anneler bakabilir misiniz?

cokbilennur

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2021
381
145
33
38
24 günlük anneyim. ama sütüm bebeğime yetmiyor. Yıllar önce gögüs küçültme ameliyatı oldum ondan mı yoksa başka bir nedenden mi bilmiyorum. sütün artması için herşeyi deniyorum. süt çayı, Malt içecek, bol su. bir ara çoğalıyor çocuk emiyor sonra yine istediğinde emzirince yetmiyor. mamayla destekledik ama bir hafta önce boğazına takıldı, çok korktuk. iştahlı içince biberonun ucu genişlemiş tabi fark etmedik. öyle korktum ki biboronu azalttım hatta bir süredir vermiyorum. görümcemin evine geldik bu olaydan sonra o sütlü arada o emzeriyor ama ben kendim emzirmek istiyorum çocuğumu.sütü benim gibi az olup da sonradan çoğalan var mı, neler yaptınız. göğsümdeki süt oranının ne miktarda olduğunu nasıl öğrenebilirim?

24 günlük bebek biberonun ucunu genisletemez biberonlar ayına göredir akışı ona göre gelir.Cocugu yan biraz eğimli yatırın öyle verin.Sut tabii önemli çok önemli ama yetersiz olunduğu durumlarda mama verin hepimiz verdik.

Cerrahınıza danışmalısınız. Süt kanalları zarar gördüyse tek meme+mama şeklinde devam edebilirsiniz. Ayrıca biberon ucu ayına uygun değildir bebek genişletemez orayı.

Emdikçe çoğalır süt, göğsünüzü sıcak tutun, birde sütüm yok demeyin. Bazı kilolu bayanların,( sizi bilmiyorum ) sütü az olur, zayıf bayanların ise su içse kova kova sütü olur, bünye meselesi yani. Ben tatlı yedikçe sütüm olurdu, zafinaz kılıklı arkadaşım bildiğin kemik ve deriden ibaret kendisi , yemek dahi yemez , bana 3 çocuğunu 1 yaşına kadar sadece emzirdiğini söylemişti.

Bol bol emzirin bir emzirdikçe sütünüz artar,görümceniz emzirmesin şu an çok küçük sütünüz yetiyordur arz talep meselesi emdikçe çoğalacak
benim göğsümde saatlerce duruyor, bırakıyor sonra yine aranıyor. görümcemde 10-15 dk da doyup uyuyor. bunu görünce bir taraftan doyduğuna seviniyorum bir taraftanda ağrıma gidiyor ağlıyorum.

bir kaç kişi öyle dedi, iştahlı içtiyse ucu genişlemiştir diye. açlıktan saldırıyordu evladım mamaya. bende doymuyor diye mamaya yüklendim. sanırım o zaman az emzirdiğim için daha da azaldı

24 günlük bebek sık sık emer çiş durumu nasıl dolu dolu oluyo mu yarım saatte bir emzirdiğimi biliyorum zaten mide kapasiteleri küçük oluyo bebeklerin seni emerken sadece emmiyo bide kokunu alıyor

78 kiloyum. göğüslerim büyük.normalde dediğiniz gibi kova kova çıkması lazım benimkinden de ama küçücük çocuğu doyirmaya yatmiyor

24 günlük bebek sık sık emer çiş durumu nasıl dolu dolu oluyo mu yarım saatte bir emzirdiğimi biliyorum zaten mide kapasiteleri küçük oluyo bebeklerin seni emerken sadece emmiyo bide kokunu alıyor
bebek bezinin önü doluyor ama kakayı az az yapıyor

bir kaç kişi öyle dedi, iştahlı içtiyse ucu genişlemiştir diye. açlıktan saldırıyordu evladım mamaya. bende doymuyor diye mamaya yüklendim. sanırım o zaman az emzirdiğim için daha da azaldı
Aç olur ama dışı yok nasil zedelesin biberonu.Tecrubesiz olduğunuz için mamayı verirken hızlı verip yanlış tuttunuz ise çocuk boğulur gibi olmuştur.Emzirin mama da verin.Zaten aylık kontrolünde doktor beslenmesine bakar bir durum varsa uyarır.

Cerrahınıza danışmalısınız. Süt kanalları zarar gördüyse tek meme+mama şeklinde devam edebilirsiniz. Ayrıca biberon ucu ayına uygun değildir bebek genişletemez orayı.
cuma günü emzirme danışmanına gittik, yapılan işlemlerin yazılı olduğu raporu alın ona göre yorum yapalım dedi. p.tesi günü alacağım roporu bakalım inşallah sorun sadece kafamdadır.

Biberonu yeni dogan alın.
Onun ucları minicik acık oluyo.Hem biberonla cok cekip anne memesini reddetmesini engelliyor.
Hastanelerde emzirme hemsireleri var,kontrolünüzde görüsün.
Ben ondan destek almıstm.
O zaman demisti bna ,senin sütün az mama destekli gideceksin yapcak bisey yok diye.
Ciddeen azdı yani sagım yapıyordm 30-40 cc anca cıkıyordu.13 ay sagdım sifa olsn diye

doktor mamayla destekle demişti. şuan emziriyorum sık sık ama bir süre sonra sanki meme kuruyor

biberon yeni doğan. sonradan değiştirdik farklı aldık ama onu pek kullanamıyorum korkudan

bebek bezinin önü doluyor ama kakayı az az yapıyor
Kaka günde bir normal çiş önemli mu aylarda benim bebeğim memeyi reddediyodu hiç almak istemiyordu sarılığı vardı baya uğraşmıştım mama da 2 kere vermiştik baştan çok ağladı hazımsızlık yaptı çok şükür 14 aylık hala emiyo biz emmiyoken vermeye de çalıştık sağıp enjeksiyon ile verdik öyle atlattık

biberon yeni doğan. sonradan değiştirdik farklı aldık ama onu pek kullanamıyorum korkudan

Korkmayın lütfen gerekirse ilk yardım eğitimi alın videolar izleyin evde kalmayın zamanla oda öğrenecek ztn. Bebeğin biberonu genişletme imkanı yok başka bir hata vardır. Lütfen mamadan korkmayın önemli olan onun doymasi. Her bebek kendine özeldir sizin korkmanizda normal şaşkınlığınizda normal zamanla alisirsiniz

E Emiyo muydu benimki de az 7 buçuk aylık ilaç niyetine sürekli emzirip öyle doyuruyorum asla beni emip duyduğu olmuyo

E
Emiyo muydu benimki de az 7 buçuk aylık ilaç niyetine sürekli emzirip öyle doyuruyorum asla beni emip duyduğu olmuyo
Benimki 2 aydan sonra meme reddi yasadı geri döndüremedik
Cok istedim emsin ama kısmet degilmis.
Mama da verdim 13 ay sagdım cıkanı.
Mamayı beyin gelisimi icin korkmadan verdim emmediğinden.
Su an dogursam emmese yine veririm.
Mesela yeni doganda sarılık olayı yasamadık sükür.
5 gün sütüm gelmedi zaten .Mama verdik bence ondan yasamadık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…