Bebek Beslenmesi anneler banada yardimci olurmusunuz lutfen

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

bebegimyagmur

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2011
281
0
66
İngiltere
kizlar yardiminiza ihtiyacim var lutfen bildiklerinizle yardimci olursaniz cok sevinirim.
sizler cunki doktorlarmizdanda sorup ogreniyorsunuz burda boyle bi sansim yok malesef
benim kizim 6.5 aylik ve bi kac hafta once ek gidaya basladim ben ingilterede yasiyorum ve tabiki burdaki hemsirelere sorunca cevaplardan tatmin olmuyorum pek bilgisizler sorum suki bu aylarda kiyma et balik gibi yiyecekler verebilirmiyim bi zarari dokunurmu? ve ben yemek olarak bir gun sebze puresi diger gun tarhana veriyorum kati sekilde yapiyorum bunlardan haric ne verebilirim veya verdiklerim yeterlimidir? birde ben hic meyve suyu vermedim hep puresini verdim suyunu nasil cikartiosunuz acaba? tesekkurler

Son düzenleme:
meyveyi cam rende ile rendele,sonra temiz bir tülbentle sık suyu çıksın..diğerleri için kaç ayda başlanır tam bilmiyorum ama ben 8. ayda falan başlamıştım..sebze püresi muhallebi yoğurt,meyve,kahvaltı karışımı..bunları verdim ilk 2 ay kadar..internetten 6 aylık bebek menülerine de bakabilirsin..

Bizim doktor 6. aydan itibaren iki kere çekilmiş kıymayı sebze çorbalarına karıştırabilirsin demişti. Balık ve tavuk için ise 8. aydan sonra dedi.
Senin şu anda menüne yoğurt eklemen iyi olur, o önemli, evde mayalanmış olması gerekiyor. günlük sütlerden mayalıyorum ben, her gün taze olarak.
sabahları kahvaltı olarak, bebe bisküvisi ya da ekmek içi ufalayıp, labne peyniri, bir çay kaşığı tereyağı, pekmez karışımı veriyorum. doktor tavsiyesiyle. Geceleri de tok tutması için muhallebi verin dedi doktorumuz. tabi aralarda da emiyor.
Ek gıdalara geçişte önemli olan vereceğin her yeni gıdayı az az dene bir kaç gün, alerji vs. çıkmazsa yavaş yavaş artır.

bizim kız 5 aylık ve banada doktor bu ay meyve püresi,yoğurt ve prnç unuyla muahllebiye başlıcaz dedi.bildiğim kadarıyla 6.ayda kahvalltı için devam sütüyle hazırlanmış 1-2 bebek büsküvisi 1 kaşık tuzsuz peynir yumurtanın sarısı 8/1 (ilk gün-beyazı 1 yaşından sonra) ve pekmez katıp kahvaltı hazırlanıyor. sebze çorbası olarak haşlanmış patates,havuç kaynatılıp blendırdan geçirip veriliyor.alıştıktan sonra içine mevsim sebzeleri katılabiliyor.bildiğim kadarıyla et,kıyma vs.şeyler 8-9. aylarda başlanıyor. meyvelerin sularını cam rendeyle rendeleyip temiz bir tülbentten geçirip verebilirsiniz ayrıca. internetten menülere bakabilirsiniz.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…