Anneler İthafen...

elif_isra

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2007
253
75
96
42
Elazığ
Herkes unutsa da o unutmaz seni: Ölsen de, kalsan da, gitsen de, kaybolsan da. Kimse kalmasa da seni seven, süreklidir onun sevgisi:

Kırsan da, incitsen de.

Herkes sildiğinde bile, kalın ve büyük harflerle yazılıdır ismin onun kalbinde.

Herkes gittiğinde bile, yanındadır, ya bedeni, ya ruhu ile.

Herkes düşmanın olduğunda da savunur seni, herkes dalkavuğun kesildiğinde de vurur yüzüne hatalarını.

Unutsan da unutmaz, gitsen de kalır seninle.

Silsen de ismini, ismin onun gözünde yazılıdır.

Düşman olsan bile, dosttur sana.

Yabancılaştığında herkes ve her şey sana, o en yakınındır. Çaresiz kaldığında, çarendir, sırf varlığı ile. Elin boşta kaldığında elini tutandır, gözlerin yaşardığında ağlayacağın bir omuzdur o.

Cisimleşmiş rahmet, somutlaşmış şefkattir.

Babasının kızıyken ne olursa olsun, senin annenken budur. Annesi olmadığı biri için kim olursa olsun, ne kadar kötü, ne kadar unutkan, ne kadar vefasız, ne kadar nankör olursa olsun, senin annen olarak budur.

Budur, hayatı kolaylaştıran, hayata alıştıran, hayatı sevdiren.

Budur, ayaklarının üstünde 'day day' durduran, ilk adımı attıran, ilk kelimeyi söyleten.

Evi ev yapan, memleketi memleket.

Yanındayken, kıymeti bilinmeyenler listesindedir. İsmini oradan çıkarmak için, önce senin evden çıkman gerek. Önce 'day day' duramayıp düşmen, yaralanman gerek. Önce kaybolman, ağlayarak kucağına varman gerek.

Sonra düşünmen, hissetmen gerek.

O rahmeti, şefkati; o, anneleştiğinde melekleşen insanı tanıman gerek.

Maddeleşmişsen mânâya, anlamsızlaşmışsan anlama, hayvanlaşmışsan insana, yokluğa yakınlaşmışsan varlığa yanaşman gerek.

Hissettikten ve anladıktan sonra söylemen gerek:

Seni seviyorum anneciğim.

Elif isra paylaşımın için teşekkürler.
Anne olduktan sonra daha bir annemi anladım. BEN ANNEMİ ÇOK SEVİYORUM.

Elif isra paylaşımın için teşekkürler.
Anne olduktan sonra daha bir annemi anladım. BEN ANNEMİ ÇOK SEVİYORUM.

Ben de aynı şeyi söyleyecektim tam... Anneliği anlamak için anne olmak gerekiyor. Bu kadar kutsal başka bir duygu var mı bilmiyorum.

ne güzel anlatmışsın anneliği,eminim sen de çok mükemmel bir anne olacaksın.sağol paylaşımın için..

ELLERİNE SAĞLIK ARKADAŞIM ÇOK GÜZEL YAZMIŞSIN BENİMDE ÇICUĞUM OLDUKTAN SONRA DAHA İYİ ANLADIM ANNEMİ BENDE ANNEMİ ÇOK SEVİYORUM senağlama :asigim:

elif eline yüreğine sağlık...bende annemi çok seviyorum vede çok özledim.3.5 yıldır görüşmüyoruz.bi türlü affetmiyo beniii(

elif eline yüreğine sağlık...bende annemi çok seviyorum vede çok özledim.3.5 yıldır görüşmüyoruz.bi türlü affetmiyo beniii(

senin adına üzüldüm ... konu nedir bilmem ama lütfen pes etme kendini affettirmeye çalış ,sende annen gibi bi annesin ve annelerin evlatlarına isteselerde darılıp gücenenemeyeceklerini çok ii bilirsin dimi? rabbime şükürler olsun ki çok mükemmel bi annem var,ben daha anne olamadım ama seni anlayabiliyorum... bu arada nasılsın neler yapıyosun?

okuyunca gözyaşlarıma hakim olamadım keşke şuan yanımda olsada ona bir sarılabilsem kokusunu içime çekebilsem.annelerinizin kıymetini bilin kızlar;(

çok güzel bir yazı yüreğine sağlık okurken çok duygulandım benimde annem ve bir kızım var ALLAH onların eksikliğini göstermesin inşlh,yarın anneler günü tüm annelerin anne olacakların bu özel günü de kutlu olsun..

yüreğine sağlık gerçekten çok güzel..ve annenin kıymeti anne olunca daha iyi anlaşılıyor..annem bekarken hep derdi bana "anne olunca anlarsın beni" diye..şimdi anlıyorum tam anlamıyla..anne gibisi varmı..evet dünyada karşılık beklemeden verilen sevgi anne sevgisi ve gerçek aşkın ne demek olduğunu anneler bilirmiş..
bütün annelerin anneler günü kutlu olsun...rabbim bu yüce duyguyu her isteyene yaşatsın inşallah..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…