Anneler bana emzirme pozisyonu tavsiye edermisiniz?

aysun444

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2007
1.547
21
116
Çorum
Arkadaşlar malum tatil geliyor yakında ailelerimizin yanına gideceğiz. arabayla uzun yola çıkacağız ve ben şimdiye kadar(bebeğim1,5 aylık)sadece bir pozisyonda bebeğimi emzirdim. O da şöyle; kanepeye oturuyorum bağdaş kurarak, bacaklarımın üstüne yastık alıyorum, bebeğimi öyle yatırıyorum ve emziriyorum..
Başka nasıl emzirebilirim gittiğim her yerde bağdaş kurup bacağıma yastıkmı alıcam.
Misafirlikte, markette, arabada napabilirim acaba. Siz kullandığınız pozisyonları yazın ben bi uygulayarak bakayım...
Bu arada nedense bebeğim memeyi alınca 2 dk kadar emiyor sonra sinirlenerek bağırarak bıırakıyor sonra tekrar delirmiş gibi memeye saldırıyor ama tekrar bağırarak ve ağlayarak bırakıyor. hemen bacaklarım üzerindeki yastığın tersine diğer memeye veriyorum bebeğimi ondada aynı, 2dk kadar emiyor sonra sinirlenip bırakıyor, tekrar açlıktan ölmüş gibi saldırıyor sonra tekrar kafasını çekip ağlıyor.. anlamadım gitti:1no2:. Var mı neden olabileceğine dair tahmininiz ve çözüm öneriniz.fisfisfis

Kimse cevap yazmamış ben de çok merak ettim emzirme şekillerini. Ben de genelde senin gibi emziriyorum yastıksız kolum çok ağrıyor.Diğer soruna gelince benim bebeğim de son bikaç gündür aynı şekilde davranmaya başladı yani emerken ağlamaya başlıyor emzirmeye çalıştıkça daha da sinirleniyor sonra da susturabilene aşkolsun fisfisfis başta sütün yetmediğini düşünüp baya moralim bozuldu mama vermeyi denedik falan ama sonunda buldum.Uykusu gelip te uyuyamayınca böyle sinir yapıyor bizimki.Artık hiç emzirmek için ısrar etmiyorum önce biraz uyutuyorum sakinleşince zaten yarım saat sonra uyanıp emmek istiyor. sende bi dene istersen.Sinirliyken emmiyorlar daha da sinirlenip çok ağlıyorlar.

canım gaz sancısı olabilir ben çok çektim o konuda aç gibi emmek istiyor verincede alıp bırakıyor ve de sürekli ağlıyor

merhabalar
ben yastık kullanmadım hiç, genelde oturur pozisyonda kolumda emziriyorum, kolumu kıvırıp bebeğin başı dirseğin iç kısmına gelecek şekilde emziriyorum (böyle anlatması da ne zormuş yaa) , özellikle arabada işe yarıyor benimkinin arabada emme gibi bir huyu var da.. bu arada kolun ağrımaması kolunun altına yastık koyabilirsin opuyorumnanaktan

canım gazdan olunca anlıyorum ıkınıyor ama anlattığım bu durumda ıkınma yok....

bu arada emzirme şekillerini yazarken bacaklarınız ne durumda oluyor onuda yazarmısınız.

ıkınmasa bile gazdandır cunku benım oğlum da aynı seyleri yaşadı. emerken ağlıyodu sonra kendini sıkıp pırt yapıyodu o zaman rahatlıyodu

pozisyona gelince ben en rahat pozisyonun yatarak emzirme olduğunu düşünüyorum ve evdeyken yatarak emziriyorum. gezmedeyken kanepede oturup ayaklarımı sarkıtarak.

Canım şu yatarak emzirme nasıl oluyor bana bi anlatın ya, yan mı duruluyor bebeğin altına bişey konuluyormu. Kendi kendime evirip çevirip bişeyler yapmak istemiyorum çünkü bebeğim ağzından memeyi çıkardımı öyle sıkı kapatıyorki bidaha açabilene aşkolsun o yüzden emzirmelerimde öyle rahat rahat pozisyon kendi kendime deneyip bulamıyorum.

