- 24 Şubat 2013
- 6.842
- 9.890
- 448
- Konu Sahibi cokbilennur
-
yenidoğanın sürekli ağlaması çok normal annesi. ağlamaktan başka bir şey bilmiyor. aç olduğu anlamına gelmez. yenidoğan bebeklerde sarılık da görülebilir bu da açlıktan olmaz. doğru demişler bol bol emecek, gerekirse memeden indirmeyin, emzik veriyorsanız atın çöpe emziği.o kadar benzer ki halimiz. hastanede var dediler. ilk gün emdi, 2. gün gece saat 4.28 e kadar ağladı. iki kere mama verdi hemşireler. çıktık hastaneden narkozu atamamışım emziriyorum ama uyku yok, yemek yok. acillik oldum uykusuzluktan. Tek başımayım anne yok, kv yok. millet sadece sıksık emzir diyor. 9 günde anca narkozuh etkisi çıktı. hastaneye gittik sarılık 3 günde 10 dan 13 e çıkmış. aç bu bebek dediler. Gece 2 lere kadar ağlayan yavrum açlıktan ağlıyormuş meğer ben gazdan sanıyordum. görümce geldi halimi görünce dayanamadı evine aldı. inşallah sütüm yavruma yetecek kadar çoğalır
Meme kurumaz,memede süt bitmez,sütüm yetmiyor diyen annelerin yüzde doksanının aslında sütünün yettiğine dair bilimsel bulgular mevcut. Sizin gibi düşünüyordum hatta konularım da var burda sütüm yok diye. Kızım 6 aylık oldu hala meme+mama gidiyorum ama süreci tekrar yaşayabilsem kesinlikle bi emzirme danışmanıyla devam ederdim ve eminim ki çoktan mamayı bırakmış olurdum. Sakin olun,yumuşak memedeki sütün yağ oranının yüksek olduğunu ve doyuruculuğunun da fazla olduğunu bilin. 20 günlük bebek hep memede yaşar bunu da kabullenin. Ay sonu muayenesindeki tartı önemli olan. Benim çocuk doktorum(kendisine şok güveniyorum)sadece anne sütüyle aylık 400gr alabilmesi yeterli demişti. Bazı doktorlar 800-1200 gr kilo alımı bekliyor. Bu da artık sizin doktorunuzla iletişiminize ve güveninize göre karar vereceğiniz bi durum.doktor mamayla destekle demişti. şuan emziriyorum sık sık ama bir süre sonra sanki meme kuruyor
Görüncenizin çocuğu kaç aylıkbir kaç kişi öyle dedi, iştahlı içtiyse ucu genişlemiştir diye. açlıktan saldırıyordu evladım mamaya. bende doymuyor diye mamaya yüklendim. sanırım o zaman az emzirdiğim için daha da azaldı
sarılığı azaldı şükür. çişli bezleriSarilik riski varsa asla mamadan kaçınmayın. Kaka değil ama her bezinin çişli olmasi lazım
Görüncenizin çocuğu kaç aylık
Onun sütü onun bebeğinin ayına göre daha yağlanmış bir süttür. Bebeğe ağır geldiği için daha doyurucu olabilir ama ben olsam sadece kendim emzirirdim sonuçta sütünüz var bir süt anneye ihtiyacı yok.
Sizin sütünüz daha kolestrum yani ilk süt seviyesinde 24 gün çok erken bir zaman
Bebeğinizin mide kapasitesi 1-2 yemek kaşığı kadar zaten.
Aranma reflexi olur bebekte sadece aç olduğunu göstermez aç olur emer, gazı olur emer, duygusal ihtiyaç için emer, ağlayınca emer vs bu dönemde en iyi takip çişli bez takibidir
Her altını açtığınızda bezi ıslaksa doyuyor demektir.
Arz talebe göre süt üretir beyniniz emzirdikçe sütünüz artacaktır sık sık emzirin sağlıkla büyüsün bebişiniz
Evet doğru, biberon ucunu bilen biri almadı mı acaba? Üstünde yazıyor hangi aylık bebek için kullanılacağı.24 günlük bebek biberonun ucunu genisletemez biberonlar ayına göredir akışı ona göre gelir.Cocugu yan biraz eğimli yatırın öyle verin.Sut tabii önemli çok önemli ama yetersiz olunduğu durumlarda mama verin hepimiz verdik.
çok teşekkür ederim. emzirme danışmanına gittik cuma günü yarın yeniden gideceğiz. Bu sefer doktor raporuyla gideceğiz ki ona göre yol çizelim.Beslenmeme dikkat ediyorum biraz mayasını hiç duymadım ama malt içeceğe de başladım. süt çayı da içiyorum. suyu da artırdım.Meme kurumaz,memede süt bitmez,sütüm yetmiyor diyen annelerin yüzde doksanının aslında sütünün yettiğine dair bilimsel bulgular mevcut. Sizin gibi düşünüyordum hatta konularım da var burda sütüm yok diye. Kızım 6 aylık oldu hala meme+mama gidiyorum ama süreci tekrar yaşayabilsem kesinlikle bi emzirme danışmanıyla devam ederdim ve eminim ki çoktan mamayı bırakmış olurdum. Sakin olun,yumuşak memedeki sütün yağ oranının yüksek olduğunu ve doyuruculuğunun da fazla olduğunu bilin. 20 günlük bebek hep memede yaşar bunu da kabullenin. Ay sonu muayenesindeki tartı önemli olan. Benim çocuk doktorum(kendisine şok güveniyorum)sadece anne sütüyle aylık 400gr alabilmesi yeterli demişti. Bazı doktorlar 800-1200 gr kilo alımı bekliyor. Bu da artık sizin doktorunuzla iletişiminize ve güveninize göre karar vereceğiniz bi durum.
