mı.Öpmeyin desem herkes alınacak.cocuk hasta o dahi öptü sonradan öğrendik hasta olduğunu.

Siz bu durumlarda nasıl davranıyorsunuz.Samimiyet adı altında bu kadar düşüncesiz insanlara kırmadan bebeği öpmenin tehlikeli olduğunu anlatabilmek mümkün mü ? Sizler bu öpme konusunda ne düşünüyorsunuz ve nasıl davranıyorsunuz ? Bebeğim ağlasa kimseye gitmese sorun yok herkese gitmek istiyor hayır desem olmuyor.Nasıl olacak bu iş

1 yaşında çocuğu bağlamanız lazım durdurmak için. Ancak hiçbir yere çıkmayarak çözebilirsiniz.

Kış günü köye gittiğinizde akrabalar koşa koşa geliyor maalesef. Ben küçük bebekle hiç böyle bir yere gitmedim. Engellemenin yolu yok,hangi birine laf söylenir ki. İlla biri gelir öper mıncıklar çocuğu. Keşke gitmeseydiniz

Ayy sorma aynii durumdayiz ama ben cekinmiyorum söylüyorum lafımı alıyorum bebegimi ellerinden

Hasta biri öpmesin bebeği. Alınan alınsın.
Takılmayın böyle şeylere. Evet sevmek istiyorlar ama ortalık salgın hastalıklarla dolu.
Kesinlikle hasta olan biriyle aynı havayı bile solumasın.

böyle olacağını bilsem gelmezdim hadi ben kendi evime geldim hasta çocukla nereye geliyorlar ben anlamıyorum.hasta olacak diye aklım gidiyor bebekle hastalık atlatmak ne kadar zor

böyle olacağını bilsem gelmezdim hadi ben kendi evime geldim hasta çocukla nereye geliyorlar ben anlamıyorum.hasta olacak diye aklım gidiyor bebekle hastalık atlatmak ne kadar zor
İnsanlar düşüncesiz maalesef. Onlar düşüncesiz diye biz evlere kapanmak zorunda kalıyoruz.

Benimki de öyleydi. Zamanla içgüdüsel olarak insanları ayırt etmeye, bazılarına yanaşmamaya başladı. Özellikle istemediğim insnalar oluyodu nasıl mutlu oluyodum malesef svunma mekanizmanız tekrar devreye girmek zorunda. Kimseyle bu konudan kavga etmenize gerek yok ama bi kaç kere öpmeye karşı olduğumuzu söylerseniz bi dahakilerde temkinli davranılacaktır. Özellikle hem kendi hem eşinizin ailesine mutlaka öpmek konusunda, hastalık kapması konusunda endişeli olduğunuzu söyleyin. Belki size bu konuda yardımcı olurlar. Ayrıca çocuğa bişey diyemezsiniz belk iama annesine hasta olduğunu söylediğinde neden çocuğumu öpmesşne izin verdiğini sormadınız? Şöyle bişeyde deneyebilirsiniz. Ortalık yerde annenize falan yakın birine öpülmesinden rahatsız olduğunuzu söyleyebilrsiniz. Kızım sana söylüyorum gelinim sen anla durumu. Ama bunları hep kırılırlar diye söyleyemiyorum dediğiniz için söylüyorum. Bence öpen insanların yüzüne direk annesinden izin almadan bi çocuğu nasıl öpersin? Diye çıkışılmalı. Öyle anlıyorlar. He bi de çocuğunuzu her öpmek istediğinizde, sarılmak istediğinizde, kucağınıza alırken izin isteyin ondan. Yakın çevrenizi de buna dahil edin babasını bile. Hayır derse ya da yanaşmazs aasla zorlamayın. Böylece bebeğiniz istemediğinde hayır cevabı verebileceğini, istemediği insanlara yaklaşmama seçeneğinin olduğunu öğrenir. Mahremiyet eğitimi açısından da ilk adım sayılabilir bu.

Alınanlarla mücadele nasıl ediyorsunuz.Esim başımın etini yiyor şimdi hasta burda ne işleri var diye
Alinan alinsin küsen küssün yavruma birsey olunca hepsi iki dakika vah tüh diyecek kimse kendinden oldugunu geçtiğini düşünmeyecek yanan ciger benim aci ceken beden yavrumun ki olacak hic kimse umrumda değil benim korumam gereken bana muhtaç bir yavrum var

En başından geliştirecektiniz bu savunma duvarını "biz sarılmıyoruz, biz öpmüyoruz " gibi. Bebeği öpme gibi söylemler itici gelebilir insanlara ama biz kimseyi öpmüyoruz malum hastalıklar falan diyince millet bir durup düşünüyor sonra bir daha olmuyor.

O kadar haklısınız ki eskiden çatır çatır söylediğim şeyler şimdi zor geliyor.Anneme kalsa bir şey yok çocuk üşütmüş annemin pervasızlıgı da beni hayrete düşürüyor akrabalarını görünce

Onda da hata var. Kimsenin pervasızlığı sizi bağlamaz siz istemiyorsunuz ötesi olamaz. Eğer çevreye karşıda böyle bi tavır takınırsanız ağzınızla söylemenize gerek kalmaz anlarlar zaten. Ayrıca akraba çevresi ya birine çıkışsanız hepsi öğrenir zaten merak etmeyin 1-2 kereden sonra herkese yapmanız gerekmeyecek. Ne bileyim biriyle bu konu açılır bişey olur orda bi arkadaşımın çocuğuna böyle yapıyolardı çocuk hastanede yattı hasta olup başımıza gelsin istemiyorum falan dersin mesela. Yeter ki sınır koymak iste. Bence pasif agrasif davranmaya gerek yok ama direk çat diye yüzlerine söyleyin. Öyle insanlar böylesini anlar. Söylediğimde oldu bu arada. En temiz çözüm yüzlerine söylemek

Eve gelecekler olursa bizim telefonda konusurken istedigin birsey var mi fln diye soruyorlar veya seni yormazsak fln diyorlar ya ben orda diyorum ki hastaniz yoksa bana gerisi yuk olmaz diyorum herkes basta bozuluyor hatta plani iptal eden oluyor cocugun burnu akiyor diye vs ben boyle buldum. Ama yapacak olan desen de yapiyorsa vebali boynuna. Benimde basima geldi defalarca artik yüzümü kararttim

Hasta kimse yok dimi diye sorarım anneme ben topluluk geleceği zaman gelene kadar kimse hasta değildi güya gelme ihtimallerine karşı yine de sormuştum.Siz yine kibarca söylüyormuşsunuz anlamayan emin olun kibarlıkla söylenilse de anlamıyor.Benim bebeğim erken doğum.Aylarca kimseyle görüşmedim kimseyi kabul etmedim.bebegimin elini elledi çocuklar yazın kalktım bebeğin ellerini yıkadım çünkü çocukların el yıkama alışkanlığı yok dışarıda hayvanlarla eşyalarla oynuyorlar eve gelince asla el yıkamıyorlar.Bebegi alıp elimi yıkadım diye annesi bozuldu.yine aynı annenin vakası

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…