Gezmedeyken kanepede oturup ayaklarını sarkıtarak emzirdiğinde bebeği kolunamı yatırıyorsun, kolun yorulmuyor mu öyle. iki elinde dolumu oluyor bu pozisyonda. yani bir elin bebeğin altında diğer elinlede memeyimi tutuyorsun..
Ayy çok garip oldu, uzun zamandır üye olmasam erkek zannederdiniz beni, bir sürüde lafı işitirdim:roflol:

ya birde çok boğulacak gibi oluyor bebeğim, her emzirmede genzine mi kaçıyor yoksa nefessizmi kalıyor bilemiyorum ama en az iki defa nefes alamıyor hemen dikleştiriyorum, sütümde öyle çok fazla değilki sütten diyeyeim.. Herkesinmi bebeği böyle oluyor acaba, yoksa benimpozisyonumla mı ilgilidir sizce.

aysuncum bende süt biriktiği zaman boğulacak gibi olurdu,başka neden olur bilemiyeceğim,memeni ağlayarak bırakıyorsa gazdır kesin.Ben bacak bacak üstüne atarak emzirdim hep,sanki yatarak emzirmek çok sağlıklı olmazmış gibi geliyor.

Bak arkadaşım,bebek memeyi emerken süt hemen gelmez,belli bir süre çekiştirip emmesi gerekiyor ondan sonra süt coşarak geliyor,sonra da gulp gulp afiyetle emiyor memeyi o küçük harika şeyler,sinirlenmesi genellikle bu 5-10 dk lık arada oluyor,emzirme olayına gelince:arabada da emzirdim,yatarak da emzirdim,biyerlere gittiğimizde de emzirdim,deneme yanılma yoluyla sen buluyorsun zaten en rahat pozisyonu.(Ben onun sinirini seveyim.)Allah kolaylık versin tüm annelere.

aynı şeyi geçen hafat bizde yaşadık
tam emiyor birden birakıp ağlamaya başlıyor. Ama ağlayınca sakinleşmesi ne mümkün ne yaptıysam durduramadım sonra biraz sakinleşip tekrar emmeye başlayınca aynı şey o gün delirdim resmen sonra akşam aldık acile çocuk dr.una getirdik oda gazı var dedi. Sap Simplex ver dedi ayriyetten bebek rezene çayi içirsem faydası olurmu dedim. Gerçi benim bebeğim rezeni çayini hiç sevmiyor içtiği an hepsini geri çıkarıyor ama zorlada olsa içirmeyi göze aldım. Dr.da onun çok faydası olmaz sen kendin still tea iç dedi onun bebeğine çok faydası olacak dedi ve akşam eve gelir gelmez çaydan içtim inanki emdikten sonra bebeğim bi rahatlı gaz maz kalmadı o günden beri hergün içiyorum rahatız çok şükür
emzirme pozisyonuna gelince normal oturuyorum koltuğua koluma alıyorum yani dirseyime öyle emziriyorum. Genelde yastık kullanmıyorum. Eğer dışarda biyerdeysekte bi tülbent atıyorum üzerimize öyle emziriyorum. İlk başlarda çok çekiniyordum ortalıkta biyerde emzirmeye ama napim heryerde bebek bakım odası olmuyor heleki açık havada nerde bulacan bende öyle bi çare buldum napim

Ben bacak bacak üstüne atarak emzirdim hep

Canım bacak bacak üzerine atınca altına yastık koyormusun, nasıl tutuyorsun bebeği iki elinde kullanımda oluyormu yani, ben denedim onu beceremedim galiba yine yastık koydum, bir elini bebeğin kafasının altınamı koyuyorsun, diğeri ilede memeyimi tutuyorsun.. Birde bacak bacak üstüne tammı atıyorsun yoksa üsteki bacak dahamı yatay halde oluyor...
Beceremedim ben.

bebeği yatırıyorum bazen sırt üstü yatıyo bazen yan çeviriyorum sırtına yastık dayıyorum. ben de yan yatıyorum tam ağzına göre ayarlarsın. ama dikkat et burnu tıkanmasın yoksa havasız kalır.

kanepeye oturduğumda sırtımı yaslamıyorum. oğlumu tek kolumla tutuyorum. boynunu dirseğimin iç kısmına tutuyorum. öteki elimle memeyi alttan üstten tutuyorum ağzına göre.

itiraf et yoksa erkek misin? sırnaşık şey

benim oğlan da çok acıktığında bazen nefes almayı unutup habire emiyo. yanlışlıkla nefes alınca da boğazına kaçıyo. bi de bebeği yanlış pozisyonda tutarsan hava yutar o zaman da genzine kaçıyor canım. dikkat et. boşluk kalmaması lazım ağzıyla meme arasında.

