• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi anneler 1.ay aşısı ateş yaparmı,önerilriniz varmı acaba..

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

Ela82

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2009
789
115
123
42
Kocaeli
10 gün sonra 1.ay aşımız var.tedirginim ateş falan yaparmı diye.1 aylık bebek ateş düşürücü şurup falan kullanabilirmi.bende yok.ona göre temin etmeliyim.yardımcı olursanız sevinirim.

1.ay aşımız için hastaneye gittiğimizde dr aşıyı yaptıktan sonra ateş düşürücü fitil yazmıştı ateşlenme olabilir yarım fitil atabilirsin demişti,muhtemelen dr sana da yazacaktır fitil...geçmiş olsun şimdiden..

1.ay da ateş olmuyor canım kullanmanı tavsiye etmem,2.ayda oluyor zaten aşıya gitmeden ateş düşürücü içirmeni söyleyecekler.

canım ne birinci ne ikinci ay aşıları ateş yapmıyor genelde.boşuna ilaç verme.

oğlum 2. ay 4. ay aşılarında herhangi bir ateş huzursuzluk falan yapmadı
6. ayda hem ateş hem ağrı hem de huzursuzluk yaptı ağrı kesici ateş düşürücü
şurup verdim doktorumuzun tavsiyesi üzerine....

arkadaşlar merhaba aranıza yeni katıldım.. bişi danısmak istioyrum.. 2 aylık kızım var dün aşı yaptırdım 3 ayrı aşı yapıldı biri kolundan diğerleri bacaklarından..ateş yapabilir dediler ve agrıkesici ateş düşürücü verdiler ancak bebeğim çok halsiz kolunu hareket ettirmiyo gülücük atmıyor ve en önemlisi ağlamaktan yavrum hiç bişi yiyemiyor... siz 2. ay aşınızı bu şekildemi yaptırdınız ve bebeğinizde bii değişiklik oldu mu lğütfen bişi yazın çok çaresiz kaldım yavrumun canı coookk acıyo :a015::

arkadaşlar merhaba aranıza yeni katıldım.. bişi danısmak istioyrum.. 2 aylık kızım var dün aşı yaptırdım 3 ayrı aşı yapıldı biri kolundan diğerleri bacaklarından..ateş yapabilir dediler ve agrıkesici ateş düşürücü verdiler ancak bebeğim çok halsiz kolunu hareket ettirmiyo gülücük atmıyor ve en önemlisi ağlamaktan yavrum hiç bişi yiyemiyor... siz 2. ay aşınızı bu şekildemi yaptırdınız ve bebeğinizde bii değişiklik oldu mu lğütfen bişi yazın çok çaresiz kaldım yavrumun canı coookk acıyo :a015::
demekki hepsi farklı
benimkide ilk 2 aşıda iyiydi
4. ay aşısında ateş yükseldi hep aglıyordu ve bitkindi:1no2:
ilk 2 aşı pek etlilemiyomuş en zoru 6. aymış galibaboshayallersmile

dün akşam artık çok canı acıyor diye agrı kesici ateş düşürücü surup verdim bi çay kaşıgı o iyi geldi ve uyudu bu sabahta gülüücük atarak uyandı hihoyyyt içim rahatladı... prensesimin canı acıyınca benm ondan daha fazla acıyor söz vermek istiyorum bi daha olmayacak diye fakat sağlığı için mecburum.. bu aşılar kaçıncı aya kadar 6. ay son sonrakiler ne zamn acaba. benm ilk bebeğim ve pek bişi bilmiyorum

dün akşam artık çok canı acıyor diye agrı kesici ateş düşürücü surup verdim bi çay kaşıgı o iyi geldi ve uyudu bu sabahta gülüücük atarak uyandı hihoyyyt içim rahatladı... prensesimin canı acıyınca benm ondan daha fazla acıyor söz vermek istiyorum bi daha olmayacak diye fakat sağlığı için mecburum.. bu aşılar kaçıncı aya kadar 6. ay son sonrakiler ne zamn acaba. benm ilk bebeğim ve pek bişi bilmiyorum

canım seni çok iyi anlıyorum.ben de bebeğimi aşıya götüreceğim zaman içim içimi yiyor hele aşı olurken ağlaması beni mahvediyor ama onların sağlığı için işte.sağlık ocağından aşı takvimi vermediler mi sana?orda hepsi yazıyor canım.veya doktorlarda da oluyor onlardan da isteyebilirsin.senin şuan sırada 4.ay aşısı var o da karma aşı.iki bacaktan oluyor.bu ateş olayı her bebekte olmuyor ben o yüzden boşuna gitmeden ağrı kesici vermiyorum.eve gelince sürekli ateşini takip ediyorum 37.5a ulaşırsa veriyorum yarım ölçek calpol.huzursuzluk oluyor evet biraz.eh kolay değil kaç aşı birden oluyorlar ama geçiyor.

1ateş olmadı bizde. bildiğim kadarıyla da olmuyor. karma aşıda oluyor ateş. ama her ihtimale karşı fitil yazdırın. elinizde bulunsun.

10 gün sonra 1.ay aşımız var.tedirginim ateş falan yaparmı diye.1 aylık bebek ateş düşürücü şurup falan kullanabilirmi.bende yok.ona göre temin etmeliyim.yardımcı olursanız sevinirim.
doktorunun tavsiyesiyle ateş düşürücü bulundur yanında. ama aşıya gitmeden önce sakın kullanma. doktorumuz bizi uyarmıştı bu konuda. 1. ay aşısı benim bebeğimde de ateş yapmadı, daha doğrusu çok hafif ateşi oldu.

