Anneler bakabilir mi ?

Esmanur7816

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2021
81
86
8
30
Selam kizlar
Kizim tam 8 aylık oldu hala gece 3 defa mama yemeye kalkıyor annesutu almıyor sütüm hiç gelmedi smaoptilro 2 kullanıyorum ama doymuyor doymuyor doymuyor gece 10 kere kalkıyor ve üstelik mamasını 5 saniye geciktirssn ortaligi yıkıyor bu sefer abisi uyanıyor birde onu yatırma çabası şuan 4 disi var 2 taneside uc vernis altdan ve üstten emekleme sıfır yürüteç falan kesinlikle binmiyor gel gel diyor baba dede diyor şuan 8 aylık 77 cm ve 13 350 kilo doktor sakınca görmedi fakat ben gündüzleri ek gıda veriyorum ama oradada pütürlü yemiyor midesi bulaniyor ben ne yapayım arkadaşlar gündüz doymadigi için mi gece kalkıyor muhallebi falanda yediriyorjm aslında

Doymuyor değil çocuğu öyle alistirmayin lütfen ya .

Çocuk doydugunu bilmez keçiler gibi.

Diş sıkıntısı var bebeginizin

Kilosu çok değil mi, gece su versen? Benim kızım susadığında da çok ağlardı

Kilosu bana da fazla gibi geldi aç olduğunu sanmıyorum alışkanlık haline getirmiş olabilir. Dişten dolayı da yapabiliyor ki büyük ihtimal diştir.

Diş gibi bence de, biberonla alıyorsa mamayı emince rahatliyordur ondan acıkıyor sanıyorsunuzdur belki... kilosunun maşallahı var gerçekten de...

Susamıs olabilir acıkmış olabilir. Anne sütü alan bebek gibi o da uyanabilir acıkma olmasa bile annesinin memesini emen bebek gibi emme bağımlılığı olabilir..

Ağladığina göre çok acıkmış olabilir
Kilosu da bir tık fazla gibi ama bence iyi.

Artık gece beslenmesini kesmeniz lazım. Çocuk böyle uykusunu da alamaz. Su vermeyi deneyin bir süre ama azaltın yavaş yavaş onu da.

Bebeğinizin kilosu fazla. Özellikle mama içtiği için. Gece 3 kere mama çok. Kalktığında ml düşürerek azaltın ve yavaşça TEK’e düşürün öğünü. Kalktıkça da önce siz sakinleştirmeye çalışın,olmazsa su verirsiniz.
Benim bebeğim 11 kilo idi o zaman. Doktor mama içiyorsa azaltmak lazım demişti. Anne sütü içtiği için herhangi bir müdahale de bulunmadı ama çok bebeğinizin kilosu.

8. Ayda olan uyku gerilemesini yaşıyor bence. Bi hafta fln sürüyor gecince azalacaktır uyanmalari. Birde disle birleşince bu gerileme fena bisey oluyor

8 aylık bebek yatmadan önce bir kere beslenir ve bundan 3.5-4 saat sonra bir kere daha beslenir. Bebeğinizi çok besliyorsunuz. 8 aya 13.5 kilo çok fazla. Benim 41 aylık kızım 19.5 kilo. Diş sıkıntısından uyumuyor o. Eczacıya sorup uygun bir diş jeli alın veya yatmadan eline yeşil soğan pırasa kökü falan verin. Yazık o nasıl kaşınıyordur şimdi.

Şu an tam geçiş döneminde. Diş sıkıntısı yaşadığı için bu kadar çok uyanıyordur. 1 yaşına kadar gece beslenmek ister. Benim çocuğun da 1 yaş civarına kadar gece uyanıp mama isterdi. Mama hazırlanana kadar da adeta yatakta tepinirdi çok sabırsızdı
Şu an 6 yaşında yemeği biraz geciksin hemen başına vurur. Açlığa hiç tahammülü yoktur. Bazı huylar bebeklikte başlıyor işte.

Gece her uyandığında mama vermeyin. O şimdi diş ağrısından ne yapacağını bilemiyor. Diş jeli sürün, biberonla su verin. Eğer sıkıntı gerçekten açlıksa o zaman mama verirsiniz. Kilosu biraz fazla. Çok mama yiyince de hazımsızlıktan tekrar tekrar uyanır.

Pütürlü gıdalara ilk geçişte hep olan şeyler. Öğürür, tükürür, çiğnemez. Ama zamanla yavaş yavaş öğrenir. Siz önüne elma, salatalık falan verin yiyemez ama sert bir şeyler kemirmek- emmek nedir öğrenir en azından.

Doymamakla alakasi yok 6 aydan sonra bebekler gece beslenmesede olur sadece aliskanlik yada dis agrisi ayrica mamayla beslenen cocuk icin kilosu fazla bencede anne sutu ile alinan kilo sikinti degil ama mama ile sikinti hep boyle dedi bizim doktorumuz

Doktorunuza danışarak rezene çayı ya da uyku damlası verin 8 aylık bebek gece beslenmesine ihtiyaç duymaz kilosu da maşallah baya iyi aşışkanlık olmuştur muhtemelen, derin uyumasını sağlicak bi çözüm bulun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…