QUOTE=PRINCESS-in-LOVE;7449090] Dr.da onun çok faydası olmaz sen kendin still tea iç dedi onun bebeğine çok faydası olacak dedi ve akşam eve gelir gelmez çaydan içtim inanki emdikten sonra bebeğim bi rahatlı gaz maz kalmadı o günden beri hergün içiyorum rahatız çok şükür
emzirme pozisyonuna gelince normal oturuyorum koltuğua koluma alıyorum yani dirseyime öyle emziriyorum. Genelde yastık kullanmıyorum. Eğer dışarda biyerdeysekte bi tülbent atıyorum üzerimize öyle emziriyorum. ılk başlarda çok çekiniyordum ortalıkta biyerde emzirmeye ama napim heryerde bebek bakım odası olmuyor heleki açık havada nerde bulacan bende öyle bi çare buldum napim[/QUOTE]

Şu emziren anneler için olan milupanın çayımı, günde kaç bardak içiyorsun. Bende var o, süt artırıyor diye bildiğim için öyle çok gerek görmedim içmeye, ben gazı için rezene içiyordum, onu deniyeyim bi.

Son düzenleme:
aysuncum o süt artırıcı çayların içinde de rezene var zaten,iki şekilde de faydasını görürüsün.Bacağımı tam atıyorum canım,yastık hiç kullanmadım,kafasını koluma koyuyorum,bacağımın üstüne de vücudunu,gayet rahat oluyor,diğer elimle de memeyi tutuyorum,gerçi bazen tutmuyorum.

tamam canım buna biraz çalışayım, rahat duruyor sanki, ama tek ele çalışayım iki elimide kullanınca emziriken çok daralıyorum, çocuğu fırlatasım geliyor nedense, sanırım psikolojik bi durum bak aynı his kaş aldıracak olsam kuaför üstüme abandığındada oluyor, daralıyorum yani(ne alaka kurduysam)

Şu emziren anneler için olan milupanın çayımı, günde kaç bardak içiyorsun. Bende var o, süt artırıyor diye bildiğim için öyle çok gerek görmedim içmeye, ben gazı için rezene içiyordum, onu deniyeyim bi.[/QUOTE]

benim içtiğim milupa değil canım başka bi marka kullanıyorum ben sanırım türkiyede yok o ama eminim milupanınkide aynı görevi görür. Evet üütü artıyor diye bilinen çay bende çok içmiyordum çünkü tadı hiç hoşuma gitmiyordu ama şimdi günde 1 litre ondan içiyorum iki poşeti 1 litre suya koyuyorum gün boyu içiyorum işte

canım ben 2 şekilde emzirdim hep bebeğimi evdeyken yatarak halada yatarak emiyoruz
şeklini anlatmaya çalışayım önce duru yu yatırıyorum yatağa sonra yanına yan şekilde uzanıyorum sırtımada yastık koyuyorumki sırtım ağrımasın onunda arkasına yastık koyuyordum hafif yan oluyordu hemen ağızkısmı ve memem aynı hizada olunca mememi ağzına veriyordum cuuk cuk emmeye başlıyordu ve benim bebeğim en uzun yatarak emiyordu oturarak 15 dk emiyosa yatarak bu süre uzuyodu uyuya kalırsa zülüflerini hafif okşa hemen emmeye başlar zaten
ben bu pozisyonu her yerde uyguladım zaten çok yakın arkadaşalrıma yada ailemden birine hep misafirliğe gittim oda çok nadir geçiyodum odanın birine yatarak emziriyodum arabada bile yapabilirim o kadar pratik oldum bu konuda
arabada giderken bol bişey giyersen üstüne hemen alttan çamaşırını sıyırır biraz öne eğilerek rahatça emzirebilirsin
oturukende sne nasıl rahat ediyosan ve bebeğinin güvenliğini nasıl sağlıyosan öle emzir kendi pozisyonunuzu mutlaka yaratacaksınız eminim ama oturarak emzirmede sırt çok önemli mutlaka bi aystıkla destekle sonra çok ağrıyo tecrübeyle sabit

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…