Anneannelerimiz çatır çatır doğururken yeni nesil neden sorunlu???

Bide eskiden evlilik yaş ortalaması çok düşükmüş benim ananem 14 yaşında evlenmiş babannem 16 haşında dedem 16 yaşında eeee halifyle hormonların aktif olduğu zamanlar şimdi öyle değil ki 30-35-40dan aşağıya evlenen insan kalmadı ki yaş ilerledikçe çocuk yapabilme oranı değişiyor kültür düzeyi arttıkça çocuk sayısı azalıyor teknoloji gelişiyor eskiden böyle teknoloji varmıydı yoktu şimdi herşey var ama bebek yok
Yenilen gıdalarında etkisi olduğunu düşünüyorum herşeyin organiği daha değerli oldu asgari ücretle yaşamını sürdüren bir insan nasıl organik yiyecekler yüketsin ? Ancak köyüne gidecek kendi yetiştirecek vs hal böle olunca ucuz die alıoruz evimize gdolu katkı maddeli ürünleri sonuç hormonların dengesi bozluo bekliyoruz ki bebek gelsin dünyanın dengesi bozulmuş kıtlık hat safhada

Çok haklısın artık mucize olmuş bak hiç hamile kalamadım ne eşimde ne bende sorun yok.

Aynen bendede pko var 6 aydır tedavi görüyorum klomen içiyorum ama henüz bişey yok..yumurta oluşuyo ama döllenmiyor..( beklemek zorrr..
Bende 2 ay kadar klomen kullandım yumurta oluştu 2 tane kendiliğinden çatladı gene hamilelik olmadı şimdi tüp bebek uzmanına gittim aşılamaya başlayacağız eylülde şuanda glifor kullanıorum bide canan karatay dietini ve yürüyüş yapıorum denemediğim şey kalmadı resmen

Anneannem 7 Babannem 7
Annem 5 Halam 2
Teyzelerim 2
Ben henüz 0

Sorun pko..

merhaba, bende ilaçsız hiç adet göremeyenlerdenim, 13 yaşında göğüslerimin büyümemesi ve adet görmemem üzerine doktora gittim. yumurtalıkların tembel dedi, ilaç kullanmaya başladım onunla beraber adet görmeye başladım. ilaç almadığımda adet göremiyorum, zamanla ilaç aldıkça göğüslerim biraz büyüdü. bu durum karşı cinsle ilişkilerimi de çok etkiledi ciddiyete binen her ilişkimde saçma sapan bahanelerle erkek arkadaşlarımdan ayrıldım.çocuk sahibi olmama korkusu ile kimseyi hayatıma almak istemiyorum. şuan 29 yaşındayım ve artık evlenmek ve çocuk sahibi olmak istiyorum yarın çapaya doktora gideceğim. Alla hepimize sağlık ve isteyenlere sağlıklı bebişler nasip etsin...

tüm yazışmaları okuduğumda 2007 yılından beri yazıştığınızı gördüm benimle aynı durumda olup çocuk sahibi olanınız var mı?

sağlıcakla kalın

Bende bu soruyu hep sorar dururum kendime. Eskiler bizim çocuk sahibi olmak için yaptığımız hiçbirşeyi yapmadılar. Yok yumurtlama günü, yok folik asit Yok bilmem ne... bende hamburger e bağlıyorum bu durumu. Ben çok severdim çocukken. Orkid bile kısır yapıyormuş. Ama mecbur kullanıyoruz. Benim annem pamuklu bez yapardı mesela ben küçükken pet diye onu kullanırdı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…