Son bir not:3 öğün sağlıklı beslenin. Et,balık,yumurta,sulu yemek,bol su tüketin. Basit karbonhidrattan uzak durun ki sütünüzün kalitesi bozulmasın.Ben kullanamadım ama bira mayası tabletinin kullanımının süt üretimini artırdığını söyleyen yorumlar çok fazla. Bebeğinizle birlikte sağlıklı günleriniz olsun inşallah
sıcaklığına bakayım derken (elime damlatırdım) acaba ben mi genişlettim ya da dediğiniz gibi farketmeden büyük numara aldıkEvet doğru, biberon ucunu bilen biri almadı mı acaba? Üstünde yazıyor hangi aylık bebek için kullanılacağı.
Konu sahibi süt pompası denediniz mi? Yani ben fazla sütü sağardım ama yanlış bilmiyorsam süt boşaldıkça yenisi oluşur.
Teşekkür ederim. Emzik denedik, tutmadı. arada biraz biraz alıyor sonra atıyor ağzından.yenidoğanın sürekli ağlaması çok normal annesi. ağlamaktan başka bir şey bilmiyor. aç olduğu anlamına gelmez. yenidoğan bebeklerde sarılık da görülebilir bu da açlıktan olmaz. doğru demişler bol bol emecek, gerekirse memeden indirmeyin, emzik veriyorsanız atın çöpe emziği.
inanın kafam uyuşuk gibiydi uykusuzluktan, ağlamaktan ve düşünmekten. o an sadece bebeğemin doymasını düşündüm. sonra çok üzüldüm bende.Biberonun ağzını 25günlük bebek genişletemez. Yeni doğan için olandan alın. Bebeğinizi bir başkasına emdireceğinize mama verin lütfen ben buna asla izin vermezdim. Küçücük bebek memede doymuyorsa mama verin emzirenler annede mama verenler değilmi ? Önemli olan bebeğin doyması. Ama bi başkasının memesinde değil diye düşünüyorum. Danışmanlık alabilirsiniz hep olumlu dönüşler oluyor alanlarda.
Bu kadar çok üzülüp kafaya takmayın allah korusun stresten sütünüz kesilir. Biraz rahatlayın sürekli sütünüzü sağın emzirin arada mama cerin hiç birşey olmaz zaten çok küçük şuan midesi. Biberonun apzınada bakın mutlaka hızlı gelirse şuan memeyi reddebilir yavaş akışkan olandan kullanın.inanın kafam uyuşuk gibiydi uykusuzluktan, ağlamaktan ve düşünmekten. o an sadece bebeğemin doymasını düşündüm. sonra çok üzüldüm bende.
Biberonun ucunu 24 günlük bir bebek genişletemez yırtamaz24 günlük anneyim. ama sütüm bebeğime yetmiyor. Yıllar önce gögüs küçültme ameliyatı oldum ondan mı yoksa başka bir nedenden mi bilmiyorum. sütün artması için herşeyi deniyorum. süt çayı, Malt içecek, bol su. bir ara çoğalıyor çocuk emiyor sonra yine istediğinde emzirince yetmiyor. mamayla destekledik ama bir hafta önce boğazına takıldı, çok korktuk. iştahlı içince biberonun ucu genişlemiş tabi fark etmedik. öyle korktum ki biboronu azalttım hatta bir süredir vermiyorum. görümcemin evine geldik bu olaydan sonra o sütlü arada o emzeriyor ama ben kendim emzirmek istiyorum çocuğumu.sütü benim gibi az olup da sonradan çoğalan var mı, neler yaptınız. göğsümdeki süt oranının ne miktarda olduğunu nasıl öğrenebilirim?
aldık, konuyu açtığımda hanımların verdiği cesaret sayesinde artık biberonla da beslıyorum yavrusu çok teşekkür ederim hepinizeBiberonun ucunu 24 günlük bir bebek genişletemez yırtamaz
24 günlük bebeğin biberonunun emziğinde sadece 1 delik bulunur
2 yada 3 delik varsa büyük gelir boğulur
Yeni bir tane alın hangi aylarda kullanıldığı üzerinde yazıyor zaten
benim bebeğim de çok kilo almadı, doktor psikolojini topla ve bol emzir dedi. inşallah benim sütüm de daha cok artar 40 ın çıkmasına 11 günümüz kaldıSüt emzirdikce artar ama hemen artmaz, bir hafta iki hafta surer. Daha cok kucukmus. Benim oglan ilk 1 ay sadece 500 gram almisti sütüm cogalmamistir, 40i gecince artti sütüm
hafta içi gittiğim doktor da aynısını dedi, rahatlatmam gerekiyormuş kendimi. stresli bir şekilde bebeğe yaklaşmak bile bebeği rahatsız edermiş. Teşekkür ederim. daha rahat olmaya çalışıyorumBu kadar çok üzülüp kafaya takmayın allah korusun stresten sütünüz kesilir. Biraz rahatlayın sürekli sütünüzü sağın emzirin arada mama cerin hiç birşey olmaz zaten çok küçük şuan midesi. Biberonun apzınada bakın mutlaka hızlı gelirse şuan memeyi reddebilir yavaş akışkan olandan kullanın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?