Belnay, seni çok iyi anlıyorum. Yarın 4. ay aşısını yaptıracağız... Nasıl üzülüyorum bir bilsen... bebeğim öyle ağlıyor ki, hemşirelerin bir kısmı benimle ilgilenmek zorunda kalıyor. :kedi:

canım seni çok iyi anlıyorum.ben de bebeğimi aşıya götüreceğim zaman içim içimi yiyor hele aşı olurken ağlaması beni mahvediyor ama onların sağlığı için işte.sağlık ocağından aşı takvimi vermediler mi sana?orda hepsi yazıyor canım.veya doktorlarda da oluyor onlardan da isteyebilirsin.senin şuan sırada 4.ay aşısı var o da karma aşı.iki bacaktan oluyor.bu ateş olayı her bebekte olmuyor ben o yüzden boşuna gitmeden ağrı kesici vermiyorum.eve gelince sürekli ateşini takip ediyorum 37.5a ulaşırsa veriyorum yarım ölçek calpol.huzursuzluk oluyor evet biraz.eh kolay değil kaç aşı birden oluyorlar ama geçiyor.
canım aşı takvimi vermediler su tarihte gel aşı olacak diyorlar o kadar.. ne aşısı oldugunu bile bilmiorum netten ne kadar bakabiliyorsam o kadar.. bir de kimi 2.ay aşının sadece iki bacaktan oldugunu koldan vurmadıklarını söylüyorlar benmkne 3ü birden yapıldı.. yavrum gözünü kapatmaya bile hali yoktu gülücüklerine ses vermesine hareketlerine öylesine alışmışım ki o gün bebeğim ağlıyor ben ağlıyorum..öyle çok istedimki ona bi daha aşı olmayacaksın diye söz vermeyi fakat dediğin gibi sağlığı için hersey... bebeğim benm ya:ecrin_bebek:

Belnay, seni çok iyi anlıyorum. Yarın 4. ay aşısını yaptıracağız... Nasıl üzülüyorum bir bilsen... bebeğim öyle ağlıyor ki, hemşirelerin bir kısmı benimle ilgilenmek zorunda kalıyor. :kedi:

umarım büyüdüklerinde onların sağlığı için ne kadar üzüldüğümüzüm içimizin nasıl acıdıgının farkında olurlar da teşekkür ederler..ufak bi öpücük de yeter kaydirigubbakcemile5

bizimde 10 gün sonra 2.ay aşılarımız olacak ve ben şimdiden endişelenmeye korkmaya başladım. Bebeğim kolik ve kendini zorlamaktan şu an anal fissürü var çok aglayan ve huzursuz bir bebek. Biliyorum ki aşıdan sonra benim cadım hastaneyi yıkacak, sakinleştirmek çok zor olacak şimdiden o günü düşünmeye başladım.allah hepimize kolaylık ve sabır versin.

canım aşı takvimi vermediler su tarihte gel aşı olacak diyorlar o kadar.. ne aşısı oldugunu bile bilmiorum netten ne kadar bakabiliyorsam o kadar.. bir de kimi 2.ay aşının sadece iki bacaktan oldugunu koldan vurmadıklarını söylüyorlar benmkne 3ü birden yapıldı.. yavrum gözünü kapatmaya bile hali yoktu gülücüklerine ses vermesine hareketlerine öylesine alışmışım ki o gün bebeğim ağlıyor ben ağlıyorum..öyle çok istedimki ona bi daha aşı olmayacaksın diye söz vermeyi fakat dediğin gibi sağlığı için hersey... bebeğim benm ya:ecrin_bebek:

canım ikinci ay aşısında koldan vurdukları verem aşısı.bacaktan vurdukları ise karma aşı.kimisi karma aşıyı yaptırıp verem aşısını başka gün yaptırıyor bir günde fazla yüklenilmesin çocuğa diye.ama sağlık ocaklarında standart üçünü aynı gün yapıyorlar.benimki de üçünü aynı gün oldu ve hatta o gün bir de rotavürüsü aşısını oldu ama o ağızdan.koldan olanda pek ağlamıyorlar da bacaktan olunca o acıtıyor onda ağlıyorlar kıyamam ben onlara yaaa :1no2: ama çabuk unutuyorlar merak etme annesi inan ben de senin gibi duygusalım gitmeden bir kaç gün önce heyecan basar beni aşıyı olup bitince de oh derim.yeter ki sağlıklı olsunlar bunlar gelip geçer.

Merhabalar.. yarın bizim de 2. ay aşılarımız olacak :( çok korkuyorum ben de. doktorum aşıya gitmeden yarım fitil vermemi önerdi ama ne yapayım sizce? fitle alıştırmayıp calpol kullanın var diyen de var.. siz ne yaptınız? yardım ederseniz sevinirim içim içimi yiyor yarın ağlatacağımız için :(((

ccanan, ateşinin yükseldiğini hissedersen yarım fitil kullanabilirsin bence. 2. ay aşısının ateş yapacağından tedirgindim ben de; ama korkulacak bir şey olmadı.

bence de boşuna verme bana doktorum gitmeden önce vermene gerek yok dedi gelince takip et ateşi olursa verirsin yarım ölçek calpol.benimkinde ateş olmamıştı.

Back