• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anneler Bir bakar mısınız? Oğlumun bu huyu beni çok Yoruyor :((

ZeytinKek

Guru
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2008
3.183
1.093
373
****Oğlum henüz 1,5 yaşında ve yerden ne bulursa ağzına götürüyor .. Sürekli gözlemlemek zorundayım . Mümkün değil onun arkasından yürüyemiyorum hep bir adım önünden gözetliyorum ..

Taş - toprak - böcek - kağıt ne bulursa .. Ödüm patlıyor ben görmeden tıkanıp kalacak diye .. Zaten normalde çok hareketli bir çocuk , dışarıda mahvoluyorum . Bu konu için bir doktorla görüşmek niyetindeydim vazgeçtim çünki çevremde çoğu kişi büyüdükçe düzelecektir diyor .. Siz de bu şekilde çocuk büyüttünüz mü ??

Tatlım bu çocukların hemen hemen genelinde yaşanan bir şey.
Çocuklar keşfetmek adınamıdır yoksa refles olarakmı bilemiyorum ama buldukları herşeyi ağızlarına götürüler.
Benim oğlumda emekliyorken yerde yürüyen bir karafatmayı yakalayıp gözlerimin içine bakabaka yemişti:1shok:
Hayatta en korktuğum canlı olan o böceği yemesini kanım donarak sadece seyredebilmiştim:1shok:
Sadece anneme bağırabildiğimi hatırlıyorum
Anneeeeeeeeee bu çocuğu al nasıl temizliyosan bana öyle geri ver diyekaydirigubbakcemile3
Şimdi gülerek anlatıyorum ama o gün yaşadığım dehşet anlatılır gibi değildikaydirigubbakcemile3

aman allahım karafatma olayını taş böcek okudumda çok tırstım yani 8 aylık oğlum var gözüm korktu iyi günlerimin kıymetini bileyim eniyisi çocuk büyütmek büyüdükçe zorlaşıyor sanırım

canim hemen hemen her cocugun huyudur bu,,,ama fazlasi demir eksikligi ile alakalidir,,,bi doktora gotur istersen,,,,,,,,,,a.s.

taş toprak kagıdı nerden buluyor sorması ayıp :))
bende sakzları yutarmısım sakız vermıyorlarmıs

madem boyle yerlerı temız tut yani hıc bır esya bırakma bı halı olsun yerde yıyecek bır sey bulamasın

ayyy bizde ayni durumlari yasadik (böcek olayi haric iiiiiyyhh) yani her buldugunu agzina aliyordu.
Simdi ise elinden cipsi felan yere düsünce egilip yerden aliyor, uyarmama ragmen vazgecmiyor bu huyundan. Oglum 2,5 yasinda. bende nasil vazgecirebilirim bilmiyorum.
Birde benim oglumda cok hareketli, disari cikmak resmen eziyet oluyor bana....

canım bizimki de öyle,hatta karıncayı bile almaya çalışıyor,alsa hemen ağza gidecek,günde 2 kez ev süpürmekten yoruldum

taş toprak kagıdı nerden buluyor sorması ayıp :))
bende sakzları yutarmısım sakız vermıyorlarmıs

madem boyle yerlerı temız tut yani hıc bır esya bırakma bı halı olsun yerde yıyecek bır sey bulamasın

**** taş - toprak - kağıt vs.. dışarıda bulunuyor isterseniz sokağı da temizleyim :kızgın: onun dışında ben zaten evimde temiz titiz bir hanımım .. :umursamaz:

canim hemen hemen her cocugun huyudur bu,,,ama fazlasi demir eksikligi ile alakalidir,,,bi doktora gotur istersen,,,,,,,,,,a.s.

canım bu durum için tahlil yaptırdım ama demir eksikliği yok herşeyi normal . Bakalım zamanla düzelir İnşallah :Saruboceq:

ayyy bizde ayni durumlari yasadik (böcek olayi haric iiiiiyyhh) yani her buldugunu agzina aliyordu.
Simdi ise elinden cipsi felan yere düsünce egilip yerden aliyor, uyarmama ragmen vazgecmiyor bu huyundan. Oglum 2,5 yasinda. bende nasil vazgecirebilirim bilmiyorum.
Birde benim oglumda cok hareketli, disari cikmak resmen eziyet oluyor bana....

Üfff ya 2,5 yaşında ve hala bu durumu devam ediyor demek . İnsan sürekli takip etmekten yoruluyor .

En önemlisi dışarıda rezil oluyorum , geçen gün parkta ağzına bişey aldığını fark ettim hemen çıkarmak istedim. Çıkardığımda buz kestim bir baktım ki cam kırığı kafamçokkarıştı .. Aklım başımdan gitti . İnanın dışarı çıkma hevesim kalmadı

Bir arkadaşıma - akrabama gitsem de aynı şey , sürekli takip :çok üzgünüm:

çocuk büyütmek gerçkten zor..sağolsnlar hep peşilerinde olmak gerekiyor.en genede doktora danış derim.belki başka bi vitamin eksilkliği vardır.yada ne yapabileceğiniz ile ilgili bilgi verir..

benim kızım 11 aylık ve aynı şeyleri bende yaşıyorum ne bulursa ağzına bazen eğilip yerden ağzıyla almaya bile çalışıyor balkonda ağzıyla karınca yakalamaya çalışıyo pis kızım yerler yapma diyorum söylemeyede devam edicem anlaşılan

aynı canım ayın ..benim oğlanda öyle büyüdü..merak etme zamanla düzelecek inşalah.tabi ibraz sabır lazım..sabır kalırsa ....benim sabır mabır kalmadı valla.psikolojim bile bozuldu..tedavi görüyorum ..çok zor çocuk büyütmek ..insanın ömrü tükeniyo valla...

Benim oğlumda aynen seninki gibi oyun parkına götürüyorum ne bulsa ağzına atıyor peşinde dolaşmaktan bıktım bugüne kadar böcek hariç birsürü şey yedi evi istediğin kadar temizle nasıl olsa dışarıda buluyor birşeyler şimdilerde dışarıda oyun oynayacağı zaman eline küçük kraker vs. birşeyler veriyorum ilgisi dağılıyor o zaman

canım Allah kolaylık versin öncelikle..yazılanları okudum da..çocuğun gayet normal ve yapması gerekeni yapıyor...tanımaya çalışıyor..onların bu yaş dönemi oral dönemleri ve tanımak adına herşeyi ağızlarına alacaklar..sonra cinsellik dönemleri baş gösterecek:) sonra okuldu,bluğ çağı,ergenlik...off off biz annelerin işi zor vesselam:)))
benim de oğlum 4,5 yaşında,benzer şeyleri yaşadım.herhangi bir vitamin eksikliği olduğunu sanmam.dediğim gibi tanımak için ağzına alacaktır.yapacağın tek şey iyi gözlemlemek.sen evini istediğin kadar temiz tut o gözünden kaçan pis birşeyleri bulmayı başarır:)))
benimki bir gün eski masa üstü saatinin arkasındaki çevirme mandalını yuttu,ee çıkmasını bekledik:))dediğim gibi önemli olan ona zarar verecek şeylerden korumak....gerisi sabııır sabıııııııırrrr:))
sağlıcakla kal

Back